ערב טוב לכולם!

ערב טוב לכולם!

האמת,די התפלאתי שיש פורום כזה שכולם מדברים על החיידק הזהז שנקרא פלאפון(לא החברה)
בכל אופן,אני עובד בתור טכנאי בחברת תקשורת סלולארית(כן כן...אני זה שמתקן לכם את הנוקיה שהמסך פתאום נעלם ושהסטאר -טק פתאום כבה)
אז אם יש לכם שאלות או בעיות שאוכל לעזור דרך הפורום הזה-אני אשמח לענות!
נ.ב: רק בלי שאלות "איך אני שולח SMS בחינם וכו´...." להתראות!

Contact service

יש לי נוקיה 8250 שפתאום נכבה מעצמו ואז נדלק החזרה ורושם לי Contact service. אורנג´ ונוקיה אומרים שהם לא נותנים שירות למכשיר, מה הבעיה, מה הגורם לבעיה וכיצד מתקנים אותה?

אז ככה:

מדובר בתופעה מוכרת של מכשירי נוקיה. מדובר בסך הכל בבעית תוכנה והדרך היחידה היא לצרוב את המכשיר בעזרת WIN TESLA האמת,שהדגם שאתה מדבר עליו,לא נמכר ברשת אורנג´(אני לא חושב שבכלל הוא נמכר בארץ) ולכן אין עדיין גירסת תוכנה שמתאימה לו(לכל מכשיר יש את הגירסה והMARKET AREA שלו... פשוט תמתין קצת שהמכשיר ישווק גם בארץ ואז גם יוכלו לצרוב לך אותו.(ולפי השמועות הוא צריך להגיע ממש בקרוב...)

ואם אני לא מאמין לשמועות?

בעקרון זה בעיה של הערכים MCU וPPM אני כמעט בטוח שאתה מכיר את זה, בעזרת Flasher Cable ותוכנת Nfree אפשר לתקן את הערכים בקלות. בעקרון יש לי את הווינטסלה אבל זה עושה לי בעיות במחשב אז אני לא משתמש בתוכנה. אתה נראה לי אחד שמבין משהו, נתקלתי בטכנאי של אונג´ ממש מטומטם, הוא לא יודע מה זה נטמוניטור, אומר לי שזה קיים רק בדגם שלי, ובכלל כדי לגלות את קוד האבטחה שנשכח הוא הריץ לי צריבה שלמה על המכשיר.

תגובה

קודם כל-בוא לא נשמיץ את אותו טכנאי שלא ידע במה מדובר כי גם לי אין ממש מושג על מה אתה מדבר. יש המון תוכנות פירטיות ופרטיות שבעזרתם אפשר לבצע שינויים במכשיר אבל זה בכלל לא מומלץ! בכל הנוקיות ישנו רכיב שנקרא רכיב הFLASH שכל "משחק" מיותר איתו-יגרום לו פשוט ל"השרף"(והא נשרף די בקלות) ובכך בעצם אתה משבית את המכשיר כי לא ניתן להחליף את אותו רכיב! דבר שני-אי אפשר לעשות עם הווינטסלה כלום אם אין לך את החומרה המתאימה לכך (ומדובר במעין 3 "קופסאות" מתוצרת נוקיה שרק דרכן אפשר לצרוב את המכשיר). וכן-לפעמים לא ניתן לגלות את קוד האבטחה של המכשיר ויש צורך לאפס אותו ע"י צריבה מלאה.

לא צריך כזאת פרוצדורה אבל

בקשר לגילוי קוד אבטחה, אחד מההפרטים שמתגלים תוך כדי חיבור המכשיר זה גם קוד האבטחה. בקשר לקופסאות אני מכיר אותן, הן יקרות מאוד! ובקשר לEeporm נאלצתי כבר לעקוף אותו פעם אחת לאחר שבטעות בצעתי על המכשיר שלי את Sim-lock. תפריט הNet monitor זה ממש לא דבר פירטי, זה אחד הדברים שאמרת שאין להם שום שימוש למשתמש הביתי, אז כמובן שזה גם כן לא מהווה שימוש למשתמש הביתי אלא לטכנאים, כמובן שיש שם מידע נחמד שאפשר לבדוק למשל בנוגע למצב הסוללה ודברים בסגנון. הנט מוניטור זה תפריט של נוקיה שהם פשט החביאו אותו, אני בטוח שלטכנאים של נוקיה יש את התפריט מופעל.

Chewbacca

New member
בקשר לנטמוניטור...

