ערב טוב לכולם

שילתי1

New member
ערב טוב לכולם

הנה השאלות: ראיתי אתמול את הנעליים בפעם הראשונה וסגרתי מיד את החלון הזה הם פשוט מזעזעות. מה עושים במקלחת עם הגבס ? חוץ מלכסות את הרגל בשקית ניילון ואז...זה לא בדיוק מקלחת. מה עם הטוסיק? עכשיו לילדה יש פצעים בטוסיק! האם במזג אויר כזה אפשר ו/או כדאי או לא כדאי לשים 2 שכבות של מכנס למרות הגבס? האם אפשר לשים גרביים? מה אני עושה לגבי הנקה עם הנעליים?איך אפשר להניק ככה? הנעליים!!! זה הורג אותי המחשבה הזאת!!! איך מקלחים ?אפשר להוריד אותן נכון?! אני מדברת הרבה "בלי עין הרע" אני בטח עוד אשאל שאלות

פרלמנים

New member
אהלן../images/Emo39.gif קצת תשובות:

1. כולנו נבהלנו קצת כשראינו את הנעליים לראשונה-זו תגובה טבעית. (המילים "סד עינויים" קפצו לך לראש?) עוד כמה שבועות הן יהפכו להיות חלק בלתי נפרד משגרת היומיום... 2.מקלחות עם גבס-מבאס אבל אין מה לעשות...תתננחמי שאת בחורף אז "הצורך" במקלחות הוא קטן יותר... אני קילחתי את דניאל עם ספוג על המיטה (מי סבון ואח"כ מים רגילים) לא רציתי לקחת סיכון שיירטב הגבס. קראי עצות מגובסות ומאוד מועילות כאן! 3. קצת חומר קריאה על הנעליים, איך מתרגלים וכו-יעזור לך יותר ממה שאת חושבת (ויש שם שאלה ספציפית על הנקה) לגבי הנקה-רובנו כאן מניקות-אני עדיין מניקה ודניאל בן שנה וארבעה חודשים
ההנקה עם הדניס אפשרית, כמעט כל התנוחות "פתוחות" בפניך (אני הנקתי לרוב בשכיבה או בתנוחת קלואי פישר), פשוט "מרימים" את הרגליים ואחת מהן "באויר" מציעה לך מכל הלב להרים לי טלפון (אשלח לך במסר-שלחתי כבר בעצם, לא?) אין שום בעיה להניק עם הדניס. 4. שכבות של בגדים-אני בקושי הלבשתי עוד שכבה מעל הגבס (אבל היה קיץ) כי מאוד חם עם הגבס-חכי לתשובות של אמהות שעברו את השלב הזה בחורף. בכל מקרה תתחשבי בכך שהגבס מאוד חם ומאוד מבודד. אפשר לשים גרביים כדי להגם על האצבעות המתוקות מהקור. 5.הנעליים יורדות במקלחת-ברור! בחודשים הראשונים מתחילים בנעילה של 23 שעות ביממה, זה משאיר זמן לאמבטיה מפנקת, עיסוי ומתיחות-אני גם גנבתי תמד הנקה אחת בלי נעליים לפני שנעלתי בחזרה. בשלב הב, בערך אחרי 3 חודשים של 23 שעות-מפחיתים בהדרגה... אנחנו כאן
ג'סיקה

inbal38

New member
זה לא כ"כ נורא כמו שזה נראה

בואי נגיד שהנעליים מפחידות בהתחלה, אבל אח"כ הן כבר נראות לך כמעט טבעיות, כי הן פשוט שם כל הזמן. ואת מפסיקה לחשוב על זה, וחיה את החיוכים שלה, ואת הושטת הידיים, ואת הצחוק המתגלגל. לגבי הפצעים, תשתמשי בחיתולי haggies לדעתי הם הכי פחות עושים פצעים, ויש משחות מצוינות ללא מרשם רופא כמו אטינול ובטח יש עוד כמה מצוינות. לגבי המקלחות גם אנחנו היינו בקית, אז קצת קשה לייעץ. אני ד"א מאוד אהבתי לעשות לו אמבטיות, רק אני והוא, והמגע הראשון שלהם עם המים. תחממי את החדר טוב, ותעשי את זה מהר. לדעתי אם תחממי את החדר טוב תוכלי לשים רק שכבה אחת. יודי שלי שוכב בבית עם שכבה אחת (בלי גבס כמובן) - אם החדר מחומם ללא שמיכה, ובשינה עם שמיכת פוך. זה מספיק לו. ההנקה לא צריכה להיות בעייה. אני מניקה בשכיבה וכיף לנו ביחד. יודי רק רואה אותי וכבר מחכה לרגע שאני אשכב לצידו. את תראי שזה לא נורא. רק תתעודדי. תהיי רגועה - וגם היא תהיה רגועה. בהצלחה, ענבל.

פרלמנים

New member
ענבל הזכירה לי../images/Emo26.gif

שהאמבטיות הראשונות בלי הגבס (בשלב הנעליים) הן קצרות, כי התינוקות עדיין לא רגילים לאמבטיות ארוכות וכל הסיטואציה קצת מלחיצה אותם... לאט לאט זה עובר... בכל מקרה שיהיה חמים ונעים בתוך המים ובחוץ.

