ערב טוב לכולן (וגם כולם, יש כאן?
)

החדשה

New member
ערב טוב לכולן (וגם כולם, יש כאן?
)

מתחילה מכך שקודם כלצ לא לצחוק עליי
תודה.
אני מתעסקת בתחום רחב של האומנות. ויש לי פתאום חשק כזה לרקמה איקסים.
שנים לא עשיתי. אומנם לפני כשנה עשיתי דוגמא מאוד קטנה על עץ, אבל זה לא אומר כלום.

מישהי יכולה להגיד לי איפה אני יכולה למצוא הדרכות (רצוי מאוד בעברית) לאיך לרקום בצורת איקסים.
מאיפה ניתן להוריד תמונות/דוגמאות לרקמות איקסים, דברים קלים, שיכולים להתאים לסטודיו שלי וכן גם לחדרי ילדים.
מאיפה קונים את הבדים לרקמה זו?
ואיך אני משלבת את התמונה בבד?
תודה רבה, וערב נפלא לכולן/ם.

tair40

New member
בוקר טוב.

יש המון הדרכות ברשת הדרכות מצולמות.
לגבי חנויות בכל מקום של עבודות יצירה בדרך כלל יש להם גם חומרים ובטח שבחנויות בדים.
&nbsp
לגבי דוגמאות - pintrest יש המון המון המון
&nbsp
את יכולה לחפש את הדף שלי שם יש לי ים של דוגמאות בכל הרמות.
השם שלי שם זה Tair A.C

היי חדשה

ברוכה הבאה.אני מאד אוהבת לרקום רקמת צלבים.
משאיר ראש נקי והתוצאה מאד חמודה.
תהליך העבודה הוא מצאיאת תרשים מתאים, בחירת בד וחוטים בהתאם לבד ורקמה.
הרקמה לפי התרשים כאשר כל ריבוע בתרשים הוא איקס בבד.
עושים את זה ע"י ספירת חוטים בבד פשוט או ספירת חורים בבד אידה.
ברשת יש המון קישורים.
אספנו בפורום וחלק עדיין בקומונה שקדמה לפורום קישורים מתאימים.
חלקם בוואדי לא עובדים אבל שווה לעבור ולבדוק:
תרשימים לפי נושאים
בחירת בד מתאים לרקמת ספירה.
תתחילי במציאת תרשים שאהבת, תראי לנו ונמשיך ביחד.

החדשה

New member
רבה tair40 וורדה, תודה על המענה.

אז ככה, היום בגשם ובסופות הלכתי לקנות את הציוד שצריך לרקמה. כולי תקווה שמה שקניתי הוא טוב.. תיכף מעלה לכם תמונות של הקניות (תהיו סבלניות איתי .. טוב?
)
כמו כן חיפשתי בפינטרס כפי שהצעתן תמונות של מה לעשות, חיפשתי הלו קיטי לעשות לאחיינית שלי לחדר.
ועכשיו השאלות.
1. איך אני מדפיסה את התמונה שתתאים לגודל המסגרת העגולה שקניתי? כל מה שהדפסתי או גדול או קטן מידי למסגרת.
2. האם גם הלבן שבתוך התמונה אני צריכה לרקום או מוותרים עליו?
3. איך רצוי להתחיל לרקום, צבע צבע או שורה שורה?
4. איך רוקמים את האיקסים?
5.עדיף מהתחלה להשחיל את הבד על הטבעות או לעבוד ככה על הבד ואז להכניס (כמובן אחרי שמודדת את ההיקף של הטבעת)
6. החוט . הרי הוא מורכב מכמה חוטים/שכבות
.. ראיתי איזה סרטון, שמהחבילה של החוט משהו חוט אחד. אבל זה דק. מה נכון לעשות?

