ערב טוב לכם

ערב טוב לכם

ערב טוב שמי עוזי,ואני מתאמן עם משקולת בבית כ 3-4 פעמים בשבוע...כרגע אני כבר אחרי 5 שבועות איתון המשקולת היא בת 25 ק'ג,ואני עושה סטים של 8-10 ...3 פעמים...התחלתי עם משקולת 5 ק'ג לכל יד,עליתי למשקולת 8 ק'ג לכל יד,ועברתי למשקולת מוט W עם משקל כולל המשקולת בסך 25 ק'ג. הבן של בת זוגתי רזה ושוקל כ 45 קילו-בן 15 ,ומתאמן בחדר כושר כבר שנה וחצי באופן מבוקר וקבוע הוא מצליח להרים משקולת בתרגיל של ההרמה ל 90 מעלות (הג'ולה)- 4 סטים של 20 עם משקולת 27.5 ק'ג !!!! שאלתי אותו אם זה אומר שהוא בעצם יותר חזק ממני-והוא מיד לי שאין קשר ! שאלתי אותו מה יקרה אם ננסה לדחוף אחד את השני כדי לבדוק חוזק-והוא ענה לי שמדובר רק בחיזוק מסת השריר או משהו דומה,אני לא ממש זוכר כרגע-אבל הוא טען שאין קשר בין כח פיזי להרמת משקולות אני מתאמן כדי להתחזק פיזית,ואני בהחלט מעוניין לחוש יותר חזק,ולהתעצב מעט בגוף... אני נמצא בדיאטה כבר 5 שבועות,התחלתי במשקל של 92 ק'ג...אני עכשיו 88 ק'ג. שאלתי: כיצד זה ייתכן ? האם הרמה של 30 ק'ג 20 פעם 4 פעמים-לא מעידה על סוג של כח .? הוא בנוסף מרים הצידה משקולת כבדה לחיזוק שרירי החזה,ואני בכלל לא מתקרב לזה אני שוקל 88 קילוגרם והגובה שלי 175 ס'מ.... תודה לכם עוזי

לא להיות בתחרות...

במקום לענות לך לשאלות אני רוצה להראות לך זוית ראיה שונה שתעזור לך להשיג תוצאות..., ממה שאתה כותב אני מזהה שאתה ב"תחרות סמוייה" עם ילד בן 15, אתה שואל שאלות שקשה לענות לך מבלי שמכירים את הילד ואותך. עזוב את זה ! תמשיך להתאמן ולהתקדם בקצב המתאים לך, תחרות במקרה הזה יכולה לפגוע רק בך ובהשגים שלך, תניח לילד להתאמן לבד ותמשיך להשיג תוצאות לבד (מה גם שלא כתבת בן כמה אתה וכמה שנים אתה בתחום...), בתחום הכוח כל גוף מגיב אחרת, לאחד מנוף גדול, לשני יותר סיבים לבנים..., אין שני אנשים זהים, בטח לא בכוח.

אשיב לך ,,בכיף !

ראשית לגילי,אני בן 47 אוטוטו,,,אבא לילדה בת 14 וחצי,כבר לא ילד שנית,השאלה ששאלתי אותו,לא באה ממקום של תחרות סמויה,כיוון שאין לי ולא יכולה להיות לי תחרות סמויה עם נער שהוא הבן של חברה שלי...חחח... השאלה באה לענות על פן פילוסופי יותר,לא עניין של תחרות כלל....ההגיון הנחה אותי שאם בן אדם (אפילו שהוא חצי ממני) מרים כ'כ הרבה משקל,כנראה הוא יותר חזק ממני,לכן הצעתי לו מעין בדיקה ע'מ לראות האם יש הגיון בעניין משקולות וכח פיזי. נראה לי באינטואיציה שיש עניין של מסת גוף,לכן מי שמתאמן אימוני כח,הוא חזק לקבוצת המשקל שלו...ככה נראה לי אני פשוט סתם סקרן,אבל ממש לא בעניין של תחרות,זה היה סתם ככה על הדרך אני מתאמן רק 5 שבועות..... לא הבנתי את עניין הסיבים הלבנים...תוכל בבקשה לשלוח לי קישור לאיזה מאמר בנושא הזה ? אני מתאמן במשקולת בבית-רק כי אני סבור שאין לי מספיק כח פיזי...בדוק...אני מעוניין פשוט להתחזק... תודה לך רונן

