ערב טוב לכולם..

D.G OD

New member
ערב טוב לכולם..

טוב אני חייב לציין שבניגוד לפורום השכן (כלי נגינה ונגנים) הפורום הזה באמת פעיל בנושא קלידים
.. אותי זה משמח מאוד כי כעת אוכל לבקש את עצתכם ועזרתכם. השאלה שלי קשורה לנושא של למידה אז אתן קצת רקע על הניסיון שלי: למדתי מכיתה א´ עד כיתה ה´ (סופה) לנגן על פסנתר עם מורים שונים (פרטיים או בקונסרבטיון - אני יודע לבטא את זה אבל לא לכתוב את זה
.. ברח לי). לא נורא.. עשיתי הפסקה של שלוש, ארבע שנים וחזרתי לנגן בחופש הגדול בין כיתה ט´ ל-י (תעשו אתם את החשבון).. כעת אני בכיתה י"א. החזרה שלי הייתה לנגן לבד (תכף אסביר בדיוק מה זה אומר) ללא מורה. מה זה לנגן לבד? זה אומר לנגן במשך חצי שנה את המנגינות הישנות שלמדתי (קלאסיות). למדתי עוד כ-3 עד 4 חדשות (נסיתי את הכי רציניות שהיו לי). אחרי זה נמאס לי קלאסי אז ניגנתי מוסיקה ישראלית בעזרת חוברות (אני קורא אקורדים - A, Am וכו´). גם זה התחיל להמאס את התחלתי לנגן מה שעלה לי בראש. בהתחלה הכל היה על סולם Eb Major ועוד אחד קרוב לו (במקום רה במול אז רה). איפשהו נכנסה מנגינת ג´אז (בסגנון swing) עם תווים משהו מדליק. אז נשארתי איתה והתפתח לי קצב ג´אזי (או שהיה לי תמיד בנשמה
) והתחלתי לאלטר על סולמות: דו בלוז, דו דיאז בלוז, וסול בלוז. (נתקלתי במקרה בנושא של סולמות בלוזים ובכלל באינטרנט והבלוזים חדרו). עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיות שלי הן כאלו: - אני לא יודע הרמוניה (מעברים בין סולמות או אקורדים) ולכן בשלב מסויים מה שאני מאלטר חוזר על עצמו בצורה זו או אחרת. - עוד בעיה היא נושא הבאסים (יד שמאל). הבעיה הזו נובעת בין השאר מנושא ההרמוניה. למשל כשאני מאלתר על סולם דו בלוז (דו, מי במול, פה, פה דיאז, סול, סי במול - בסדר עולה) אז הבאסים הם התווים של הסולם בסדר קבוע. מגיעים ל-סול וחוזרים ל-דו ומתחילים משם (כמו בשיר). זה מתסכל הרבה פעמים. בקיצור, איך אני יכול לפתח את האלתורים שלי לעוד סולמות (רעיונות יש בשפע אבל לא אתחיל לחפש את ההרמוניות זה מאבד את הטעם ואת ההיגיון). איפה אני יכול ללמוד הרמוניה (באינטרנט, אין לי כסף למורה). אין לי הקלטות (למרות שאני יכול להקליט, אבל האיכויות גרועות) ואשמח להצעות לגבי איך אני יכול להתפתח בצורה עצמאית. כל זה הוא תחביב די משני אבל אני לא יכול בלי מוסיקה. בברכה,

Mr Peiser

New member
תגובה

שלום, דבר ראשון, נראה לפי הודעתך שצברת כבר ניסיון מוזיקלי לא רע ויתכן שבאמת אתה לא כל כך צריך מורה כדי להתפתח. נכון שבפסנתר תמיד יש מה עוד ללמוד ממורה אבל יתכן שבהחלט קיבלת בסיס מוזיקלי מספיק בשביל הסגנונות שאתה רוצה לנגן. בדוק את דף הקישורים בקהילת הפורום כדי לחפש אתרים בנושא שאתה מבקש. אם תוכל להגדיר מעט טוב יותר איזה סוג אתר אתה רוצה יתכן שאני אוכל למצוא בשבילך אתר או חוברת שיענינו אותך. בהצלחה!

D.G OD

New member
תודה על התגובה ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

באמת מצאתי משהו נחמד בקישורים. בכל זאת לגבי סוג אתר/חוברת. משהו שמסביר תאורית ומעשית הרמוניות (הבנתי שזה חשוב מאוד על מנת להמשיך לא רק בג´אז ובלוז אלא בכתיבה ובאילטורים בכלל). למרות הרושם לצערי אין לי מספיק ניסיון, אולי בסיס טוב (חלק מזה הוא פשוט הקשבה וכישרון לקצב - איזה צנוע אני נכון) אבל אני איטי בקריאת תווים (לוקח לי זמן עד שאני מנגן משהו כמו שצריך). עוד בעיה היא של זמן. ככל הנראה לא יהיה לי כל כך הרבה זמן להשקיע בפיתוח רציני מאוד של היכולות שלי ולכן אשמח למשהו שלא יהיה מסובך ויהיה קל להבנה (אני מבין שזה כמעט בלתי אפשרי). כמובן שאם הייתי יכול הייתי הולך מיד ללמוד, אפילו התחלתי בבית הספר במגמה אך לא יכולתי להמשיך. לכן אני מפסיד את כל ההרמוניות והסולפג´ (שגם הוא מאוד עוזר. במיוחד לי). בכל מקרה תודה על התגובה.
בברכה,

יש לי משהו קצת מרושע אבל זה בונה.

אני קלידן ופסנתרן זמר מעד טכנאי הקלטה מלחין מעבד קולי בקיצור מוסיקאי. הבעיה שלך נובעת כי לא למדת . אי אפשר לצפות להתקדם וכמה שזה בנשמה שלך ואני יודע איך זה כשזה בנשמה כשאין לך בסיס לפי ההודעה שלך רואים שאין לי בסיס של מוסיקה קלה(פופ,רוק,ג´אז וכו..) אתה צריך ללמוד עם מורה את הבסיס ואז ללמוד לבד רק לאתר שיהיה לך את הבסיס . יפה שאתה יודע אקורדים אבל זה לא עוזר. כיום כל מי שלומד הרמוניה/תאוריה יודע אקורדים וגם פירוקים היום כל זמר פשוט שלומד לשיר עפ מורה יודע אקורדים . זה לא מספיק זה הרבה מעבר לאקורדים. מקווה שתיקח את זה באור החיובי. בהצלחה. ועם אתה צריך עזרה בהרמוניה תאוריה ובכלל אני פה תמיד! יום טוב חן

D.G OD

New member
למה לא ימצא חן בעיניי?

אני מודע לכל הדברים שאמרת שם ואתה לא היחיד שאמרת לי את זה. לכן הדגשתי שאין לי אפשרות לקחת מורה פרטי או אחר. אין לי שקל להשקיע, כרגע, בלימוד בתחום הזה. אני מתכנן ברגע הראשון בחיים שלי, שיתאפשר לי ללמוד את זה אלמד. בינתיים אני צריך להמשיך לנגן (אפשר להתקדם לבד, אך מאוד לאט) כדי לא לאבד את הטכניקות, המהירויות וכו´ וכו´ וכו´. בכל מקרה, תודה על התשובה
בברכה,

לדעתי זה שאין לך זמן זה הבעיה

כי גם שיעורים לוקחים זמן - וכמובן תרגול. אבל באמת- תשאל שאלות ספציפיות - אנשים יענו לך

למעלה