נראה לי מספיק לכן 6 שאלות בתור התחלה...בטח יבואו עוד שאלות בהמשך

תודה ושבת נפלאה וחמימה לכולן

בוקר טוב לזריזה

תשובות ואיתן שאלות חדשות אליך:
1. איך אני מדפיסה את התמונה שתתאים לגודל המסגרת העגולה שקניתי? כל מה שהדפסתי או גדול או קטן מידי למסגרת.בד.
את לא מדפיסה. את עובדת לפי התרשים.תהליך העבודה הוא כזה:
כל משבצת בתרשים הוא איקס ברקמה. גודל הרקמה יהיה תלוי בבד שקנית. צילמת שני בדים. השלישי מימין הוא בד אידה.
הבד לידו מכונה evenweave בד שחוטי השתי וערב שלו שווים ולכן מתאים לרקמת ספירה.
בקישור יש צילום והסבר לגבי ההבדל ברקמה בין שניהם.
את מחליטה על כמה חורים את רוקמת איקס בבד אידה או על כמה חוטים את רוקמת איקס בסוג הבד השני.
לפי זה את יודעת מה גודל כל איקס בבד המסויים שקנית.
עכשיו את סופרת כמה משבצות יש באזור הכי רחב והכי גבוה בתרשים.
ואז סופרת בבד כמה חוטים זה יהיה לפי גדול האיקס.
2. האם גם הלבן שבתוך התמונה אני צריכה לרקום או מוותרים
בהחלט אפשר לוותר. תרקמי קודם את התמונה ותחליטי.
3. איך רצוי להתחיל לרקום, צבע צבע? או שורה שורה
רוקמים כתמים של צבע.
4. איך רוקמים את האיקסים?
מצרפת תרשים לאיך רוקמים על בד אידה. הוא נכון גם בבד השני אבל שם את סופרת שני חוטים רוחב ושני חוטים אורך שהם האיקס.
תרשים נוסף לשיטה אחרת, יתכן ומהירה יותר.
5.עדיף מהתחלה להשחיל את הבד על הטבעות או לעבוד ככה על הבד ואז להכניס (כמובן אחרי שמודדת את ההיקף של הטבעת)
נראה לי מסורבל לעבוד עם המסגרת.
6. החוט . הרי הוא מורכב מכמה חוטים/שכבות .. ראיתי איזה סרטון, שמהחבילה של החוט משהו חוט אחד. אבל זה דק. מה נכון לעשות?
העקרון שעובי החוט צריך למלא את הבד כלומר שלא יראו את הבד מתחת לאיקס.
יחד עם זה לא עבה או בולט מדי.
החוט שלך מכיל 6 גדילים. תחתכי אורך חוט שלם המתאים לרקמה. תפצלי ל6 גדילים ותרכיבי את העובי המתאים לך.

תתחילי לרקום. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נקרא.

החדשה

New member
ורדה תודה רבה

ידעת שיהיו לי עוד שאלות.. נכון?
1. אם ככה הבד שאת קוראת לו אידה הוא הפחות טוב לרקמת איקסים? וזה בד שעלה יקר, ואמרתי יהיה מעולה ונוח לעבודה מאחר והוא יותר רך וגמיש כזה לעבודה.
לא הבנתי איך אני בוחרת על כמה חורים או חוטים בבד? לא הבנתי את הפסקה הזו .. סליחה

