ערב טוב, טיפים לאנאפורנה בנפאל?

• פותח הנושא oryw
  • פורסם בתאריך

oryw

New member
ערב טוב, טיפים לאנאפורנה בנפאל?

ערב טוב לכולם... חבר טוב שלי נוסעים לנפאל בסוף מרץ.. התוכנית שלנו היתה להמשיך מערבה לפוקרה אחרי שבוע בקטמנדו על מנת לעשות את הראונד אנאפורנה, אני אשמח לקבל קצת טיפים על המסלול המאוד ארוך הזה וגם לגבי איזור ה base camp של האוורסט שהוא היעד היותר מאוחר שלנו.. תודה ולילה טוב אורי

....כל הכבוד......./images/Emo45.gif

זו אחלה של בחירה אתה לא תצטער.... זהו אחד הטראקים המדהימים ביותר (אבל הוא לא לעצלנים) אתה תשמע שהוא בערך 21 יום אבל הוא פחות אתה תסיים אותו בערך ב-15-17 יום תלוי בקצב ההליכה שלך... הוא מדהים מכיון שכל יום שם הנוף מתחלף פעם אתה על הר פעם אתה הולך בתוך יער פעם רוב היום מלווה אותך נחל.. ופעם אתה פשוט במקום שכולו חול ממש כמו המידבר... את רוב הדברים תוכל להשכיר מפוקרה (העיר שממנה יוצאים לטראק) והכי חשוב אם אתה רוצה להנות קח פורטר (איש נאפלי שיסחוב לך את הציוד כך שאתה תלך עם תיק קטן וציוד בסיסי לכל יום) את התיק הגדול עם הבגדים ושאר הציוד הפורטר יסחוב לך תסכם איתו מחיר מראש ותדאג שזה הכי חשוב לקחת אותו מאכסנייה ולא מסתם קיוסק ברחוב כי בית מלון\אכסנייה יש לו אחריות אם למשל קורא משהו לפורטר (במקרה שלי הוא ברח אחרי סיום הטראק הראשון) יש לאכסנייה אחריות מלאה והיא תדאג לך... אם תיקח פורטר מסתם מקום שיציע לך אפילו בזול יותר אתה עלול לשלם מחיר יקר כי הפורטר יום אחד יעצור יגיד לך אוקי סיכמנו 300 רופי ליום אני רוצה 600 אם לא אני לא זז ואז אתה תתקע עם הציוד... יש אחד מאוד מפורסם בנאפל (לישראלים) קוראים לו סוויסה מלא ישראלים הולכים אליוו הוא סוכנות שדואג גם לראפטינג ולעוד דברים... הוא נמצא בקטמנדו ואחיו נמצא בפוקרה ועוד משהו מאוד חשוב..... יש מקומות מסוימים בהם א-ס-ו-ר להסתובב לבד תשמור על כללים אילו בתקופה שהייתי שם תיירית בריטית נרצחה ואחד משוויץ נשדד... זה אומנם לא הארלם אבל צריך להיזהר יש לך נקודות מעקב של משטרה... שם תדאג להירשם לרשום את שמצך את הפספורט שלך ובמידה אם חס וחלילה קרה משהו יכולים לדעת היכן היתי בפעם האחרונה... תמיד עם מפה תשמור על הכסף שלך זה הכי חשוב אם אתה מסוגל לאכול אורז כל הזמן תזמין את המנה הכי מפורסמת בנאפל הדאל בט (אורז עם רוטב) כי את המנה הזו אתה יכול לאכול כמה שתירצה.. אני אישית אחרי שבוע לא יכולתי להסתכל על האורז .. קחו מספיק כסף מזומן כי בנק לא תראו הרבה זמן.... תאכלו שום (קח שן שום תחתוך אותה לחתיכות ממש קטנות ותערבב עם האוכל (זה מוריד את לחץ הדם ועוזר במניעת מחלת גבהים) תלך תהנה תשמור על עצמך.... ותחזור עמוס חוויות... מקווה שעזרתי עוד שאלות אתה תמיד מוזמן לשאול כולנו כאן... ברי נ.ב מצורפת תמונה של פיסגת האראונד אנאפורנה.... בגובה של 5426 מטר.. בחרתי רק את השלט כי ברגע שאתה רואה אותו... רק אז אתה קולט...

oryw

New member
תודה ברי אבל עוד שתי שאלות

אני מאוד מודה לך על ההסבר אבל עוד שתי שאלות קטנות: 1. האם סוף מרץ זו תקופה טובה להתחיל את הראונד אנאפורנה? 2. מה המחיר הממוצע ליום טיפוסי בטרק נפאלי מצוי? אה ועוד דבר אחד... ידוע לך אולי משהו על מסלולים באיזור ה basecamp של האוורסט? תודה רבה אורי

אוקי.. אז ככה...

