ערב טוב לכולם

zambush

New member
ערב טוב לכולם

במסגרת תפקידי כמלש"ב (מועמד לשירות בטחון אם אני לא טועה), אני מנצל את זמני החופשי במגוון פעילויות שונות, ובכללן גם מנג´ר (97-98 שהוא לדעתי הכי טוב). בכל אופן, לקחתי את קמברידג´ יונייטד (מהליגה האחרונה), ובינתיים הספקתי לעלות איתה ליגה תוך עונה אחת. מה שרציתי לשתף אתכם הוא, שבמהלך עונת הפציעות של תחילת העונה (איכשהו זה תמיד בהתחלת העונה), נפצעו לי 6-7 שחקנים, ובינהם שניית לתקופה ארוכה. האחד נפצע לתקופה של 21 חודשים.... לא זכור לי ממה, אבל כנראה שזה היה קטלני מאוד. השני לשנה בדיוק, כשהחוזה שלו הוא לשנתיים. מה עושים במקרה כזה? האם לשחרר את השחקן? זה חוסך המון כסף בטווח הארוך (בכל מקרה הוא לא משחק), אבל השחרור עצמו עולה הרבה כסף. מה דעתכם? את השחקן שנפצע לטווה הארוך יותר לא העזתי לחשוב אפילו לשחרר, הוא היה בערך השחקן הכי טוב שלי שם (ואם לא אז אחד מהטובים ביותר).

JRM

New member
לשחרר זה חסר טעם לגמרי

אם אני לא טועה כשאתה משחרר שחקן להעברה חופשית בפעולה חד-צדדית אתה משלם לו את כל המשכורת שהוא אמור לקבל במהלך החוזה... לדוגמא אם יש לך שחקן עם חוזה לשנתיים של 10,000 דולר בחודש אם תשחרר אותו להעברה חופשית אתה תיאלץ לשלם לו 240,000 דולר פיצויים ואם יש לך שחקן עם משכורת חודשית של 100,000 דולר אתה תשלם לו פיצויים ע"ס 2.4 מיליון דולר בקיצור, תשחרר רק שחקנים שמקבלים משכורת ממש ממש נמוכה ושאתה יודע שהם אף פעם לא יעזרו לך ושהם סתם תופסים מקום בסגל אתה בכל מקרה תשלם להם את כל שווי החוזה, בין אם זה בתשלומים או בבת אחת

zambush

New member
אני כן חוסך כסף

אתה חושב שאתה לא טועה, אני בטוח בכך. אם אני משחרר שחקן, אני משלם לו בדיוק חצי ממה שהייתי משלם לו במשך כל החוזה שלו. לדוגמה אם השחקן הרוויח 1000 פאונד לשבוע, ויש לו חוזה לעוד שנתיים (100 שבועות לצורך העניין), אז אם אני אשחרר אותו אני אשלם לו 50,000 פאונד על המקום, לעומת זאת, אם אני לא אשחרר אותו, אני בכל מקרה אשלם לו 50,000 בשנה הראשונה, אבל גם 50,000 בשנה השניה. אני בעצם חוסך את החוזה של העונה השניה. אחרי שעוברת עונה ועולים ליגה, צריך להתחזק בשחקנים חדשים, ואסור לסמוך על שחקן שבמקרה החלים מפציעה ארוכה.

JRM

New member
באמת לא ידעתי

בכל מקרה במצב כזה... כבר עדיף לשחרר אותו על המקום בכל זאת הוא נפצע לשנה שלמה וכשהוא יחזור אף אחד לא מבטיח לך שהוא יהיה טוב כמו מקודם וייקח לו עוד כמה חודשים רק לחזור לכושר משחק ראוי ויכולת סבירה אז או שתהיה כמו אינטר - תממן לשחקן את החים בבית ללא ערובה שהוא יחזיר לך את ההשקעה או שתהיה חכם, ותשלח אותו עכשיו הביתה עם פיצויים לשנה שלמה ושיחפש לעצמו קבוצה בתום הפציעה אישית הייתי משחרר רק אלא אם זה שחקן באמת ברמה... אני מניח שאחרי שתעלה אתה תהיה מסוגל להביא שחקנים טובים לפחות כמוהו

zambush

New member
כבר עליתי...

וגם לא שיחררתי את השחקן... פשוט רציתי לדעת עכשיו מה כדאי היה לי לעשות באותו מצב.

tomash11

New member
אני לא בטוח שזה חוסך כזה הרבה כסף..

אם תבדוק את מספר החודשים שנותרו לשחקן לשחק כפול המשכורת החודשית שלו מדי חודש, תקבל סכום קרוב או דומה לסכום שתדרש לשלם לו במידה ואתה משחרר אותו מיידית. ככה שעדיף בדרך כלל לנסות קודם למכור אותו איזה תקופה ורק אחר כך לשחרר. אגב, אם זה שחקן שאני מחזיק ממנו, או שחקן ותיק יחסית, אני לא משחרר אותו. מה יש? קצת נאמנות מצד המנג´ר לשחקן, לא?:))

JRM

New member
בדיוק מה שאמרתי...

אתה: "אם תבדוק את מספר החודשים שנותרו לשחקן לשחק כפול המשכורת החודשית שלו מדי חודש, תקבל סכום קרוב או דומה לסכום שתדרש לשלם לו במידה ואתה משחרר אותו מיידית" אני: "אם אני לא טועה כשאתה משחרר שחקן להעברה חופשית בפעולה חד-צדדית אתה משלם לו את כל המשכורת שהוא אמור לקבל במהלך החוזה..." זה לא חוסך אגורה שחוקה...

zambush

New member
אני לא יכול למכור אותו

אף קבוצה לא תקנה שחקן שפצוע לשנה שלמה. מאותה סיבה אני גם לא יכול להשאיל אותו.

למעלה