ערב טוב לי.....אם אני אני לי מי לי......

Sודית

New member
ערב טוב לי.....אם אני אני לי מי לי......

אשאיר לכם כאן.....את זה......קיבלתי במייל מאמריקאי אחד. ואלך לראות...... The voice of Germny, תוכנית מהממת..... שיהיה לכם אחלה ערב.....

ידעתי שהכל בגלל האצבע הקטנה שלי

אני הולכת לחפש בגוגל מי עומד מאחורי כל "מובאה" שהוא הביא. לא מאמינה. פשוט לא.

תמיני לי עד עכשו הייתי שם. אני עמומה.

את לא מבינה, זה רק קצה קצהו, מה שהוא הביא. אני בשוק אמיתי וזה גרם לי להרהר אחרי הרבה דברים.

שרונהה

New member
תפסיקי להאמין

יוסי שריד משמיץ את הדת היהודית, ובכך חוטא בהסתה פרועה נגד הדת היהודית והדתיים בעם. מילותיו נופלות כפרי בשל באוזני האנטישמים הכי גדולים בעולם כולו.... הוא עושה לנו עוול. תקראי את מה שהרב עובדיה כתב: מתוך וואלה: http://news.walla.co.il/?w=/9/1891339 "...במכתבו מצטט הרב עובדיה את דברי התלמוד ואת דברי הרמב"ם על חשיבות כיבוד האישה על פי היהדות. "רבותינו הזהירו שעל כל אחד לאהוב את אשתו כגופו ולכבדה יותר מגופו, וידבר עמה בנחת ובכבוד ובסבר פנים יפות". בהתייחסו להתנכלויות לנשים בבית שמש כותב הרב כי מדובר בעבירות של "בין אדם לחברו" – עליהן, על פי ההלכה, "אפילו יום כיפור אינו מכפר". כמו כן, במה שנראה כפניה אל הציבור החילוני, מבקש הרב לבל ינצלו את ההזדמנות בכדי "להסית ולהדיח, ולהרבות מחלוקת בתוך עמינו, לשלח מדנים ולפלג בין אחים, כי אחריתה מי ישורנו". עוד מוסיף הרב בעניין זה וכותב כי "אל נא אחי תרעו, לבזות ולהשפיל את כבוד התורה והיהדות, כי היא חיינו ואורך ימינו". התייחסות זאת של הרב עובדיה יוסף מצטרפת לדבריו בדרשתו השבועית שנמסרה במוצאי השבת האחרונה, אז אמר הרב כי "ההתנהגות של מי שמפיצים שנאה בין חרדים ובין לא-חרדים זה מעשה של חילול השם"..."

שרונהה

New member
אני בטוחה שרוב רובו של הפורום הזה

וגם הפורום שלי, צמח וגדל בתוך משפחה יהודית דתית, ובטוחה שבאף בית כזה לא נהגו כפי שיוסי שריד כתב...

אולי לא חמת, אבל כמה דורות של בעלים היכו נשים

כמה דורות הנשים עבדו את הבעל? וגם אני, הודרתי ונאסר עלי ללכת אחרי אבי המת. טוב לא נחזור שוב על כל הויכוח. אבל תודי שהדת הזאת מפלה בין נשים לגברים. אי אפשר להכחיש זאת.

שרונהה

New member
נו באמת... פלג

את מציירת את הדת היהודית כמתעללת? אני בת של רב, חזן ושליח ציבור. למדתי בבית ספר דתי, גדלתי בבית דתי. בבית ראיתי כבוד והערכה לאמא. איזה גבר היום מביא כל יום... אבל כל יום.... פרח... לאישה שלו? אבא שלי הביא... זו הזוגיות בבית דתי, שצמחתי מתוכה...

לא אמרתי מתעללת. אמרתי מפלה.

את באה השבת לבית הכנסת? שנרגיש ת'הפרדה/הפליה? כן, חוזרת שוב. משפחה מורכבת שמגיעה לבית הכנסת צריכה להתפצל, מי לימין ומי לשמאל הבעל והבנים להיכל, האישה והבנות, החוצה - למעלה, בהרבה מקומות, גם מאחורי וילון. את זה אני לא יכולה לקבל.

שרונהה

New member
וכבר כתבתי בפורום שלי

שקומץ תקשורת קיצונית עושה רעש מקומץ חרדים קיצונים... האם הם מנסים בכך לעשות "הפרד ומשול"?
זו גזענות משובחת

נכון. אבל מנגד שמעת היום תחיילים שהתראיינו

ואמרו ששירת נשים זה גילוי עריות? אז בשביל שאני אבין מה הם אומרים, ראוי שנכיר גם את המקורות האלה. ותנאים ואמוראים, וכל מיני פוסוקים - כל הגברים האלה, מכתביבים והכתיבו להמון אנשים אורחות חיים ומפלגים בעם חופשי.

שרונהה

New member
לא שמעתי. אבל אוקיי... זה לא חדש לנו

ה"קול באישה ערווה"... יותר מ2000 שנה חי העם היהודי עם כל הידע הזה שכתוב במקורות.... אפשר לחשוב שהיום כתבו את התורה...

שרונהה

New member
או... עכשיו את מדברת...

כי התורה "דרכיה דרכי נועם, וכל נתיבותיה שלום"...

Sודית

New member
הכי אני אוהבת "ברוך שלא עשני אישה"

מה יש טוב יותר בעולם הזה מ"אישה" ? לנשים נתנו את הכבוד הגדול ביותר שיש עלי אדמות - ללדת ילדים. ואיזה "איש" יכול בכלל לחיות בלי אישה? (איפה השיר הזה?) יש דברים טובים בתורה ויש דברים שאין באפשרותי לקבל....נקודה. הכי גרועים אלה החכמים הגדולים שהוסיפו אלף ואחד דברים, חוקים או מצוות שהמציאו ושאין אותם בתורה שלנו...... ויש לי עוד מלאן לומר, רק אין לי כרגע זמן

למעלה