oridoron77

New member
תשובה

ראשית, יכול מאוד להיות שטכנית הוא כרגע יותר חזק ממך בתנועה הספציפית שהזכרת (כפיפת מרפקים). יש לציין שבתקופה הראשונה של האימונים השינויים העצביים-קוארדנטיבים יותר דומיננטים (משמע בכוח גם לקוארדינציה יש כאן טון, ולא רק גודל מאסת השריר באיזור). לדחוף אחד את השני לא מסגיר מי יותר חזק, כיוון שיש הרבה פקטורים שישפיעו את התוצאה (כוח, קוארדינציה וסנכרון תנועתי יעיל, משקלי גוף שונים, מנופים שנובעים מאורכי גפיים שונים או מרכזי כובד, גובה וכו'...). יש להזכיר שתרצה או לא, אחת הסיבות לכך שהילד של זוגתך "עקף" אותך כביכול למרות נתוניו, היא שהוא מתאמן בצורה מסודרת יותר ממך, קרוב לוודאי עם הדרכה נכונה. אורי

אורי

ערב טוב אורי, נראה לי שהתשובה לשאלה שלי אכן נמצאת כאן .... השאלה באה עקב מצבים בהם גיליתי שיש אנשים מאד רזים,שהם פשוט חזקים מאד,אין לי מילה אחרת. ואני ששקלתי עוד 20 קילו יותר,והייתי בעל מבנה רחב יותר-לא יכולתי להם בהורדת ידיים,והמקרה של הבן של חברתי,היה מקרה נוסף כזה...אתמול אמר לי מנהל חדר כושר,שברגע שגם אני אבצע נניח 3 סטים של 20 עם משקולת של 30 קילו- אפשר יהיה לאמר ברמת סבירות יחסית גבוהה שאדם ששוקל 40 קילו פחות ממני-ושיבצע את הפעולות הנ'ל-יהיה פחות חזק ממני....למרות שבעצם שנינו מגיעים לאותה התוצאה.... תודה רבה על תשובתך המאלפת..

למה אתה הולך רחוק, ג'וני ווקר ?

אם אעשה עם נער כזה שעושה 3 סטים של 20 עם משקולת 30 קילו-שאני עושה איתה רק 3 סטים של 5--משחק פשוט של דחיפה\הורדת ידיים\וכו... המסה שלי שגדולה יותר משלו כמעט פי 2 -תגבר על הכח הפיזי שלו...אתה מבין ? למה אתה חושב שיש משקל נוצה,משקל קל,ומשקל כבד באגרוף ? ייתכן שמתאגרף עם משקל קל חזק פי 2 מהמתאבק במשקל כבד....אז למה מגבילים אותם לתחרות מוגבלת למשקל שלהם ? רק בגלל המסה.

הר ניר29

New member
יש המן דרכים למדוד כוח

כוח מוחלט כוח יחסי למשקל הגוף כוח יחסית להיקף גפה כוח ביחס למסת גוף רזה כוח כ % מכוח מרבי כוח ביחס לסבולת מירבית. יכולת לפתח כוח אינה קשורה רק למאסה, כפי שנאמר לך יש עניין של מערכת העצבים. אם אתה מעוניין להבין איך הגוף מפתח יותר טוב כוח אתה מוזמן לקרא את המאמר הבא שכתבתי בעניין. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1573&MessageId=133244619

איתי...זה מעבר לכוחי...חחח..../images/Emo13.gif

לא חשבתי שאתקל בתשובה כ'כ מקיפה לשאלה ששאלתי,ואני מה כבר שאלתי...? האמת שקראתי,לא את כל המאמר,אבל בהחלט הבנתי את המסר. אכן,ראוי לכל התגובות האוהדות מחודש 9-09 הזמן בו העלית את המאמר לכאן תודה רבה איתי

למעלה