ספרתי את הדוגמא שאני רוצה לעשות והוא 81 גובה ורוחב 64 משבצות וישנה עוד דוגמא של 57 גובה ורוחב 43 משבצות.
את יודעת אם זה יצא גדול מידי או קטן מידי. יש לי גם 2 מסגרות ששכחתי לצלם לכן, מסגרות עגולות אחת גודל 28 ס"מ והשניה 31 ס"מ.
2. מה יותר יפה או יותר נכון, מה מקובל לרקום גם את הרקע הלבן?
3. אז אםיש לי למשל באותה שורה 3 כתמים של צבע, ואני התחלתי עם אדום, ואז יש לי 4 משבצות של ורוד, אני סופרת ארבע חורים ועוברת אותם ואז חוזרת ורוקמת את הורוד?
4. משהו כאן לא מסתדר לי.. את אומרת לספור בבד השני לא האידה, 2 חוטים לאורך ולרוחב.. אבל נראה לי שגם שם בין כל חור יש 4 חוטים, אומנם יותר צפופים וקשים, אבל עדיין נראה שיש שם 4 חוטים.
5. אני צריכה קודם לבדוק פחות או יותר את המיקום מאיפה להתחיל לרקום כדי שאחר כך זה לא יהיה צמוד וכו', בשביל המסגרת.. אם ככה כדאי נכון למדוד קודם, לגזור את הבד (אם קצת שארית) ואז לרקום.. או שיש שיטה אחרת שאחר כך לא יתפספס לי למסגרת העגולה.
6. החוט נראה לי לבד העבה יותר אני אצטרך 3 גדילים כי הוא יותר צפוף...לעומת זאת עם הבד אידה בטח יותר עבה...
&nbsp
שאלות חדשות בערך..
המחט צירפתי בהודעה הקודמת תמונה שלהן ושכחתי לשאול לגביהם, האם הם טובים, קניתי כמובן את 2 הגדלים.. הם טובים?
&nbsp
ואם אני רוקמת קצת ורואה שפתאום העובי עם החוט לא יפה וכ', ואני פורמת.. זה הורד את הבדים?
&nbsp
תודההההה ושוב המון המון
על מבול השאלותתתתת
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

החדשה

New member
ורדה.. בינתיים ניסתי קצת

אומנם בלי דוגמא רק כדי להרגיש את הבדים וההבדלים עם הגדילים..
בבד האידה, נוח לעבוד כי הבד רך, וכו'.. אבל לא יודעת כמה זה יוצא יותר יפה מהשני. וגם בגלל שהבד רך, זה פתאום החוט רקמה נכנס בתוך השתי וערב שם.. אולי עם הבד הזה צריך לעבוד שזה כבר במסגרת ותופס/מותח אותו...
בבד השני היותר קשה. נחמד לעבוד אבל קשה כי החורים מאוד קטנים
.
אנימצרפת לך קישור מאיפה רכשתי את הבדים, מסתבר שהאידה הזה זה כותנה 11. זה נראה לי הכי דק, מסתבר שיש כותה גם 16 וכו'. והמארז של הבד הקשיח יותר.
[URL]http://www.netanella.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-15214-Gold-Standard-Aida-11-Count-[/URL]
White.aspx
[URL]http://www.netanella.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-14895-Silver-Label-Aida-16-Count-[/URL]
15X18-Soft-Tube-White.aspx

וגם תמונות של הניסוי שלי

תודה רבה רבהההה

החדשה

New member
דרך אגב נוסף...

מצאתי תרשים שיש בו מספור בצד..
אני מאמינה ובטוחה שהכוונה היא לריבועים שיש בתרשים.. גם ספרתי והתאמתי
השאלה היא אם המספור הזה למשל לא יכול להגיד לי מה יהיה גודל הסקיצה על הבד עצמו?
הנה למשל כמו כאן...
איך להחליט איזה לעשות?

tair40

New member
כמה שאלות....

