ערב טוב לכולם

ערב טוב לכולם

קיבלתי לאחרונה מסור סרט מקצועי עם משורית מצוקמקת שצריך להחליף אותה. האם יש למי מכם מושג אם היכן ניתן לרכוש/להזמין משורית כזו באורך של 3.5 מטרים? האם יש משורית מומלצת על מנת להשיג חיתוך נקי יותר וחלק יותר שיחסוך ליטוש גס? האם יש משורית זיג זג?

WOODY HAREL

New member
ברוכים הבאים למעוננו סיסו

באילת או במטולה? נא להגדיר איזור בארץ ויהיה קל יותר לכוון...

yulevi

New member
בירושלים ובחיפה

תבדוק עם יהודה ורשבסקי , בצפון אצל אלישע בעיר התחתית רח קיבוץ גלויות 1 חיפה , וגם אצל אלי טייב [אקספורדיה] אזור תעשיה קרית ביאליק

תודה על המידע,האם יש בכלל משוריות זיג זג?

כמו של משורי גיזום היפנים? אגב ... מצורפת תמונה שולחן שבניתי.

אני מתכנן לנצל ענפי זית יבשים

יש לי כמות של ענפי זית יבשים בקוטר ממוצע של 10 ס"מ,אותם אני מייעד לבניית שידות למיטת שינה.

arsar

New member
איך בדיוק?

מוטות ברוחב 10 ס"מ? איך חשבת לעשות זאת?

ע"י הדבקת חלקים שאני פורס מהענפים והקצעה.

כמות הענפים שיש לי מספקת לבניית שתי שידות למיטה. הכוונה שלי היא לפרוס לפרוסות לאורך את הענפים,ליישר באמצעות מסור סרט ,להדביק אחת לשנייה ואחר כך להקציע.

פפו

New member
אם אינני טועה אזי הדבקת עצי זית

אינה פשוטה שכן העץ שמנוני ואינו סופג את הדבק

arsar

New member
בקשר להדבקת עץ זית

אני אישית אף פעם לא התנסיתי בכך, אבל - בהיותי ילד בירושלים, היתה נגריה שייצרה במיוחד רהיטים עבור המלך עבדאללה מעבר-הירדן דאז. אני זוכר היטב שחלק מהם היה מעצי זית שכן הסתובבתי הרבה ליד הנגריה שריח עץ הזית שנדף ממנה למרחקים שאב אותי אליו והביא לי חלומות... שם המשפחה היה נדמה לי "כהן", וייתכן ויש עדיין נגריה ליורשיו.

arsar

New member
ועוד לנושא הדבקת עץ זית

ובכל זאת, הציק לי הענין שכן הערתו של פפו בהחלט נוגעת בשורש הבעיה. ובכן: ביוון למשל, באיזור שיש בו הרבה עצי זית, עושים חפצי נוי מעץ הזית. אך לעולם לא בהדבקה. בכל איזור תעשייתי מודרני נמנעים מהדבקת עץ הזית ומעיבודו, שכן הכלים מתקהים במהירות רבה! בהרבה מקומות עובדים בעצי זית עם כלי וידיה! לעומת זאת, בבית-לחם אגרו נגרי המקום עצי זית במשך שנים והם עושים רהיטים מעצי זית. איני זוכר שראיתי רהיטי עץ זית בבית-לחם, אך אני בטוח במקצועיות ובהחלטיות של האומנים במקום. ובכלל - הנושא מעניין ביותר. אני אשתדל, במידת האפשר, לבדוק את הדבר בין ידידיי מומחי הזיתים - יהודים וערבים.

artagel

New member
הדבקת עץ זית

אריה שלום וחג שמח לכולם דוגמאות של הדבקה -עץ זית עםאגוז אמריקאי וגם עם רוזווד וגם למתכת אתה בטח מבין ביצור עטים כפי שהעדת בעבר .

arsar

New member
דוד - לא תצליח לאכזב אותי: עבודותיך...

כתמיד יפיפיות! בהדבקות אני התייחסתי למשטחים. מצטער אם לא הייתי ברור. אני אישית מעולם לא ניסיתי להדביק עץ זית במידות גדולות (או אפילו קטנות - עד כמה שאני זוכר...)

arsar

New member
אגב עטים

דוד - היכן בארץ קונים את המרכיבים? אולי אשיג מחרטה לכיתה שלי.

yulevi

New member
קבל קישור

ידוע לי שראובן זאלק מחזיק את כל הציוד הנדרש

artagel

New member
אגב עטים

ראשית תבורך על חזרה אל המחרטה,כי אז תגדיל את שדולת החרטים בפורום,שנית תודה על המחמאות ,שלישית אני עובד כעת על סגנון נוסף בתחום עטים אציג כשאגמור. לגבי הציוד יהודה הקדים אותי.

למעלה