גם אני בהתחלה לא האמנתי

שהתנוחה בתוך הנעליים היא אפשרית, אבל כשהגעתי למעלה צביה - אמר לי שם מיכאל הנחמד:תעמדי רגע בפיסוק עם כפות הרגליים - כמו רקדנית בלט. יש לך בעיה? כמובן שלא! כי זו תנועה שאנו עושים אותה לא פעם. אז מה הבעיה בתנוחה הזו לתינוק שהוא גמיש יותר? לשמחתי הוא צדק. נטע ינק, זחל, עמד, ישב, התקדם על רגל ציר עם הנעלים וממש בלי למצמץ. עם הגבס עשינו ברית מילה-ואנחנו לא היחידים. קילחתי את נטע כמו שעשתה ג'סיקה. אני לא סמכתי על הניילונים - אשה חסרת אמונה... לגבי הקור - נטע נולד בפברואר ואני גרה בגליל העליון. מספיק קר, נכון?אני הייתי קונה מכנסי קעטקעס כאלו עם רגליות (כמו שיש לכל התינוקות), גוזרת להם את הרגלית וגורבת גרביים עבות ועליהם גרבי צמר. הגבס לא נכנס ברגלית ורציתי שיהיה לו חם. והעיקר, והעיקר - לא לפחד, לא לפחד כלל. בהצלחה, אורנית

פרלמנים

New member
אורנית, חזרת לניק הישן והטוב../images/Emo24.gif

אגב, יש להשיג געטקס בלי רגליות-מעולים! (פלנל בפנים, רכים ונעימים)

nush האחד

New member
שילתי1, שולחת לך מסר וחוץ מזה...

מי כמוני יודעת מה את עוברת. לא חשבתי שאהיה מסוגלת להתמודד עם ה"קלאב פוט" ובעיקר עם הנעליים ועוד בזמן ההנקה. הפשפוש הקטנטן שלנו בן שנה וארבעה חודשים ועדיין יונק, גם עם הנעליים. אשמח אם תיצרי קשר. אני זוכרת איך בהתחלה ניזקקתי נואשות לתמיכה ולאוזן קשבת. הייתי בדיכאון נוראי בגלל המצב (ב"קלאב פוט" היה רק טיפה בים...כשהבן שלנו היה בן שבוע ימים, בעלי גוייס למלחמת לבנון השניה בצו 8, זה קרה בדיוק יום אחרי הברית וממש לא ידעתי איך להתמודד עם המכות שנחתו עליי בזו אחר זו...). כיום אנחנו בשלב הנעליים לשינת הצהריים והלילה בלבד, סה"כ 14 שעות וב-א-מ-ת שהזמן עבר מהר. ההתמודדות לא היתה קלה אבל מי אמר שהחיים קלים...? נ.ב- לא יוצא לי לכתוב הרבה אבל מתעדכנת בכל כמעט מדי יום ביומו וחושבת על כולכם, באשר אתם... נשיקות לכולם.

פרלמנים

New member
נשיקות בחזרה../images/Emo39.gif

טוב לקרוא שאת מתעדכנת ומבקרת... (ומניקה
) ד"ש לפיצפונים שגדלים וגדלים ג'סיקה

להזכירך-

אני כבר לא אזדקק לזה
תציעי לצעירות... לא חזרתי לניק - הוא חזר פתאום מעצמו. עלה לי שוב על המסך. הוא היחיד במשפחה שאין לי טיפת שליטה עליו.

נת נות

New member
קיבלת כבר המון תשובות מעולות, אבל בקשר להנקה,

אני מניקה (תומר בן 4 חודשים) בישיבה, באותה תנוחה שהנקתי לפני הנעליים. וכן, המעבר לנעליים היה מאוד מאוד מפחיד בשבילנו, אבל תומר לא ממש התרגש מהן, ולא הוציא ציוץ אחד של חוסר שביעות רצון... להיפך, ביומיים הראשונים הוא היה מתעצבן כשהיינו מורידים לו אותן.... והמקלחות? אנחנו היינו עושים אמבטיה עם הניילנים, באמבטיה הרגילה, רק שבמקום לבטביל אותו במים, היינו משתמשים בראש של המקלחת לזרם חלש ותמידי, והרגל עם הגבס קצת למעלה (ובניילון כמובן) אז לא נרטבת, והמקלחות היו ארוכות גם אז... והכי חשוב - לא לשכוח לנשום, לזכור שיש מצבים הרבה יותר גרועים, ובסופו של דבר, זו בעיה קטנה שניתנת לתיקון בגיל מאוד צעיר, ואם אתם לא תתרגשו ממנה - גם היא לא תתרגש... ובהצלחה
ענת.

לא בעיה להניק עם הנעליים

כשתגיעי לשם תגלי את זה!!! מבטיחה! מלחת, לא עשינו ממש. עם מגבות נעימות שהרטבנו במים. גם ככה הוא לא התלכלך מכלום.- זה עם הגבס,את הנעליים מורידים בשלושת החודשים הראשונים רק למקלחות. פצעים בטוסיק- קרם של וולדה- אלה מה (-: לגבי החימום, תרגישי אותו ותדעי, שלא יזיע מידי ויגרד לו. את אמורה להגיע ולהרגיש את האצבעות בכפות הרגליים. ת'שמעי, ה ר ב ה יותר קל עם הנעליים מאשר גם הגבס! ברגע שכולם מתרגלים אליהם. אני חושבת שהרוב המוחץ יסכימו עם האמירה הזו. (-:

למעלה