ערב טוב לכולם

אפרת 314

New member
ערב טוב לכולם

כבר הרבה זמן אני קוראת בפורום המקסים הזה ונהנית כל פעם מחדש. אני שמחה מאוד לראות שהפורום התאושש במקצת, יישר כוח לעוסקות במלאכה. אציג את עצמי, שמי אפרת, אמא לשתי נסיכות ונסיך. השאלה היא לגבי ביתי הבכורה בת ה-9. ביתי מתעמלת בחוג התעמלות קרקע כבר מס' שני, מבחינת הידע שלה היא מבצעת ערבית פליק פלאק, קפיצות ידיים, סלטה לאחור, סלטות לפנים. בחוג הם עוסקים בעיקר בתרגילי קרקע, אין להם שם מכשירים או פירמידות. ביתי היא נמוכה מאוד, רזה וגמישה. הרבה אנשים ממליצים לי להעביר אותה לנבחרת וכאן שאלתי, אנחנו גרים במרכז, יש באפשרותינו לנסות נבחרות תחרותיות בהתעמלות מכשירים או נבחרות באקרובטיקה ופרמידות. אני כן מוכנה לתמוך ולקחת ולהסיע אבל השאלה היא לאן? האם עדיף נבחרת תחרותית או אולי ליגה, האם עדיף אקרובטיקה ופרמידות, או שאולי פשוט נמשיך בחוגים וניתן לה להנות מההתעמלות בלי הצורך להתחרות. סליחה על האורך, כל תגובה תתקבל בשימחה

Tammie

New member
שלום אפרת וברוכה הבאה לפורום

בנוגע לשאלה שלך יש כמה וכמה דרכים בהן ניתן לפנות וכולן יהיו נכונות בתנאי שיתאימו לך. השאלה היא בעיקר לאן את רוצה להוביל את הבת שלך, וכמה רחוק את רוצה "לדחוף" אותה. אין לי נסיון באימון קבוצות תחרותיות ואני לא יודעת האם בתך תתקבל לקבוצה כזאת גם אם בכל מקרה את צריכה לקחת בחשבון שהתעמלות במסלול תחרותי (לא ליגה) דורשת הרבה השקעה הן מצד הילדה והן מצד ההורים. מדובר באימונים מאוד ארוכים כל יום, דבר אשר מונע עיסוקים אחרים. המשמעות של זאת על חיי היומיום היא מאוד גדולה ומסגרת כזאת לא מתאימה לכל ילדה. מצד שני, מסלול תחרותי מעניק הרבה מאוד לילדה המשתתפת בו. ספורט השגי מפתח משמעת עצמית, בטחון עצמי, תחושת שייכות ועוד הרבה תכונות טובות שונות. עם מסלול הליגה אין לי הרבה הכרות אבל הוא כמובן דורש פחות השקעה, ונותן יותר מקום לעיסוקי פנאי, כמו כן ניתן להתפתח בו גם בגיל מעט יותר מבוגר. בנוגע לקבוצות אקרובטיקה, יש כמה קבוצות מאוד טובות בארץ בהן ניתן להתעמל. מסלול זה דורש פחות שעות עבודה ממסלול התעמלות מכשירים וניתן להגיע בו להשגים גבוהים גם בגיל מאוחר מכיוון שאפשר להשתלב במרימה. כמו כן יש קבוצות רבות שעוסקות רק בג'נרל, כלומר הופעות ראווה. זהו מסלול ברמה מעט גבוהה מעממי. קבוצות כאלו מופיעות ומתחרות בגימנסטרדות ברחבי הארץ ולא מתחרות באופן אישי. כמובן שתמיד אפשר להישאר במסלול העממי ולפתח את הכשרונות בשביל הכיף שבעניין. דעתי האישית היא שאם בתך מוכשרת מומלץ לנסות להגיע הכי רחוק שאפשר. הייתי מנסה להתקבל לקבוצה שעוסקת בספורט באופן תחרותי בין אם מדובר בתחרותי רגיל/ליגה/אקרובטיקה. אבל כמובן זו דעתי האישית ובסופו של דבר חשוב שתגיעו להחלטה נכונה עבורכם ועבור בתכם. אני מקווה שעזרתי למרות שקצת חפרתי.... בהצלחה!

אמא לה3

New member
הדבר הנכון מבחינתי

יהיה ללכת לכיוון של התעמלות מכשירים תחרותית, זה הענף היחיד שבו לגיל ולגודל יש משמעות, לכל שאר הענפים אפשר להצטרף גם בגילאים מאוחרים יותר, כמובן אם הילדה מוכשרת ותמשיך להתקדם.

Xx ofek xX

New member
תשאלי את הבת שלך מה היא הכי מעדיפה../images/Emo3.gif../images/Emo13.gif

למעלה