ערב טוב לכולם,

ערב טוב לכולם,

האמת שלא האמנתי שהפורום הזה יעסיק את מוחי במשך למעלה מ-24 שעות רצופות, אבל כנראה שגם דברים כאלה קורים בחיים. ולעניינינו: בפניי עמדו 2 אופציות:הראשונה להמשיך בקו אותו נקטו רוב חברי הפורום ולענות באותה תוקפנות בה הם בחרו לתקוף אותי כשחלקם עפ"י הבנתי לא ירדו לסוף דעתי וכוונתי בהודעתי הראשונה כלפי "איש-ילד". אך זוהי תופעת העדר הידועה,שכל מי שלמד מבוא לפסיכולוגיה מכיר אותה. לכן בחרתי באופצייה השנייה:והיא לנסות,מבלי לעורר את כל "מליצי היושר" למיניהם,להבהיר את הסיבה לכתיבת הודעתי הראשונה. מעטים מאוד מחברי הפורום מכירים אותי לעומק,אך למען ותתקבל התמונה במלואה כדאי שאקדים ואומר כי דבריי הגיעו ממקום שכנראה זר למרבית האנשים אשר פונים לפורומים (מבלי לפגוע או לבצע הכללות,חלילה). אני מתכוון לתמימות,ליושר ולהגינות אשר אני מבטא מתוך עצמי כבדרך קבע. עם חלוף הזמן,וככל שניקשרתי לפורום הזה,סברתי כי החברים שכאן,אשר משתפכים יום ולילה את אשר על ליבם,מגיעים מאותו מקום עליו דיברתי. מסתבר,חברים יקרים,שטעיתי,ובגדול ועל כך התנצלותי הכנה. לא קראתי נכון את הקלפים ולתומי חשבתי שמי שמגיע לכאן במטרה לקבל עידוד,תמיכה ועיצה בנושא היקר ביותר לליבו,מצפה לקבל זאת מאנשים כנים ובעלי כוונות טהורות. כנראה,חברים יקרים,כי עפ"י תגובתכם אין זה מעיניינכם כלל וכלל. זה לא לרוחכם לגלות את מה שחשבתי שראיתי וזה בסדר גמור,כל אחד רשאי לדעתו החופשייה בכל נושא. ורק לשם הבהרה קלה,"ברונטית",את אשר כתבתי עשיתי על דעתי ולא היה בדבריי ולו רמז הקטן ביותר כי הדבר נעשה על דעת אחרים כלל וכלל. אני בוחר להתנצל בפני אותם חברים אשר בגללי התנפצה להם אשלייה בנושא מסויים.לא היתה לי כל כוונה לפגוע,נהפוך הוא. כמו כן אינני רוצה להוסיף מילים על חברינו היקר,כי כבר באמת רבות דובר בנושא.במיוחד כאשר 2 תגובתיו רק משרתות את כוונתי הראשונית ומוכיחה את נכונות דבריי.אבל באמת שאין צורך להרבות במילים עליו,אתם לבד תשפטו עפ"י רמת התגובות. ולך "איש ילד" דבר אחד לי לומר:אני מתנצל מעומקי נשמתי הכנה על דבר אחד ורק עליו בלבד:שבגלל שכתבתי לך נאלץ הפורום לחזות ב " איש - החיה " שבך, מלאת הדם ושינאה ומי יודע מה עוד,והילד כנראה לא בפורום הזה( הבנת ???). לסיכום,חברי הפורום,אנצל במה מכובדת זו להתנצל בפני אלו אשר חושבים כי פעלתי שלא כשורה ובמיוחד בפני מנהלת הפורום,אלה,אשר עשתה מאמצים עילאיים כדי להוריד את המתח ואת רמת החיכוך כאן למינימום. ייאמר לזכותך כי פעלת בנחרצות,עפ"י השקפתך כמובן,למען המשך קיומו התקין של הפורום. תודה לך ושוב סליחה , טל

ברונטית

New member
לא הצלחת לצאת מזה ....

