ערב טוב , כמה שאלות , תודה מראש למומחים

Monopol20

New member
ערב טוב , כמה שאלות , תודה מראש למומחים

ביום ראשון שעבר יצאתי מהאוטו החלקתי ונכבלתי ברגל , לא יחסתי לזה חשיבות חוץ מכאב ונסעתי לבית חולים למיון לבדיקה , במיון התברר שיש לי שבר בטיביה ( השוק של הרגל ) , ישר אישפזו אותי , קיבלתי טיפול מסור וטוב , קבעו לי תור לניתוח , הכניסו לי מסמר , ו3 ברגים לתוך הרגל , והיום לאחר שבוע אני בבית , אני חייב לציין שההיתי בזמן העבודה , ואני עובד שכיר , שהמעסיק משלם ביטוח לאומי ואני עם וותק של מעל ל 3 שנים , כמו כן האוטו שממנו יצא היה מבוטח בביטוח חובה . השאלה היא כזאת , את מי אני תובע , קיבלתי 60 ימים מחלה לבינתים , ובעוד 60 יום אני אקבל עוד לפי הערכות הרופא , כמו כן אני אציין שאני ספורטאי וזה ממש פגע לי באורך החיים ואני הפסקתי פעילות שוטפת , את מי אני תובע את הביטוח של המעסיק ? את הביטוח של הרכב ? תודה רבה לעונים ולתשובות , שיהיה לכולם שבוע טוב .

תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים

בתביעה מסוג זה כאשר מדובר באירוע שמהווה תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה תובעים גם את המוסד לביטוח לאומי וגם את ביטוח החובה של הרכב. בשלב הזה עדיין לא ניתן לדעת מה יהיה המצב בסוף הליך ההחלמה ולכן עוד מוקדם מידי כדי להאריך את נזקיך. יחד עם זאת בשלב הראשון ועל מנת שלא תישאר ללא משכורת כדאי להגיש את טופס ההודעה על תאונה למוסד לביטוח לאומי ואז אתה זכאי למקסימום של 3 חודשי אי כושר מלא מהמוסד לביטוח לאומי. לאחר שתדע מה מצבך ומה קצב הריפוי ניתן יהיה להחליט אם קודם כל מגישים תביעה למוסד לביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות או שמבקשים מחברת הביטוח למנות מומחה רפואי מטעמם. אם ניגשים לוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי אז קביעת הנכות ע"י הועדות מהווה קביעה מחייבת גם לצורך התביעה כנגד חברת הביטוח. אם מסכימים עם חברת הביטוח על מינוי מומחה שיקבע את דרגת נכותך קיים סיכוי שאתה תאלץ לשאת בתשלום שכר טרחתו (כ - 5,000 ש"ח) ולאחר שהמומחה קובע את נכותך ניתן להגיש את התביעה לקביעת דרגת נכות למוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה בשלב הזה אתה צריך לאסוף מסמכים רפואיים, אישור משטרה, תעודת ביטוח חובה, רישיון נהיגה ורישיון רכב, תלושי משכורת, תעודות מחלה וקבלות על הוצאות. ברגע שיש לך את כלהחומר אני ממליץ לך להתקשר עם עו"ד העוסק בתחום הנזיקין על מנת שזה ידריך אותך וילווה אותך בכל התהליך. שכר טרחתו של עורך הדין הינו שכר אחוזי מתוך סכום הפיצוי שמגיע לך וממילא משולם ע"י חברות הביטוח. גיא לוי עו"ד (נזיקין, ביטוח לאומי וביטוח) בכל שאלה נוספת ניתן לפנות אליי גם בטלפון 0507-717271 נ.ב. - אם אתה עובד כבר באותו מקום במשך 3 שנים צריך ליהיות לך גם ביטוח מנהלים ו/או ביטוח חיים הכולל ביטוח אובדן כושר עבודה ונכות ואולי גם משם מגיע לך פיצוי. בכל שאלה נוספת

לכטר

New member
יש לו שבר בטיביה ועבר קיבוע

זה יותר מראשית ראיה - נראה לך שהוא ישא בתשלום למומחה ולו כמימון ביניים?!

ranibe

New member
מה לא ברור

בגלל שמדובר בפגיעה בתאונת דרכים שהוכרה על ידי המל"ל כתאונת עבודה התובע עשוי לשאת בשכר טרחת המומחה באם יבקש למנות מומחה רפואי מבית המשפט.

מי ישא בתשלום שכר הטרחה

במו"מ מול חברת הביטוח בטרם הגשת תביעה לבית המשפט ניתן להגיע לידי הסכם עם חברת הביטוח שהם ישלמו את שכר טרחת המומחה אך הדבר אינו ודאי ותלוי עם מי מנהלים את המו"מ. גיא לוי, עו"ד

לכטר

New member
קודם כל אין מספיק מידע אודות ארוע התאונה

בראש ובראשונה - צריך להחליט אם מדובר בתאונת דרכים או לאו. מי יחליט? עו"ד שלך. איך נפלת? תוך כדי היציאה מהרכב איבדת שיווי משקל ונפלת? אם יצאת מהרכב ואז החלקת ונפלת - אולי אין מדובר בתאונת דרכים. בכל מקרה, במצב שאתה מתאר, לדעתי, יש לפנות לביטוח לאומי - כדי שיכירו בתאונה כתאונה בעבודה, כדי שתקבל בשלושה חודשים ראשונים את המשכורת שלך, וכדי ששיקבעו לך נכויות זמניות עד שנה מהתאונה. כשתתגבש הנכות יקבעו במל"ל נכות צמיתה. בהשך תתבע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך בביטוח חובה (רק אם מדובר בתאונת דרכים) או את המזיק בגין הרשלנות - אם יש את מי לתבוע.

תאונת עבודה

קודם כל החלמה מלאה, מסכימה עם כל האמור על ידי קודמי. ככל שעסקינן בתאונת דרכים וקיימת עילת תביעה נגד חברת הביטוח של הרכב - עלות הבדיקה וחוות הדעת של מומחה תוטל על חברת הביטוח. בחירת המסלול הנכון צריכה להתבצע בהתאם למצב לאחר התגבשות הנזק - עורך דין בתחום יכול לעזור בבחירת המסלול הנכון. בהצלחה.

למעלה