ערב טוב לכולם

yonitbrk

New member
הוסטלים

כיום קיימים גם הוסטלים שמופעלים ומנוהלים על ידי מפעילים נוספים, לאוו דווקא אלוט. טל נמצא בהוסטל המורכב מארבע דירות, המכילות 8 דיירים, בתפקודים וגילאים שונים. אמנם שניים בחדר, אך החדרים מרווחים מאוד ומותאמים לשניים. ואכן מדובר בוילות קטנות ונחמדות, כאשר לכל מבנה חצר פרטית משלו, וכן חצר מרכזית משותפת . ההוסטל ממוקם בסביבה כפרית, רחוק מהרעש וההמולה של העיר, אבל כן יש יציאה לקהילה. אם דרך טיולים ואם לבילוי במרכז מסחרי קרוב. חלק מהדיירים לומדים בבתי ספר, מרביתם בבית ספר הנמצא באותו מתחם, בית ספר תקשורתי מדהים, וחלקם בבתי ספר מרוחקים יותר והם מתניידים בהסעות לבתי הספר. הבוגרים יותר ,אשר משובצים למרכזי תעסוקה, אף הם מתניידים בהסעות.
היתרון אצלנו, שהשיבוץ למרכזי תעסוקה נעשה על ידי הנהלת ההוסטל , כמובן תוך שיתוף ההורים, אך ההורים לא היו צריכים לרוץ ולטרוח או לחפש בכוחות עצמם מסגרת המשך. מה גם שגם מרכזי התעסוקה מנוהלים על ידי אותה חברה המנהלת את ההוסטל.

יודעת שיש דיבורים על פתיחת הוסטל באזור ראשון, אך הדיבורים האלה נמשכים כבר שנים, וגם אם יפתח ותהיה איזו תזוזה בנושא, הרשימה כבר סגורה, היות והעדיפות היא לתושבי העיר, שהוריהם פעלו ודחפו/דוחפים את הנושא מול הרשות המקומית ואלוט גם יחד.
 

שייקה72

New member
ערב טוב לכולם

יש לנו ילד PDD מקסים בן 16 בחינוך מיוחד. ואנו חושבים על העתיד כגון בית לחיים ועוד..

האם יש המלצות למסגרות נוספות חוץ ביתיות ?(בננו ברמת תפקוד בינונית- לא עצמאי).
וכן האם יש מסגרת לטיפול/השגחה עבורו גם בתשלום לצורך בילוי אישי שלנו כהורים לבד למס' ימים?.
 

SMADAR55

New member
ברוך הבא לפורום


למיטב ידיעתי , קיימות לאוטיסטים בוגרים 2 אפשרויות של מסגרות דיור חוץ ביתיות:
א. הוסטלים- מסגרת המשמשת "בית לחיים" . במסגרת זו מקיימים שגרת חיים ביתית, בבקרים יוצאים לתעסוקה מוגנת, למרכזי יום או למסגרת חינוכית. אחה"צ מתקיימות בהוסטל פעילויות פנאי שונות.
ב. מערך דיור בקהילה- מיועד לאוטיסטים בתפקוד גבוה. אוטיסטים המתקבלים למסלול זה גרים בדירה הכשרה שייעודה להכינם לתפקוד בחיי היום . עם סיום ההכשרה הם עוברים לדירות עצמאיות בקהילה וזוכים להמשך ליווי מקצועי.

בדקתם באתר משרד הרווחה לגבי מסגרות חוץ ביתיות?
האם שוחחתם עם אלו"ט לגבי אפשרויות עתידיות?


לגבי מסגרות טיפול/ השגחה עבורו במצב הקיים (כאשר בנכם גר איתכם)-
א. אפשר להסתייע בחונך/ סומך מטעם העיריה. אני לא בטוחה עד כמה זה מתאים לנער בן 16 גם אם הוא בתפקוד בינוני. אבל, שווה לבדוק. אפשר לבדוק מול הרווחה במקום מגוריכם האם אתם יכולים לאתר חונך באופן עצמאי (באמצעות פרסום מודעה או באופן אחר) ושהם יקלטו ויעסיקו אותו. בכל מקרה יש השתתפות של ההורים. אופציה זו מאפשרת זמן פנוי על בסיס קבוע פעם/ פעמיים בשבוע אך לא נסיעה למספר ימים.
ב. אפשרות אחרת - האם בנכם הולך למועדונית? שוב, זה נותן מענה עבורו וקצת זמן פנוי לכם בשעות אחר הצהריים/ ערב אך לא נותן מענה לכם לנסיעה בת מספר ימים.
ג. תבדקו באלו"ט האם מתקיימים נופשי אלוטבע למספר ימים (לאוטיסטים ללא השתתפות ההורים). אולי קיימת אופציה כזו לנערים בגילאים של בנך. אם כן, זה יכול להיות פתרון לצורך לזמן פנוי עבורכם.
ד. האם יש אפשרות להסתייע בבני משפחה קרובים לסייע מספר ימים?

הבן שלי עדיין קטן כך שעדיין לא חשבתי על העתיד הרחוק. אולי הורים אחרים כאן בפורום יוכלו לסייע יותר.
 

TikvaBonneh

New member
מסגרות השגחה

כמו שסמדר כתבה, יש נופשונים של אלו"ט למספר ימים, ואני יודעת שיש בעמיחי שבת פעם בחודש שהילדים יכולים להיות מהבוקר עד אחר הצהריים.
 

שייקה72

New member
תודה רבה לכולכם

נבדוק את האופציות לפי הפרטים שהעברתם.
&nbsp
כמו כן, לגבי הוסטלים לדעת מתאימים לילדים בתפקוד סביר +. שלנו צריך קצת סיוע וכן השגחה
 
למעלה