יש פתגם האומר: "חכם לא ניכנס למצבים - מהם פיקח מצליח לצאת"... בניגוד אליך - לא אפרט כאן מה אתה כן- ומה אתה לא, רק אומר שדבריך - לא רק שלא הסבירו את מניעיך, הם גרמו לי להבין בבטחון שלא רק שלא פעלת בתום לב, אתה ממשיך להאדיר את תכונותיך ה"נעלות" על רקע חוסר היושר של חברי הפורום ש"הגיבו למעשיך בתוקפנות".... ולגבי הערתך הספציפית לברונטית: תוכל אולי להאשימני בדברים רבים, אך לא בכל הקשור להבנת הנקרא... ולראיה - ציטטה מועתקת מתגובתך לאלה אמש: "אני בנימוס הצעתי לו לעזוב אותנו כי זה לו מקום לאנשים כמותו,כך אני מקווה עוד רבים חושבים וביניהם את." - סוף ציטוט. ובכן, הובהר לך שאתה במיעוט, ולא כפי שסברת... כן. אני כועסת. כועסת על שגרמת לנו לאבד כותב שהיה לו מה לתרום לפורום הזה! אחד הכותבים שרכשו את הערכתי, שהיה פארטנר לויכוחים, לדיונים בעלי ערך, כותב שתרם מנסיונו בחיים לאחרים. כותב שלא גרם נזק לאיש. נהפוך הוא. צר לי שמישהו פרש היום משורות הפורום. ועוד יותר צר לי שהיה זה דווקא איש-ילד. אני קוראת לו לחזור בו מהחלטתו.

איך יוצאים מזה? מבינים את הטעות...

איך יוצאים מזה? אני רוצה לנצל את הבמה הזאת כדי להסביר מדוע כה רבים כועסים. אתה כותב כי לא קראת נכון את הקלפים, ולתומך חשבת כי מי שמגיע לפורום מצפה למצא אנשים כנים ובעלי כוונות טהורות. ובכן, זו ציפיה הגיונית שאני בטוח שמרבית חברי הפורום מחזיקים בה. גם אני מצפה לזאת. אבל, וזה אבל גדול, שמת את עצמך לשופט וכאשר חשבת, שהצלחת לגלות שאחד מחברי הפורום לא נוהג כך (דבר שכלל אינו ודאי) החלטת לחשוף את מחשבותיך תוך פגיעה בחבר בפורום. וזה דבר שלא יעשה, מכמה סיבות: א. תישוב על כך שיתכן, וחשדותיך מוטעים! ב. גם אם מישהו מחליט להזדהות תחת כינוי שונה בפורום אחר, זה לא אומר שדעותיו כאן לא אמיתיות! ג. זה פותח "תיבת פנדורה", שיודעים איך היא מתחילה, אך לא יודעים היכן היא נגמרת. תאר לעצמך שאתה מחליט לספר פרטים אישיים על עצמך לאחד מחברי הפורום, ואז אותו חבר מחליט לשתף את כולם בפרטים אלה... האם זה לגיטימי? ד. ואם הצלחת למצוא פרטים אישיים על אחד מחברי הפורום, בלי שהוא סיפר לך אותם, פתאום זה הופך ללגיטימי לספר את זה בפורום? ד. ישנן דרכים רבות לחשוף פרטים של המשתתפים בפורום. הצלבת כתובות דואר אלקטרוני היא רק אחת מהן. אני בטוח שלא היית רוצה להפוך את הפורום לבמה כזאת... וזה, על קצה המזלג גמר חתימה טובה

ליידילי

New member
במאמץ

אני יכולה לשמוע בדל התנצלות בדברייך... אך זה בהחלט מאמץ גדול. ולשמו יש לקלוף תילי תילים של אמירות שיש בן מידה גדושה של התנשאות. צר שאתה חש מותקף - אלא שאתה ממש חייב לקרוא את דברייך ב"משקפיים אחרים" - ואולי אז תבחין עד כמה הם מקוממים. מה שאתה ניסית לעשות היה - להוקיע. את איש- ילד, ו"להסיר את המסווה" מעל פניו. מה שאתה מכנה "תמימות"... הינו לדעתי סוג של צרות אופק, המוביל אותך לסבור שישנה אמת-מידה אחת ויחידה לאמת וליושר. ותוך כך שכחת לחלוטין את "מקום ההתרחשות" משמע העולם הוירטואלי. ככל הנראה נבצר ממני - ומהכותבים האחרים בפורום להניע אותך לבחון שוב את מניעייך ואת פעולותיך. על אף שלעדותך העסיק הפורום את מחשבתך למעלה מ24 שעות. זה דבר שיאמר לזכותך - כי יתכן שבתחושתך אתה קולט את מה שבהכרתך אתה מסרב לקלוט - וזה שבפעולותיך פגעת באדם אחר. ריאלית. או, (וזה לצערי יותר סביר) שאתה חש עצמך נפגע ובשל כך אתה "תקוע" ואינך יכול לראות את הדברים מנקודת השקפה אחרת.- או לראות את פגיעתו של האחר. אני יכולה רק לשוב ולהציע לך לנסות לקרא את הדברים (כל הדברים) במשקפיים אחרים. יתכן ואז תוכל להביע (ללא הסתייגויות) את ההתנצלות אשר כפי הנראה ניסית להביע כאן.

למעלה