ערב טוב לכולם

ערב טוב לכולם

ראשית כל, לא האמנתי למראה עיני כשראיתי, כשלחצתי על קטגוריית רוחניות בתפוז, כי ייחודו פורום לפרופ' ליבוביץ- הרי חיפשתי פורום בו אוכל לשאול שאלות אודות האיש!

גילוי נאות, עד לפני כמה שבועות, כמעט שלא ידעתי מאום על האיש. באחרונה נחשפתי למספר תוכניות עליו [בערוץ 2 והסדרה בערוץ 8] והראיון עם נכדו פרופ' יורם יובל. מהמעט מאד שנחשפתי אודות פרופ' ליבוביץ, אני מוצאת עניין וסקרנות רבה בדבריו לגבי משמעות החיים ומוות, אמונה ואלוהים. נדמה לי זו הפעם הראשונה שאני כל כך מתחברות לפרשנות מסוימת בנושאים אלה [להוציא זו של הרמב"ם].

ולמה אני פה? התחלתי לקרוא עליו מעט באינטרנט ולראות הרצאות וראיונות, אבל אשמח אם תוכלו לכוון אותי או להמליץ לי כתביו בנושאים אלה או הרצאות מסויומות באינטרנט/או מי שמלמדים את משנתו.

תודה!

יש באתר העמותה חומר רב

בסופו של דבר ל' פונה אל האדם הדתי. בתוך הדת הוא עושה סדר, אבל את הדבר החשוב ביותר והוא הסיבה להיותו דתי הוא אינו אומר. פשוט מבחינה טכנית אי אפשר לומר זאת במילים (אבל יש סיבה בניגוד למה שאנשים חושבים על דתו של ל'). מי שאומר קצת יותר הוא אסא כשר בספרו המעולה "יהדות ואלילות". אני ממליץ להתרחק מחילונים שמלמדים את ל' כיון שחזקה עליהם שלא הבינו את ל' מעיקרו (אף שיש חילונים שמבינים נכונה דברים רבים מל', אבל כאמור העיקר חסר). אם היו מבינים לא היו חילונים. ובכלל, את מה שאמר ל' - אמר בצורה ברורה וכדאי לנסות להבינו לבד תחילה לענ"ד.
לקישורים שהוספתי למטה אוסיף גם את הספרון "אמונתו של הרמב"ם " (נמצא באתר העמותה) וכן את 8 פרקים.
יגעת ומצאת תאמין.

תודה רבה על תגובתך

במהלך שיטוטי ברשת מצאתי את האתר של פרופ' ליבוביץ, ונראה שיש שהם הרבה מה לקרוא.

עוד גילוי נאות- אני חילונית ואגנוסטיקנית [לא מאמינה באלוהים וגם לא לא מאמינה], אולם מאז ומתמיד אני נהנית להקשיב להרצאות בתחום היהודות ופילוספיה יהודית.

חשבתי שספר טוב להתחיל בו הוא מכתבים של פרופ' ליבוביץ ["רציתי לשאול אותך פרופ' ליבוביץ"]. נדמה לי שאם אצלול לרבדים העמוקים- מבלי שיש לי ידע קודם- לא ביהדות ולא בפילוספיה- לא אבין הרבה.

שוב תודה!

זה די ההיפך

קשה להבין את ל' לאשורו, מבלי להבין את הרבדים העמוקים שכן כל מה שהוא אמר, היה מנק' מבט דתית. אם לא רואים את הקשר לדת, לענ"ד סימן שמשהו פה פוספס. ספר המכתבים אכן מצוין, יש בו קצת מהכל.
בשביל לצלול, אין צורך להכיר את היהדות היכרות מוקדמת לדעתי. ידע בפילוסופיה בהחלט יכול לעזור, אבל לא הכרחי. כאמור ל' לא כתב את הפילוסופיה שלו, ואסא כשר כתב עד לאן שאפשר לכתוב וכתב מאוד ברור.
אני חושב שספרו של כשר נוגע בעקיפין באבסורד שבמשפט "לא מאמינה באלוהים וגם לא לא מאמינה". לילה טוב.

אני מקבלת את דעתך..

אתחיל עם ספר המכתבים ולאחר מכן אפנה לספור של אסא כשר.

תודה רבה! ויום נעים

יש לי שאלה

את יודעת שבד"כ נשים אפילו לא כותבות כאן ואפילו לא עוברות לרגע. אולי יש לך הסבר ? (שאלה כלל לא אינטילגנטית אני יודע, אבל אני מוכרח לשאול).

שאלה טובה

כלל שאין לי תשובה..

אני לא חושבת שאני יכולה לענות בשם הנשים כולן.

השאלה, האם ישנה פעילות ערה של נשים בפורומים השונים שעוסקים ברוחניות או ביהדות. האם מדובר בתופעה המיוחדת רק לפורום הזה או לכלל הפורומים בתחום...

בהחלט נקודה מעניינת :)

שיוש82

New member
היינו מאוד רוצים לעזור לך אבל לצערנו את שטחית

וזאת משום שצפית בו במס' תוכניות, ועוד בערוץ 2 ובערוץ 8. באשר על כן לא נוכל לסייע לך שכן אנחנו מעמיקים מדיי בשבילך. השאלות ששאלת נובעות מחוסר הבנה. הצעתי: הסתפקי במה שיש לך, חזרי לערוץ 2 או 8 וצפי בדברים אחרים.

מה אתה מבריח אותה עם ההומור הלא ברור הזה?

ולגופו של עניין אומר שספר המכתבים הוא בהחלט ספר טוב להתחיל איתו את ההיכרות (הלא שטחית) עם ליבוביץ.

ציינתי בתחילת ההודעה כי אין לי מושג קלוש

עליו ועל משנתו, אבל מצאתי את עצמי מתעניינת.

ולחות דעה לגבי ולגבי מידעת העומק שלי על סמך הודעה או שתיים בפורום- זו- זו שטחיות לשמה.

לו היית מעמיק, כפי שאתה מתיימר להיות, היית מוצא לנכון להגיב בצורה יותר מכובדת לבריות, הגם שהן וירטואליות.

אבל כנראה שדרך ארץ זו ממש לא דרכך.

u r i el

New member
המלצתי לך :

לבחור תחילה לקרוא ספרי ראיונות או שיחות בהן ליבוביץ משיב על שאלות. דרך התשובות ניתן לקבל מושג ראשון על הגותו ולעתים השאלות שהוא משיב עליהן יהיו תואמות גם את השאלות שלך. במסגרת ספרים אלה יש תמיד לקחת בחשבון את עניין העריכה שלא תמיד נעשתה ע"י ליבוביץ עצמו ועל כן יתכנו אי אילו אי-דיוקים.

למשל :
ישעיהו ליבוביץ-על עולם ומלואו - שיחות עם מיכאל ששר,
מה שלמעלה ומה שלמטה - דיאלוגים עם טוני לביא,
רציתי לשאול אותך פרופסור ליבוביץ.
שיחות על "שמונה פרקים" לרמב"ם,
ויכוחים על אמונה ופילוסופיה - שיחות עם פרופ' אביעזר רביצקי.

תודה רבה על ההמלצות

כבר הבוקר הזמנתי את "רציתי לשאול אותך.." ועוד מעט אלך לרכוש אותו.

לאחר מכן אמשיך עם ההמלצות שניתנו לי פה ע"ג הפורום

שוב תודה לך :)

דיאלוגים עם טוני לביא לדעתי, ספר רע

יש שם כמה פנינים בים של דיאלוג לא ענייני.

למעלה