איך אני בוחרת רקמה, בד וגדל וכו'.
אז ככה בשביל לדעת כמה צריך בשביל הרקמה אני סופרת על הדוגמה כמה Xים צריך.
עם חוט תפירה שחור ודק אני אני מסמנת לי על הבד את הגודל של הרקמה.
כמובן שצריך להשאיר מקום בשביל המסגור.
ורק אחרי שאני מסמנת אני גוזרת את הבד.
&nbsp
אני אוהבת יותר לעבוד עם החוטים בסלילים כי ככה נוח לי יותר מבחינת הגזירה של החוטים אבל כל אחד עובד עם מה שנוח לו.
ד"א בסלילים יש ממש הרבה פחות גוונים וזה בעייתי.
אם אני עובדת על בד עם ריבועים ממש קטנים יותר נוח לעבוד עם החוטים של המולינה (החוט עם ה-6 חוטים) רק שכל פעם שאני מתחילה לעבוד עם הבד הקשה שלי רק אחרי שאני מתחילה לרקום אני נזכרת שאמרתי שפעם הבאה..... ואז הרקמה היא ממש קשה - זה מה שקרה לי עם הרקמה האחרונה שרקמתי.
&nbsp
לגבי החוטים - המקובל זה לעבוד עם שני חוטים או מקסימים 3. מה שבא לך טוב יותר בעיניים.
לגבי הקושי של הבד - זה ממש לא חשוב כי כשאת מתחילה לעבוד הבד מתרכך בגלל העבודה, אני למשל מעדיפה את זה הקשה ככה נוח לי יותר לעבוד.
הבד הרך שצילמת נראה פחות איכותי, הוא לא צפוף ולכן הרקמה הולכת לאיבוד קצת, מה שצרפת בתמונה השנייה בהחלט נראה איכותי יותר ונוח יותר לעבודה - אבל בסופו של דבר כל אחת עובדת עם מה שנוח לה.
&nbsp
תקשיבי אם את מעוניינת לדבר ולא דרך הפורום, אולי ככה יהיה לך יתר קל להבין את מוזמנת לפנות אלי בפרטי ואני אתן לך את הטלפון שלי.
&nbsp
מאיפה את בארץ? אולי הכי פשוט זה להיפגש להדרכה קטנה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

החדשה

New member
חחח תאיר אכן הרבה שאלות
ביקשדתי סליחה מראש

סימון הבד..כדי לבדוק כמה איקסים אני צריכה, אז איך אני סופרת את החורים של הבד?
כלומר אם יש לי למשל 81 קוביות/איקסים אני צריכה לספור 162 חורים לרוחב.. כלורמ כל 2 חורים שווה לחלק העליון של האיקס.וזה כמובן אם אני מחליטה על איקס קטן כמו שעשיתי בדוגמאות.. אבל אם רוצה איקס גדול יותר אז מחשבת 81*3 וזה יוצא 243 חורים לרוחב... נכון? מקווה שהובנתי

&nbsp
החבילות של החוטים שקניתי יש מגוון רחב של צבעים.. לא ידעתי מה בדיוק אני הולכת לעשות לכן העדפתי לקנות אותם.. מקווה שיהי נוח לעבוד איתם..
בבד הרך נראה לי אולי כדי שיהיה יותר איכותי הרקמה אולי צריך לעבוד עם העובי של החוט כפי שהוא.. דווקא התלהבתי בד רך יותר קל להחזיק מהקשה... בסוף מסתבר שהו פחות טוב

&nbsp
אני גרה באזור המרכז.. מאיפה את? בכיף לא אכפת לי להפגש...
&nbsp

&nbsp

את באמת מסתבכת ואין כמו מראה עיינים

תאיר בצפון
אני בשרון הדרומי.
בכל מקרה, אנחנו נפגש באמצע נובמבר אצלי או אצל ענת ונרקום ביחד.
ועל הדרך, כל קוביה היא איקס. ואז כל קוביה נמצאת בין שני חורים.
אם האיקס הוא על 4 קוביות (2 על 2) אז הספירה אחרת.
בד"כ באידה סופרים קוביה כאיקס.

youtube מקום מעולה למראה עיינים

סרטון למתחילים
או טוב יותר:
תרשמי ב youtube את מילות החיפוש how to cross stitch
יש שם עוד המון סרטונים מעולים לאיך להתחיל לרקום רקמת צלבים.
לפי מספר הצפיות.....את לא לבד עם השאלות האלה.

tair40

New member
לפי סוג הבד שיש בתמונות

כל ריבוע זה איקס, וככה בדיוק את סופרת.
שימי לב בתמונה שצרפתי בשרשור של העבודות בדרך ניתן לראות את הספירה שלי, אני מסמנת כל 10 איקסים.
יש כאלה שמסמנים - אם ע"י שימוש בחוט ואם בציור על הבד, את כל הריבועים במקביל לדוגמה.
&nbsp
אההה ואני גרה בצפון המאוד רחוק - נושקת ללבנון...

למעלה