ערב טוב, יש לי שאלה ואני מאוד מקווה שתוכלו

ערב טוב, יש לי שאלה ואני מאוד מקווה שתוכלו

לתת לי עצות מועילות או רעיונות. מצטערת מראש על כך שזה הולך להיות ארוך אך בכל זאת אני זקוקה לעזרתכם/ן. אז כך אני אלמנה + 2 ילדים בני עוד מעט 4, בעלי נפטר כשילדי היו בני 4 חודשים כך שאינם זוכרים אותו. הכרתי לפני כמעט שנתיים מישהו ויצאנו כשנה עד שהוא החליט שאנו נפרד מאחר ובני "עשה לו חיים קשים" ועפ"י התאור של בן זוגי דאז בני ממש "התעלל בו". אז כמו כולם אתם בטח שואלים מה ילד בן 3 יכול לעשות לאדם בן 30+ אבל עובדה שבני לא קיבל אותו וכל פעם שבן זוגי היה מגיע בני היה בוכה ועושה הכל ע"מ שבן זוגי ירגיש לא בנוח וילך. בן זוגי דאג הינו גרוש + 5 ילדים ואני אלמנה + 2. הילדים ביניהם מאוד מאוד מסתדרים וילדיו אוהבים אותי. לאחרונה ניסינו לחדש את הקשר אחרי שהיה בניתוק זמן מה אך יש לנו חששות רבים וגדולים. כיום בני ובן זוגי לשעבר די מסתדרים אך לטענתו של בן זוגי יש לו (לבן זוגי) "טראומה" או "צלקת" מה שגרם לו בני ואיך שאנו הולכים חזרה לבית שלנו הוא טוען שהוא חרד, וצפים לו כל הרגשות של אז ממש כאילו עבר התעללות. הוא אף דימה זאת להבדיל אבל לאחת שעוברת התעללות מינית ואז נכון היא יכולה לגשת לפסיכולוג ולטפל בכך ואף להתחתן בעתיד ולהקים משפחה למופת אבל כל זה קורה כי היא לא צריכה להתמודד עם "המתעלל" שעשה לה זאת. ואילו אצלנו אם נחדש את הקשר אז הוא כן יצטרך להתמודד עם בני ואף לגדל אותו בעתיד והוא לא חושב שהוא מסוגל להתמודד עם זה. קשה לבן זוגי לשעבר להניח להכל ולפתוח דף חדש למרות שהוא מאוד מנסה ומשתדל. אז נכון רובם צוחקים ולא מאמינים אפילו משפחה קרובה אבל אנו ממש ממש חסרי אונים. מה דעתכם?? מה עושים במצב כזה?? האם יכול להיות לכך פיתרון לדעתכם או שעדיף לנו שלא נחדש את הקשר?? שוב מצטערת על אורך מכתבי אך אני ממש אובדת עצות. תודה

זה אכן נראה מוזר שפעוט משאיר טראומות נפשיות

לאדם מבוגר ולמרות זאת יש להקשיב לבן זוגך ולתמוך בו. אם חשובה לך הזוגיות ואת רואה אותה כזוגיות עם המשך של מגורים משותפים אז ראוי לטפל בקושי. יתכן שבן זוגך עושה "השלכה" . קשה לו בדברים מסויימים שקשורים בביתך, בזוגיות,איתך וההשלכה היא לדבר דרך הילד. להגיד שזאת הבעיה ולא משהו שיותר קשה להתמודד איתו. אולי הוא לא סגור על הקשר הזה, קשה לו בביתך ועוד סיבות שתחשבי עליהן. כדאי לך ולבן זוגך ללכת ליעוץ. צריך לטפל בקושי הזה ורצוי כבר.

תורת ה``השלכה`` היא עד כדי כך??

להפיל על פרט שולי כזה דברים שממש מציקים לו בבית או בה?? זה נשמע מוזר מאוד! טוב, את מבינה בזה מי אני...

הגענו למסקנה שרק יעוץ יכול לעזור

אך איזה סוג של יעוץ? פסיכולוג? פסיכולוג ילדים? מומחה לזוגיות מורכבת?? למה כוונתך ב"השלכה" ? אודה לקבלת דעתך. אין ספק שזוגיות זו חשובהלי מאוד אך אני לא רוצה להתעלם ובעתיד אחרי שנתחתן עלולים לצוץ להן הבעיות האלו. מספיק זו זוגיות מורכבת אז מה שאפשר לפתור לפני אנו מעדיפים. אודה לקבלת תשובתך

אני חושב שהיא התכוונה על טיפול זוגי

בלי לערב את הילד. ``השלכה`` אומרת שהבעייה שנראית על פני השטח זו לא באמת הבעייה אלא זה צורה של האדם לבטא בעיות אחרות שהן הן הבעיות האמיתיות שלו אלא שהוא ``משליך`` את זה על פרט אחר. חגית בטח תסביר את זה יותר טוב.