המחיר ליום ממוצע תלוי רק בך... כמה סיכמת עם הפורטר כמה כסף אתה תשלם על לינה על אוכל... ממממ...עוד כמה דברים שתרצה לקנות שם זה משתנה... (אפילו דברים קטנים כמו עוגיות או פילם למצלמה..) אם אתה למשל אוכל רק אורז אז אתה תחסוך (כי כמו שאמרתי לך אתה יכול לאכול כפי יכולתך ...) בקשר לתאריך..נראה לי שכן אבל זה קצת מסוכן כי בנאפל זה מתחלק לשני עונות המושלגת והלא מושלגת אני כמעט בטוח שתקופת מרץ נחשבת למושלגת... זה אפשרי אבל בעיקרון זה יותר מסוכן מהתקופה השנייה (ספטמבר אוקטובר) בגלל השלג מפולות וכאלה... בקשר ל-basecamp של האוורסט אין לי כל כך הרבה מידע על מסלולים אבל חיפשתי לך בנט והינה מה שהצלחתי למצוא basecamp של האוורסט האוורסט, ההר הגבוה בעולם, מתנשא לגובה 8,848 מטרים. הטיפוס עליו מיועד לקבוצות מטפסים מקצועיות בלבד, אבל גם אתם יכולים להגיע ממש קרוב - לבייסקמפ, המחנה שלרגלי ההר, ממנו מתחילים המטפסים את דרכם הארוכה למעלה. יתרונותיו של הטרק ברורים - נוף מדהים, פגישה עם אנשי ה-Sherpa הבודהיסטים וכמובן הפריבילגיה לחזור לישראל ולספר לכולם ש"נגעתם באוורסט". החסרונות - בניגוד לטרקים אחרים כמו האנאפורנה, הטרק אינו עובר לאורך עמק אפיק נהר, אלא חותך הרים ועמקים, מה שמספק לכם עליות וירידות תלולות כמעט מדי יום. חסרונות נוספים - הגבהים העצומים עלולם לגרום לבעייה באקלימיזציה של הגוף לגובה ולמחלת גבהים, והצורך בטיסה מלוקלה מייקר את הטרק. אורך הטרק כשלושה שבועות, אוטובוסים יוצאים מקטמנדו. הטרק מתחיל בסופו של הכביש בעיירה Jiri (1860 מטר). תחילתו של הטרק משעממת ומייגעת למדי והנוף לא מעניין במיוחד. ניתן לקצר שבוע מהטרק על ידי טיסה ל-Lukla, אולם טיסות אלו ידועות לשמצה בשל תכיפות ביטוליהן בשל מזג האוויר - כמאמר המשפט המפורסם - "אנו לא טסים דרך העננים, כי כאן יש הרים בתוך העננים". כמו כן הנחיתה בגובה עלולה לגרום למחלת גבהים, כאשר בהליכה מג`ירי ניתנת שהות לגוף להתאקלם לחמצן הדליל. לאחר יומיים הליכה מלוקלה, מגיע הטרק למרכז מחוז Solu Khumbo, לעיר Namche Bazaar. כאן מתגוררים אנשי השרפה המפורסמים. נמצ`ה באזאר הפכה בעקבות משלחות הטיפוס למרכז גדול, תמצאו כאן הכל - אוכל מערבי, בנק, מאפיה ואפילו חשמל בחלק מהמלונות (השמועה מספרת שבאחד מהם יש מיקרוגל!). זהו מקום נוח לעצירה למנוחה לפני כחמישה ימי הטיפוס להר. מכאן השביל מתעקל ימינה לכיוון מזרח, הבייס קמפ עצמו נמצא כשש שעות (הלוך חזור) מ-Lobuje, אך הוא אינו מעניין ולא נשקף ממנו נוף. לכן, עדיף להשקיע את מאמציכם וכוחכם בגולת הכותרת של הטרק, פסגת Kala Pattar. מגובה 5,545 מטר תוכלו להשקיף על נוף עוצר נשימה, הן של האוורסט עצמו והן של שאר פסגות הרכס. עוד טיול-צד הוא העלייה ל-Goyko, ממנה נשקף נוף אגמים נפלא. בדרככם מטה, תוכלו לתפוס טיסה מלוקלה, אם מזג האוויר יאפשר זאת... חשוב! ה-HRA (ארגון החילוץ בהימלאיה) מפעיל עמדה ב-Pheriche (יומיים הליכה מנמצ`ה באזאר, בגובה 4,250 מטר), שם תוכלו לשמוע הרצאות על מחלת הגבהים וכן לקבל סיוע. מקווה שעזרתי לך... יום טוב ברי

oryw

New member
באמת המון תודות לך ברי

אתה באמת נותן עזרה אמיתי ורצינית. "!kudos" בקרוב מאוד אני אשלח לך ולפורום תמונות מהאנאפורנה ובשאיפה גם מאיזור ה basecamp. ביי אורי

למעלה