ערב טוב לכולם

כוכב4

New member
ערב טוב לכולם

ועוד כמה שמדי פעם אני נזכרת. פסו אל טיימפו - עבר זמנו יובוס דה ראנה - הפרוש המילולי הוא ביצים של צפרדע ואני חושבת שהכונה היתה לסיפורי סבתא למישהו שמבטיח סתם ככה מבלי לעמוד בהבטחה . עם משהו יודע זאת אחרת אשמח לדעת. פסנדו לבמוס - זה משהו כמו מעבירים את הזמן - אצלנו בני הדודים שלי ששואלים אותם מה נשמע הם עונים במשפט הנ"ל וזה כך זורק אותנו בזמן כשהורינו היו משתמשים במשפט זה. אבא שלי ז"ל היה משתמש במשפט סייטה קבסס כאשר מישהו היה מדבר הרבה וצפוף או סתם טיפוס היפר שהסתובב לידו הפרוש המילולי הוא 7 ראשים . זהו אנא עם יש בינכם שיודעים מה הפרוש או במידה ויש פרוש אחר אשמח לדעת ומקוה שגם את האחרים . לילה טוב לכולם

RORGAD

New member
בואנה נוצ´ה אי בואנה וינידה כוכב

סה דיזה גואבוס דה ראנה - ביצים של צפרדע, וזאת למה? כפי שאמרת סיפורי סבתא. דייטה קאבסאס - אומרים דראגו דה סייטה קאבסאס, הכוונה היתה לאדם עקשן וכוחני. מקווה שעזרתי לך לילה טוב.

RORGAD

New member
להעביר את הזמן אומרים פסאנדו לה

אורה, המילה לבמוס לא מוכרת לי.

אסתרילו

New member
../images/Emo6.gif וון פנסארמוס קה פואדה סר אז

פאסאנדו לובמוס אי מירארמוס (דספואס) נו לו ווייאס? חה..חה..חה נדבקת מאביאל - משפטים פילוסופיים !!

../images/Emo26.gifאצלנו בבית..

היו אומרים לנו לילדים אי וובוס די ראנה קרס? וזה אחרי שהיו מציעים לנו את כל מלכות השמיים לשולחן והיינו אומרים - נו אסטו נו קיירו... ולפעמים אחרי ה"נוֹ האין סופי היינו שומעים בנימת עיצבית: אי נונקה קי נו.... אחייניתי קראה לסבתי "קנינו" יען כי "הנונקה ני נו" הפך לשגור כל כך... ומי שמע את הביטוי: דוס קוליקוס דון´ס און שרוואל? כשילד היה נדבק לשמלת אימו ומסרב לזוז צעד בלעדיה? פירושו: שני ישבנים במכנס אחד... אחחחח היו ימים.... איפוא לומדים היום לאדינו איפוא? ואיך נשמור את השפה איך???

ויש לי עוד אחד.... ../images/Emo3.gif

זוכרים מה היו אומרים לנו כשהתחלנו ריב קטנטן בין ילדים? "קי נו סָלגה פֵדור" שאומר - רק שלא יצא ריח... ואם מישהו הבין את זה אחרת...ספרו לי יוו כמה נפלא הפורום הזה - איפוא הייתי עד היום?

מתוקה תסתכלי בקישורי הפורום

יש אינפורמציה ביחס לקורסים, יש שירים, יש פתגמים, יש סיפורים, ו....................יש פגישת רעים בקניון הזהב בראשון לציון ביום חמישי הקרוב ב-24/10... רחוק לך אני יודעת... אבל אם צגיעי לרכבת בת"א אוכל לאסוף אותךך וניסע ביחד.

אסתרילו

New member
ברוכה הבאה ברבורה../images/Emo20.gif

הפורום הזה ממכר !!

למעלה