ערב טוב לכולם ברשותם שאלה

ערב טוב לכולם ברשותם שאלה

שמי כרמית אני בת 23 עם נסיון חיים מאד עשיר שמתעסקת הרבה מאד בתחום הדרכה נוער ילדים ועוד כמה תחומים בזמן האחרון נושא האימון האישי מאד מעסיק אותי אני רוצה ללמוד את התחום ולעסוק בו לקחת את המידע שקורס הבסיסי יכול לתת לי ולקחת אותו לתחומים שאני אני מתעסקת בהם ומבינה במשך החיים "הקצרים" שלי התעסקתי בתחום מבלי לדעת שאני עוסקת בו נתתי הכוונה והקשבתי לחברים וגם לא לחברים {ילדים אנשים שנתקלתי בהם ..} עזרתי לחברים לעשות סדר במחשבות להציב מטרות יצרתי סיפורים של דמיון מודרך ועבדתי עם קבוצות של ילדים אני אשמח לשמוע את דעתם בשאלה שמטרידה אותי למיטב הבנתי כדי לעסוק בתחום צריך השכלה תיכונית ותואר ריאשון והשאלה שלי היא למה ? אני רק אבקש לא לקבל את התשובה " כי אחרי תואר ריאשון אדם נמצא בגיל שיש לו כבר "נסיון חיים " הגדרה של נסיון חיים - עבר הרבה מסתכל על דברים מכמה סוגים של מישקפיים ... בתודה מראש על כל תשובה והתנצלות על תוכן שהוא קצת כללי

tlingit

New member
הי ../images/Emo13.gif

נושא דרישות המינימום להתחלת לימודי אימון אישי נמצא (לפחות בינתיים) בידי בתי הספר המציעים את הקורסים. מאחר שתחום האימון האישי חדש מאד בארץ, עוד לא נוצרו בו סטנדרטים מקובלים על כלל קהילת המאמנים, והנושאים השונים הקשורים לתחומי המקצועיות - כגון דרישות הסף לקבלה לקורסים, משך ההכשרה הנדרש, מסלול ההכשרה הרצוי וכו'- רק כעת מתחילים לעמוד לדיון רחב ויקח עוד זמן עד שיווצרו הסכמות רחבות עליהם. קיימת טענה שאדם הבוחר להיות מאמן אישי צריך שיהיה לו מעט נסיון חיים, ידע רחב, ואולי גם נסיון מקצועי משמעותי, לפני שהוא יוצא לדרך שדורשת עבודה שיכולה להשפיע על מהלך חייהם של אנשים. החושבים כך מנסים לבנות קריטריונים שיאפשרו מיון מועמדים ללימודים שיעידו על צרכים אלה, ונראה לי שדרישות כמו אלה שתיארת באות למלא תפקיד זה. כמובן שלא כולם מסכימים לדעה זו, ויש הטוענים שגם יכולות אישיות יחד עם לימוד המתודה של האימון האישי מספיקות כדי למלא את התפקיד בהצלחה לא מעטה. יש לשער שהזמן יוסיף לנו מידע גם באשר לתקפות הטענות האלה, כאשר יעמדו למבחן התוצאה במציאות. בתי הספר המציעים תכניות לימודים למאמנים אישיים מקיימים מפגשי הכרות והסבר למתעניינים. אני ממליצה לך להגיע למפגשים אלה, של יותר מאשר בית- ספר אחד, ולהפנות שאלה זו אליהם. אני בטוחה שהתשובות שתקבלי יתנו לך הבנה יותר רחבה של הנושא. תוכלי למצא קישורים למרבית בתי הספר במדור הקישורים שלנו. בהצלחה בחיפוש שלך

המון תודה רבה יש לי עוד כמה שאלות

אני בהחלט יבודק את הנושא אני אשמח לשמוע דעה אישית מאנשים שעושקים בתחום לגבי האם מאמנת אישית יכולה להיות גם צעירה ? עברה לי בראש מחשבה אימון אישי לדעתי {ואניעדין לא מכירה את התחום על כל רבדיו } זהבעצם שיחה שנועדה לכוון את המתאמן בלקבוע החלטות להסתכל על החיים ולהציב מטרות אז כמה שאלות ..? ילדים צריכים אימון אישי ..? ונוער ..? אנשים מבוגרים יהיה להם יותר קל לשמוע לדעה רעננה יותר ..? תחום שאני מתעסקת בו והתעסקתי לא באופן מקצועי זה אומנות הפיתוי ויכולת להתנהג בטבעיות מול בני אד אחרים גברים נשים והשאלה זהגם נחשב תחום שבו אפשר לעזר במאמנ/ת אישי ? הסטנדרטים לניהול זמן וניהול בפרט זה גם תחום באימון אישי ..? סיפור ברשותכם אנירוצה להבין אם מה שעשיתי עבור חברה נחשב אימון אישי אומנם לא בסטנדרט מקצועי אבל בכל זאת חברה שהלכה לראיון עבודה על מנת להיגע לתפקיד ניהולי ברשת גדולה באילת ניגשה אליי בתור חברה וביקשה שאני אכין אותה לרעיון עבודה אז כתבתי כמה שאלות ביןשאלות כתבתי שאלה " דיברתי עם המעסיק הקודם שלך אני רוצה לשאול אותך מה הוא לא אהב בך ?" בשאלה הזאת היא נפלה שתקה גימגמה ועוד כמה דברים שאני לא אציין על גבי הפורום יחד איתה ישבנו וחשבנו על התשובה לשאלה שהנחת הבסיס שלי הייתה איך להפוך חיסרון ליתרון ומצאנו תשובה יחד היא קיבלה את העבודה למרות השהשאלה הנ"ל לא הייתה והיא מתפקדת תור מנהלת כבר 3 חודשים {הכי טובה שהייתה שם } העניין הוא שהיא פשוט אמרה לי שגרמתי להלהרגיש בנוח מול המראיון שהיא למדה להיות ענינית יותר וממוקדת זה נקרא אימון אישי ? שוב סליחה על כל השאלות ותודהעל הזמן שלכם לתשובות לדעתי זה היה אימון אישי עבודה על הביטחון עצמי על קישורי השיחה ועל מיקצעיות שלה רק שלי חסרים הכלים לקבוע ולהבין מה בדיוק הלך שם

