אלפחורס של רוני ונציה
15 עוגיות 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות קוניאק או ברנדי 1 כפית תמצית ווניל קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון ריבת חלב 00 גרם שבבי קוקס טחון - לקישוט הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה .1 מנפים יחד את הקורנפלור הקמח אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30-60 דקות. 5. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 6. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחרים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 8. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס. * הערה שלי: לרדד יותר דק ולקרוץ עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מי שרוצה שיקח שתיים...