ערב טוב לכם

לב לב לב

New member
ערב טוב לכם

הייתי מאד מעונין לדעת האם פחד גבהים הוא סוג של חרדה,או שהוא בעצם פוביה? אצלי פחד הגבהים הוא די קיצוני ואני לא מסוגל להתקרב לקצה של גג קומה שניה אפילו.גם בפעמים המעטות שטסתי שעה באויר,ביליתי במחשבות על התרסקות. יש לי גם מחלת ים לא קלה,שמלווה בבחילה מאד קשה בזמן שיט ביכטה או סירה,ולעיתים גם במכונית. באוטובוס יש לי סחרחורת ובחילה תמיד. האם יש קשר בין חוסר האיזון של מחלת הים לפחד הגבהים? שבת שלום,איציק

דולידול

New member
שאלה מאוד מעניינת...

אם זה מצב של חוסר איזון או חרדה/פוביה או גם וגם או אחד גורר את השני, לא יודעת מצטערת אולי משהו אחר יודע.

../images/Emo63.gif

פחד גבהים הוא סוג של פוביה ופוביה שייכת להפרעות החרדה. ההגדרה של פוביה היא: פחד מתמדך מגרוי מסויים שהוא אובייקט או מצב ואין מדובר בפחד מהתקפת פניקה או ממצב חברתי מסויים. כשנחשפים לגרוי המפחיד, יש תגובה של חרדה ועל כן מנסים להמנע מאותו גרוי. האדם הסובל מבין שהפחד שלו מוגזם או לא הגיוני. פחד גבהים יכול להתאים להגדרה זו ולהחשב לפוביה אם עוצמתו גבוהה. כך גם הפחד לטוס. אתה מתאר גם מחלת-ים שאינה מוגדרת כהפרעת חרדה. הקשר בין הפחד שלך מגבהים למחלת ים יכול להיות תחושה של חוסר שווי משקל וקושי לשמור על אזון ואם זה החשש שלך, עליך לברר זאת עם רופא משפחה או רופא אף אזן גרון. מקווה שעזרתי לך לעשות קצת סדר בדברים.

למעלה