ערב טוב לכם.....

I am a freak

New member
ערב טוב לכם.....

אני קורא כבר דיי הרבה זמן את ההודעה בפורום (לא את כולן) והיום החלטתי להשתתף. יש לי כמה התלבטויות לכן אני רושם לכם הודעה. אני נער, בן 15, יש לי בעיה.... אני מדבר ממש ממש ממש ממש מהר (טוב, טיפה הגזמתי...). לפעמים יוצא שמרוב שאני מדבר מהר, אני אומר דברים יותר מהר עד כדיי שאני פשוט נתקע ואני שוכח מה רציתי להגיד. אני לא יודע אם זה נקרא גמגום אבל..... לא יודע, בגלל זה אני רושם את ההודעה. גם כשמעירים שלי שאני מדבר יותר מדיי מהר, אני מאט קצת את הקצב אבל זה עדיין קורה, אני עדיין נתקע. טוב, אז כמה שאלות- 1. זה נחשב גמגום? 2. יש אפשרות לטפל בזה? 3. תרגילים, פעילויות, משהו..... דברים שאפשר לעשות כדיי להתגבר על זה? כל תשובה תתקבל בברכה, תודה רבה רבה רבה על תשומת הלב!! מעריך את זה מאוד! לילה טוב,

anatholden

New member
אפשר לטפל וחבל שלא

שלום לפי התיאור שלך ייתכן והבעיה שלך היא בעית שטף שקרובה לגמגום וקוראים לה דיבור חטוף. בכל מקרה כדאי לך לגשת לאבחון של קלינאי תקשורת ולהתעניין בטיפול. מהניסיון שלי (כקלינאית תקשורת) הטיפולים בדיבור חטוף הם בדרך כלל מוצלחים.ושלב חשוב שעשית כבר לבד הוא ההבנה שבאמת הדיבור שלך מהיר מידי. שיהיה בהצלחה

I am a freak

New member
איזה נחמדה.....

תודה על התגובה דודה, שמח לשמוע שזה ניתן לטיפול. אבל- הבנתי שאני מדבר מהר, אבל אני תמיד שוכח, מתוך הרגל.... ואני ממשיך לדבר מהר! תודה על התגובה, לילה טוב,

מדונדש

New member
שלום

פעם קלינאית אמרה לי שבגלל שאני מדבר מהר אז אני מגמגמם ולא שומר על הנשימה.. ושבעצם כל הגימגום והטיפול בו זה נשימה נכונה ודיבור איטי יותר.. מה אתם אומרים על זה?

shuky63

New member
בדיבור מהיר יש נטיה לזרוק מילים

שלמות וזה מנוגד לדיבור הנכון והטבעי שבו זורמים הברה אחרי הברה.זה אחד מהבסיסים של טכניקת הדיבור הזורם בcti

I am a freak

New member
אמממ....

שמתי לב שאתה דיי מבין בזה, אולי תעלה מאמר בנושא, נשמע ממש נושא מעניין. תודה

למעלה