../images/Emo67.gif 12 שעות...משמרת...
ובכן, הכל כמובן תלוי במספר רב של גורמים: לעניות דעתי, בעבודה כמו שלנו, אנו נדרשים לעירנות, חדות חושים, חשיבה צלולה, יכולת אינטרפטציה מהירה, מענה מהיר ונכון לבעיות שוטפות המתעוררות תוך כדי עשייה. בעיקר עם מדובר במחלקות בן הטיפול הוא נמרץ, קריטי, ומכוון להצלת חיים מיידית. נכון אומנם כי אצל אחדים מאיתנו - מצבים מסויימים של לחץ בעבודה, אירועים הדורשים מאיתנו מאמץ פיסי ושכלי גבוה וכדומה - מעוררים אותנו לעשייה ופותחים את מחסני האדרנלין שלנו - או אז גם עבודה של 24 שעות יכולה לבוא בחשבון. אולם, עייפות היא אם כל רע בעבודתינו. חושינו פחות ערים, יכולת פיסית ועייפות משתלטת על היכולת המעשית, תפוקה יורדת ועולה הסיכון לטעויות הן בשיפוט והן בביצוע. מחד עבודה במשמרות של 12 שעות (בבתי חולים) תשאיר לנו 4 ימי חופשה בשבוע, אך מאידך לדעתי הענייה - תאיץ את השחיקה שלנו - שממילא עומדת באחד מהמקומות הראשונים בעולם. אלא אם כן מדובר בשעת חירום - איני בעד עבודה רציפה של 12 שעות, שכן הצפייה היא שהתפוקות שלנו בשעה ה - 12 תהיינה זהות לאלה של השעה הראשונה. את מאמינה שזה אפשרי? ואיני מזכירה כלל את הגב והרגליים - הזקוקים לאחר 12 שעות למנוחה של 24 שעות.... אני מעדיפה 6 שעות עירניות ואפקטיביות ... הייתי מסתפקת גם ב - 4 - אם היו מאפשרים לי...ולכולנו.. והייתי מוסיפה: פנסיה מוקדמת בגיל 45 עם תנאים של אנשי צבא ומשטרה... איננו עושים פחות, הלחץ גדול הרבה יותר... והשחיקה... מי בכלל זוכר אותה? טעות של אחות - יכולה לעלות בחיי אדם .... ובשעה ה 12 מירב הסיכויים (עם או בלי אדרנלין) שאלה תיגברנה. שרק יהיה לנו קל וטב.