ערב טוב לכולם, מה שלומכם?

יוכי68

New member
ערב טוב לכולם, מה שלומכם?../images/Emo24.gif

מאיוש, איזה יופי של לחמניות יצאו לך. מחר אני מתכוונת בל"נ להכין בפעם הראשונה אלפחורס.....יש תובנות בעניין.....לך או לכל מי שהתנסה?

חנהפ

Active member
כן

כדי שיצאו יפות, כדאי למרוח ריבת חלב גם על השוליים ורק כך לגלגל בקוקוס, ככה יוצא אחיד

חנהפ

Active member
אלפחורס של רוני ונציה

15 עוגיות 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות קוניאק או ברנדי 1 כפית תמצית ווניל קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון ריבת חלב 00 גרם שבבי קוקס טחון - לקישוט הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה .1 מנפים יחד את הקורנפלור הקמח אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30-60 דקות. 5. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 6. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחרים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 8. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס. * הערה שלי: לרדד יותר דק ולקרוץ עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מי שרוצה שיקח שתיים...

מאיוש י

New member
יוכי ../images/Emo24.gifהתגעגעתי מה נשמע?

אני מכינה אלפחורס כמעט כל חודש ואין לי תובנות למסור לך הבצק שלהם מאוד נוח ולא נתקלתי בבעיות עם האפיה שלהן. מה שכן את יכולה למלא לא רק בריבת חלב אלא גם בגנאש.

יוכי68

New member
מאיוש, באיזה מתכון את משתמשת, רציתי להכין

את המתכון של הספרדיה.

ddh1

New member
ערב טוב יוכי יקרה וערב טוב לפורום המקסים

היום עשינו 2 חיסונים כפולים ל-2 קטנים. והם ממש נראים מבואסים. (טוב, אפחד לא אוהב שתוקעים לו מחט בירך...) אז זמן לארוחת ערב אין כל כך וצריך לאלתר ממה שנשאר לפני הקניות מחר. וזה מה שיש לאכול היום, פשוט וטעים. שקשוקה עסיסית עם חתיכות עוף ובשר סלט עגבניות ופלפל קלוי עם הרבה שום שמן זית ולימון לחמניות טעימות של חמותי סלט כרוב וזהו. בתאבון לכווווווווווולם!
דינה

יוכי68

New member
דינה, זו ארוחה כלבבי, מי צריך יותר מזה../images/Emo24.gif

החיסונים עם תופעות?

ddh1

New member
אמרו שלא יהיו אבל

יש לבן חום והבת מייללת לה יותר מהרגיל. ושאלה יהו צרותינו. רק בריאות ושירגישו טוב תודה יוכי על הדאגה

למעלה