אמנם אם יודעים לקרוא את הנתונים הם די מגניבים אבל 99.9 אחוז מהאוכלוסיה לא יודעת על מה מדובר ולכן זה מיותר. לטכנאים של אורנג´ דרך אגב יש מכשיר מיוחד מתוצרת אריקסון שאמנם ניתן גם לדבר איתו אבל לא עושים את זה אלא הוא מציג את כל מה שהנטמוניטור מציג (ועוד). חוץ מזה יש עוד אלפי תוכנות פירטיות שהחשובות שבהם (כמו שציינת) זה לפתוח sim lock ולשנות IMEI של מכשירים

עוד שאלה

כאשר אני מדווח על מכשיר גנוב אורנג´ עושה מעיין נעילה כזאת של הIMEI אם אני משנה את הספרה האחרונה, זה יהיה בסדר?

אם אתה ../images/Emo18.gif

משנה את הIMEI אתה עושה דבר לא חוקי ובעצם אתה עושה מעין "שכפול" של הטלפון שלך היות שאותו IMEI שאתה משנה זה בעצם מספר IMEI של מישהו אחר! חבר´ה,תפסיקו להתעלל במכשירים שלכם! תאמינו לי שהם הכי "אוהבים" שאנחנו מפנקים אותם ומטפלים בהם...
ודרך אגב-אותו מכשיר שדיברת עליו(8250): אתה בטוח שהטכנאי עשה לך צריבה מלאה למכשיר הזה??? ככל הידוע לי הטכנאים של אורנג´ לא מטפלים במכשירים שלא משווקים ע"י פרטנר ובכלל אין להם את הגירסה המתאימה למכשיר שלך!

לא לא לא

זה יה ל3210 של א שלי, מצטער אם הטעתי. בכל אופן תקשיב בקשר לדברם הלא חוקיים, אני לא עושה אותם בגלל שזה לא חוקי אני עושה אתה זה כדי לראות אם אני מצליח. ובקשר לששחרור הנעילת סים-לוק, הייתי חייב, זה הייתי אני זה שנעלת את הפלאפון אתה מבין? אף אחד בארץ לא רצה לעזור אז אין ברירה.

Chewbacca

New member
הסיפרה האחרונה לא משנה שום דבר

היא איזשהו מספר סידורי שמוסיפים למכשירים כדי לבלבל את הציבור... הסיפרה הלפני אחרונה היא החשובה.

אם אתה רוצה יש לי מדריך לזה

מדריך מפורט לכמעט כל התפריטים! יש לך Test 72?

וואלה??

תראה,אני לא יודע מי אמר לך שלטכנאים של אורנג´ מעין "מכשיר מיוחד" מתוצרת אריקסון...הדבר היחידי שקיים במעבדות השרות הוא תוכנת הEMMAשבעזרתה צורבים את המכשיר,מעבירים זכרונות מטלפון לטלפון וכו´...

Gizon

New member
הבוקסה הזאת היא דבר נהדר...

היי, אני לא יודע עם אתם מדברים על מה שאני מדבר אבל האממי בוקס הזאת זה דבר פשוט מעולה. יש לה שני צדדים אחד שמקבל ואחד ששולח... היא עובדת עם כל המכשירים(יש שם מתאמים לכמעט כל מכשיר אפשרי) ופשוט הייתי רוצה אחת כזאת בבית!

זאת לא בדיוק קופסא...

מדובר בתוכנה עצמה(EMMA)+כבל שיוצא מהמחשב שבעזרת מחבר מיוחד הוא מתחבר רק למכשירי אריקסון. יכול להיות שקיימת האפשרות לחבר גם מכשירים אחרים אבל עדיין לא נתקלתי בזה...

EMMI BOX

זה למוטורולה, כמו כן יש Dejan Box שזה לנוקיה, זה באמת דבר נהדר, אתה יכול לעשות בעצמך עדכוני גרסא ולצרוב לך Language Pack ועוד הרבה דברים טובים. החסרון, מחיר... 1000 דולר

נכון... ../images/Emo127.gif

הEMMI BOX שייך למוטורולה והיא "עובדת" עם תוכנת MOTOFLEX האמת,שהתוכנה עצמה היא מאוד מוגבלת ובעזרתה אפשר רק לצרוב ולאפס את המכשירים של מוטורולה... אני רואה שממש אתה עושה שיעורי בית בנושא הא? סחתיין על הידע

Chewbacca

New member
לא טכנאי מעבדות של אורנג´

אלא טכנאי אתרים. הנטמוניטור היה מאוד שימושי אם לא היו להם מכשירים כאלה.

למעלה