ערב טוב לכולם

עינב591

New member
ערב טוב לכולם

פעם שאלתי שאלה בהקשר לתרנגולות דוגרות,ומאז ברוך השם הן דגרו ובקעו לנו יותר מ-50 אפרוחים,אך העורבים הצליחו לאכול לנו מלא,ומתו הרבה,ונשארו לנו 5.אני מקווה שהם ישרדו.בכל אופן מה שרציתי לשאול זה האם יש מישהו שמעוניין בהחלפה עם עיזה בת 7 חודש,אני רוצה בתמורתה גדי,באותו גיל .אם כן אנא השאירו מסר.תודה.

yishi

New member
היי עינב 591

שאלה בבקשה לגבי האפרוחים מאחר והיום או מחר בה" אמורים לצאת אצלי בלול וזו פעם ריאשונה. מה הכוונה עורבים לקחו אפרוחים ? מיתוך הלול? ומה הסיבות שחלקם מתו? אודה לך מראש על התשובות תודה והמשך יום נעים

חיקוש

New member
שמירה על האפרוחים

שלום מתוך נסיוני בגידול אפרוחים עם 90 אחוזי הצלחה, יש לדאוג למיתחם סגור גם מלמעלה, כי העורבים פשוט תופסים ולוקחים אותם. לתת תערובת מיוחדת לאפרוחים, ואני כל יום מגרדת להם מלפפונים שטופים כמובן במים וסבון, וביצים קשות מגורדות גם כן. הנה תמונה של אפרוחי שבגרו בינתיים. וכמובן לתת מים בכלי מיוחד למי שתיה לאפרוחים, וכל יום להחליף את המים.

הלינקה

New member
האם יש צורך לבנות לול נוסף, נפרד לאפרוחים?

שלא יהיו עם כל הבוגרים? ורק עם האמא שלהם? או גם בלעדיה? יופי של תמונה, יופי של אפרוחים.

חיקוש

New member
לול נפרד לאפרוחים

לאם ואפרוחיה רצוי שיהיה מיתחם לבד, כי התרנגולת צריכה להיות רגועה, היא נלחמת עם כל אחת שמתקרבת לאפרוחיה, ולעיתים גם דורכת על האפרוחים שלה. העופות האחרים גם אוכלים לאפרוחים את האוכל. חשוב להשאיר את האם עם אפרוחיה כמה שיותר זמן, הם זקוקים לחימום בעיקר בלילה. אני, למרות שאפרוחי לפחות בני חודשיים, עדיין לא מוציאה את האם. אני שולחת תמונה כשהיו יותר קטנים.

עינב591

New member
אפרוחים

אצלי הלול לא סגור לגמרי למעלה ויש באיזורינו המון עורבים,הם פשוט היו אורבים לכל אפרוח שהיה בורח מהדולב{שבתוך הלול ומסתבר שלא היה סגור מספיק טוב},ופשוט תופס ובורח.בכל דולב שמתי 2 אמהות שהתגלה כרעיון לא טוב כי באמת צפוף מאוד וכמה מתו מהצפיפות,ואז האפרוחים פשוט ברחו,ולקח לי זמן לעלות על זה שהם פשוט מדלדלים בכמות.שנשארו שישה הכנסתי אותם לקופסא גדולה ולקחתי אותם ליד הבית ושניים כבר מתו בהפרש של כמה ימים ואין לי מושג מה הסיבה.נשכיל ב"ה לפעמים הבאות.היום ראיתי שיש דוגרת חדשה.בהצלחה עם האפרוחים שלך.

למעלה