את יודעת מה אני הייתי עושה במקומו?

הייתי מחקה אותו בוכה... עושה לו פרצופים מעוותים, מוציא את כל הלשון החוצה מול הפנים שלו שהוא בוכה ועושה קול מוזר. את יודעת מה היה קורה? הילד היה מסתכל עלי בעיני עגל. מפסיק לבכות. וחושב לעצמו ``אמא, אני אשתוק רק תקחי את הדבר הזה ממני!`` ואחרי פעמיים הוא כבר היה מחייך חיוך ביישני ואחרי 5 פעמים הוא כבר נרדף אחרי כשהוא מתגלגל מצחוק... פסיכולוג, אה? זה פסיכומאט שזה אומר תהיה פסיכי על אוטומאט, בלי לחשוב הרבה. וזה נשמע דבילי, ואכן זה כך. אבל תאמיני לי שקייטנות היו אצלי בבית ע``י אחותי ואמא שלי, והיה מצב של חוסר שליטה פתאום (בכ``ז זה קייטנה) אז התחלתי לספר להם סיפור ``מרתק`` שאילתרתי תוך כדי בתוספת קולות ותיאורים. וראה זה פלא! הילדים שותקים ומסתכלים עלי בהשתוקקות ואני מספר... וממציא... לא משנה שבסוף הם ביקשו שאני אספר עוד פעם. פרט שולי שמנע זאת שכחתי כבר מה אמרתי . . .<; אז אשה יקרה, נכון שלא לכל אחד ישנו אותו אופי, אבל אם הוא יתייחס לילד כמו אחד שלא עושה דברים עם שכל, ויבואו ימים שהוא ישחק איתו כדורגל, וייקח אותו לבריכה אז לבטח זה לא אמור להשפיע עליו...

כיום הם די מסתדרים אך זה גרם לבן זוגי

ל"צלקת" ואנו לא יודעים איך לטפל בה.

הוא טוען שלאחר שאנו נפגשים ואני וילדיי

הולכים לבית שלנו הוא לא מצליח להוציא לו מהראש את כל מה שהם עברו ביחד את כל הקשיים. הוא מאוד כנה ומאוד חושש ללכת לטיפול כי הוא סובר לעצמו שגם אותו מטפל לא יבין אותו כפי שכל החברים הקרובים או המשפחה הקרובה שהוא משתף אותם "לועגים" כאילו מה יש לא להסתדר עם ילד בן 3. מצד אחד אנו מאוד רוצים להתקדם עם היחסים אך אני לא מוכנה וגם הוא להתעלם מהבעיה והמצב כי הכי קל זה להתחתן ואז יצוצו לשניהם המשקעים.

מומלץ שתלכו לטיפול זוגי. אתם זוג שכל אחד מגיע

עם ילדים שזה לבדו דורש התארגנות כזוג. בן זוגך לא צריך לשתף חברים שלו בקושי שלו עם הילד זה עניין לאנשי מקצוע ואין לזלזל ברגישות הזאת . יתכן שהקושי עם הילד מסתיר קשיים נוספים שכיום יוצאים דרך " הצלקת" אולי יש לו מילדותו קשיים, פחדים, עניינים לא סגורים. כל זה חשוב שיעלה בטיפול זוגי. לא מומלץ לעשות שום מחוייבות למגורים ולנישואין לפני שהולכים יחד לטיפול.

חגית תודה רבה על תשובתך העניינית

העלתי שאלה זו במס' פורומים וכולם כמו החברים רשמו לי מה את מחפשת עם בן הזוג ותפרדי ממנו וכו'. מודה לך מאוד אך אודה לעזרתך בעוד נושא אחד והוא איך אני מגיעה למישהו שמתמחה בטיפול זוגי? זה נקרא יועץ נישואין או פסיכולוג וכו'?

טיפול זוגי זו התמחות . כדאי ללכת רק למי שלמדה

את המקצוע. יש ב"אגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" רשימת מטפלות מוסמכות, מגיעים למקצוע זה ממקצועות טיפוליים שונים. את יכולה בגוגל לכתוב "טיפול זוגי" ותגיעי גם כן. שיהיה לכם בהצלחה ואת מוזמנת לעדכן.

הפסיכולוג

לא ילעג ח``ו! זה התפקיד שלו... לשמוע דברים אישיים שלא ששים להוציא אותם החוצה. אתם צריכים ללכת כמו שחגית אומרת.

למעלה