ערב טוב, חידות חדשות

yishay K4School

New member
ערב טוב, חידות חדשות

ערב טוב לכולם. אני מקווה שהודעה זו תגיע בפעם הראשונה שתישלח. פעמים שהודעה לא מועלית מיד, אז לא להתייאש ישי "המפתח לבית הספר"

yishay K4School

New member
חידה: (שולח:ישי) נושא:ארכימדס

ארכימדס זורק כדור תותח מהסירה למים. מה יקרה למפלס המים - יעלה או ירד? נא לנמק את תשובתכם. ישי "המפתח לבית הספר"

סמייילי

New member
תשובה

ישאר אותו הדבר, כי הספינה הייתה במים והכדור היה עליה, אז שניהם במילא במים.

yishay K4School

New member
מה דעתכם ?

האם גובה המים אכן יישאר ? האם מישהו חושב אחרת ? חברה, מי מוכן להתנדב ולקפוץ למים, כדי לבדוק מה יקרה ? מה דעתכם, כדאי לזרוק את האנשים הנמצאים על הסירות בכינרת, לתוך המים ? האם זה מה שיעזור לנו להעלות את המפלס, או שמא זה רק יגרום לירידתו ? לילה טוב ישי "המפתח לבית הספר"

עידו1

New member
פתרון ...

מפלס המים ירד. זאת מכיון שמשקלו הסגולי של כדור התותח הוא בערך 7.8 (בהנחה שעשוי מברזל), ולכן, בהיות הכדור בסירה הוא דוחק מים בנפח פי 7.8 מאשר בהיותו במים עידו ...

D.G OD

New member
אתמול רציתי לכתוב תשובה

וזה לא הוסיף אותה, לכן אני אנסה היום עוד הפעם, באבקשכם לקחת זאת בחשבון, התשובה שלי: נושא: מפלס המים ירד תוכן ההודעה: לספינה נפח גדול מאוד, אם נחסר את נפח הסירה ששקוע במים לאחר ירית הכדור, בנפח של אחרי ירית הכדור, נקבל את הנפח השקוע בספינה, בגלל המשקל של הכדור.. מאחר ולסירה/ספינה יש חלל אויר גדול מאוד, אזי נפח זה גדול מנפח הכדור עצמו.. לכן מפלס המים ירד לאחר ירית הכדור, ויעלה לאחר כניסתו למים, אך אם נסתכל בצורה כללים נראה כי בסך הכל מפלס המים ירד (בגלל עיניין הנפחים).. אני מקווה שהפעם צדקתי, ולא רק הייתי בכיוון..
יש לי חידה, למי אני צריך לשלוח אותה כדי לקבל אישור, וכדי לבדוק האם היא מתאימה או לאו?

yishay K4School

New member
פתרון

ערב טוב לכולם ! כמו חלקכם, גם אני כתבתי הודעות אך משום מה הן עפו להן, אינני יודע לאן. אז אני כותב את תשובתי מחדש. פתרון חידת הכדור שנזרק למים: חידה זו לא הייתה רלה, שילבה חוקי פיזיקה. פתרונותיכם הראו חשיבה נבונה. כל הכבוד. נסביר את הפתרון: כל גוף הנמצא במים, דוח מים שמשקלם זהה למשקלו. שוב, נא לשים לב. המדד פה הוא המשקל. המשקל זהה. מובן שכדור שמשקלו הסגולי גדול משל מים, ידחה כמות של מים שנפחם גדול מנפחו. כאשר הכדור על הסירה, כמות המים שדוחה, אכן בעלת משקל הזהה לשלו. לעומת זאת, כדור במים, דוחה כמות קטנה יותר. הוא לא דוחה את כל כמות המים הזהה למשקלו, אלא שוקע. לפיכך כמות המים תרד. עידו1 אף חישב עבורנו את היחס ע"פ המשקל הסגולי שציין. יפה מאד עידו. גם D.G OD הסביר יפה את הפרשי הנפחים ביחס למשקל. שניכם מקבלים מפתח זהב. שימו לב שהמפתח לא ייפול לכם למים. אם תפילו את המפתח, מפלס המים... ירד. ערב טוב לכולם. מקווה שהודעה זו תיקלט בהצחלה. ישי "המפתח לבית הספר"

פגעסוס

Well-known member
תשובה... ../images/Emo63.gif

אני מקווה... אם אינני טועה כל זמן שהכדור נמצא על הספינה מפלס המים עולה על פי המשקל. לעומת זאת ברגע שנזרק הכדור למים מפלס המים עולה ע"פ הנפח. ברוב המקרים (אם לא בכולם) ברגע שהכדור יזרק למים, מפלס המים יעלה... GYXOIO

k4school

New member
אשאיר את האירגון לישי... ורק רציתי

להגיד... זו שאלה ממש יפה
וכבר היום שאלתי תלמידים שלי אותה (עדיין לא למדנו נושא של נוזלים ואת התשובה אתן להם כשנילמד... אבל אצלנו היתה רק תשובה אחת נכונה
רונן מנהל "המפתח לבית הספר"

למעלה