המון תודה רבה יש לי עוד כמה שאלות

אני בהחלט יבודק את הנושא אני אשמח לשמוע דעה אישית מאנשים שעושקים בתחום לגבי האם מאמנת אישית יכולה להיות גם צעירה ? עברה לי בראש מחשבה אימון אישי לדעתי {ואניעדין לא מכירה את התחום על כל רבדיו } זהבעצם שיחה שנועדה לכוון את המתאמן בלקבוע החלטות להסתכל על החיים ולהציב מטרות אז כמה שאלות ..? ילדים צריכים אימון אישי ..? ונוער ..? אנשים מבוגרים יהיה להם יותר קל לשמוע לדעה רעננה יותר ..? תחום שאני מתעסקת בו והתעסקתי לא באופן מקצועי זה אומנות הפיתוי ויכולת להתנהג בטבעיות מול בני אד אחרים גברים נשים והשאלה זהגם נחשב תחום שבו אפשר לעזר במאמנ/ת אישי ? הסטנדרטים לניהול זמן וניהול בפרט זה גם תחום באימון אישי ..? סיפור ברשותכם אנירוצה להבין אם מה שעשיתי עבור חברה נחשב אימון אישי אומנם לא בסטנדרט מקצועי אבל בכל זאת חברה שהלכה לראיון עבודה על מנת להיגע לתפקיד ניהולי ברשת גדולה באילת ניגשה אליי בתור חברה וביקשה שאני אכין אותה לרעיון עבודה אז כתבתי כמה שאלות ביןשאלות כתבתי שאלה " דיברתי עם המעסיק הקודם שלך אני רוצה לשאול אותך מה הוא לא אהב בך ?" בשאלה הזאת היא נפלה שתקה גימגמה ועוד כמה דברים שאני לא אציין על גבי הפורום יחד איתה ישבנו וחשבנו על התשובה לשאלה שהנחת הבסיס שלי הייתה איך להפוך חיסרון ליתרון ומצאנו תשובה יחד היא קיבלה את העבודה למרות השהשאלה הנ"ל לא הייתה והיא מתפקדת תור מנהלת כבר 3 חודשים {הכי טובה שהייתה שם } העניין הוא שהיא פשוט אמרה לי שגרמתי להלהרגיש בנוח מול המראיון שהיא למדה להיות ענינית יותר וממוקדת זה נקרא אימון אישי ? שוב סליחה על כל השאלות ותודהעל הזמן שלכם לתשובות לדעתי זה היה אימון אישי עבודה על הביטחון עצמי על קישורי השיחה ועל מיקצעיות שלה רק שלי חסרים הכלים לקבוע ולהבין מה בדיוק הלך שם

עפרה ד

New member
ועוד משהו.. בקשר לסטנדרטים..

אם רוצים ליצור, איזו שהי מערכת סינון - חייבים לקבוע מדדים.. איך בדיוק יבדקו נסיון חיים? את צודקת שתואר ממש לא בהכרח "מספק את הסחורה", ושאכן יכול להיות מגוון רב של פרמטרים, אבל, צריך להגדיר אותם, וזה.. כמו שכתבה טיליגיט, עדיין לא קרה..

כמה תשובות

1. לעיניין התואר, אני מכיר לפחות בית ספר אחד שלא מבקש תואר ומבחינתו כל אדם יכול להיות מאמן באופן עקרוני וודאי שזה אינו תלוי השכלה בכלל או אקדמאית בפרט (ראי מסר אישי) 2. לעיניין הגיל אני מכיר לפחות מאמן אחד שמאמן כבר שנתיים והוא מעולה (על דעתי ודעת אחרים) והיום הוא בן 24, למותר לציין שחוץ ממאמן הוא גם איש מדהים 3. לעיניין מי צריך אימון? אימון זה דרך חיים הן למאמן והן למתאמן וכל אחד שרוצה להשיג השג בחייו קטן כגדול מאמן יכול לעזור ובכל תחום, כמו שאמרתי כל אחד הוא בר אימון באופן עקרוני 4. לשאלתך אם מה שעשית הוא אימון, אפשר להגיד שהשתמשת בכלי אימוני של שאלת שאלות יוצרות בהירות, מכאן ועד אימון יש עוד דרך כיוון שהאימון מביא מכלול מתוך ראיית עולם מסויימת ולא טכניקה, בכל אופן אין ספק שאינטואיטיבית את בדרך הנכונה, בכך שהאמנת ביכולת של החברה שלך והעדפת לשאול שאלה שככל הנראה פתחה לה נקודת מבט נוספת ולא לבחור בדרך הקלה ולייעץ לה, שכן האימון גורס שהמתאמן הוא בעל התשובות הנכונות עבורו. בהצלחה בהמשך הדרך

מנסיוני

שלחתי לך מסר שעוסק במקום מומלץ ללימודי ה- coaching. שם המדד לקבלתך ללימודים הוא על בסיס ראיון מקדים. כך שגם אם תהיי בעלת תואר או לא, המדיד הוא אישיותי. לכי על זה, מאחלת לך בהצלחה

למעלה