ערב טוב לכולם..
טוב אני חייב לציין שבניגוד לפורום השכן (כלי נגינה ונגנים) הפורום הזה באמת פעיל בנושא קלידים
.. אותי זה משמח מאוד כי כעת אוכל לבקש את עצתכם ועזרתכם. השאלה שלי קשורה לנושא של למידה אז אתן קצת רקע על הניסיון שלי: למדתי מכיתה א´ עד כיתה ה´ (סופה) לנגן על פסנתר עם מורים שונים (פרטיים או בקונסרבטיון - אני יודע לבטא את זה אבל לא לכתוב את זה
.. ברח לי). לא נורא.. עשיתי הפסקה של שלוש, ארבע שנים וחזרתי לנגן בחופש הגדול בין כיתה ט´ ל-י (תעשו אתם את החשבון).. כעת אני בכיתה י"א. החזרה שלי הייתה לנגן לבד (תכף אסביר בדיוק מה זה אומר) ללא מורה. מה זה לנגן לבד? זה אומר לנגן במשך חצי שנה את המנגינות הישנות שלמדתי (קלאסיות). למדתי עוד כ-3 עד 4 חדשות (נסיתי את הכי רציניות שהיו לי). אחרי זה נמאס לי קלאסי אז ניגנתי מוסיקה ישראלית בעזרת חוברות (אני קורא אקורדים - A, Am וכו´). גם זה התחיל להמאס את התחלתי לנגן מה שעלה לי בראש. בהתחלה הכל היה על סולם Eb Major ועוד אחד קרוב לו (במקום רה במול אז רה). איפשהו נכנסה מנגינת ג´אז (בסגנון swing) עם תווים משהו מדליק. אז נשארתי איתה והתפתח לי קצב ג´אזי (או שהיה לי תמיד בנשמה
) והתחלתי לאלטר על סולמות: דו בלוז, דו דיאז בלוז, וסול בלוז. (נתקלתי במקרה בנושא של סולמות בלוזים ובכלל באינטרנט והבלוזים חדרו). עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיות שלי הן כאלו: - אני לא יודע הרמוניה (מעברים בין סולמות או אקורדים) ולכן בשלב מסויים מה שאני מאלטר חוזר על עצמו בצורה זו או אחרת. - עוד בעיה היא נושא הבאסים (יד שמאל). הבעיה הזו נובעת בין השאר מנושא ההרמוניה. למשל כשאני מאלתר על סולם דו בלוז (דו, מי במול, פה, פה דיאז, סול, סי במול - בסדר עולה) אז הבאסים הם התווים של הסולם בסדר קבוע. מגיעים ל-סול וחוזרים ל-דו ומתחילים משם (כמו בשיר). זה מתסכל הרבה פעמים. בקיצור, איך אני יכול לפתח את האלתורים שלי לעוד סולמות (רעיונות יש בשפע אבל לא אתחיל לחפש את ההרמוניות זה מאבד את הטעם ואת ההיגיון). איפה אני יכול ללמוד הרמוניה (באינטרנט, אין לי כסף למורה). אין לי הקלטות (למרות שאני יכול להקליט, אבל האיכויות גרועות) ואשמח להצעות לגבי איך אני יכול להתפתח בצורה עצמאית. כל זה הוא תחביב די משני אבל אני לא יכול בלי מוסיקה. בברכה,
טוב אני חייב לציין שבניגוד לפורום השכן (כלי נגינה ונגנים) הפורום הזה באמת פעיל בנושא קלידים