ערב טוב. מבקשת עזרה. אני מכינה חמין טבעוני

שביק

New member
ערב טוב. מבקשת עזרה. אני מכינה חמין טבעוני

כמובן ורוצה להוסיף את ה"כמו קישקע" או תחליף כלשהו.
יש לכם רעיון/מתכון כיצד מכינים משהו טעים להניח מעל החמין?
תודה מראש וליל מנוחה
 

ladybug6

New member
היי שביק, הרבה זמן לא ראיתי אותך


בדיוק היום העליתי מתכון טבעוני לחמין, הנה:
http://tivonim-blog.co.il/חמין-טבעוני/

לגבי הקישקע..

מצטערת, זה מאז ומעולם הגעיל אותי ברמות אחרות, לא יודעת מה יכול להחליף את זה. ראיתי כמה המלצות לשים בחמין את הנקניק הטבעוני של טבע-דלי, ושזה אולי קצת דומה, אבל אני באמת לא יודעת. אני אישית לא אוהבת אותו בכלל אז אין לי מושג. מה שכן, אני בטוחה שאת יכולה להכין חמין טעים גם בלי תחליף לקישקע :)
ומעל החמין אפשר לשים נייר אפייה ועליו לסדר ג'חנונים, זה לגמרי סוגר ת'פינה.
 

שביק

New member
בקר טוב, ראשית שמחה לבקר כאן.

למדתי מהפורום הזה המון ואני נהנית מהטבעונות מאד.
שמחה מאד שענית לי ואני מודה לך.

אני יודעת שיש מיני קוקלות/לביבות שעשויות מקמח ועוד. רק מהו ה"עוד" לא היה לי מספיק ברור.

המון תודה על ההתיחסות שבת שלום חמימה ונעימה משביק
 

ladybug6

New member
הקוקלות עשויות סולת וקצת קמח ותבלינים

אפשר להוסיף עשבי תיבול ותבלינים לפי הטעם. לערבב את העיסה ולתת לה עשר דקות לנוח. ואז לצקת את הקוקלות לנוזל המבעבע קלות. יש בבלוג אצלי תבשיל לוביה וקציצות סולת, תראי שם את הוראות ההכנה, זה יתן לך בסיס לא רע.
 

שביק

New member
שבת שלום ליידי באג, ידוע לי שקוקלות הן

במקורן מצפון אפריקה.
חברתי הטובה ז"ל הכינה קוקלות נפלאות ונימוחות. אך לצערי לקחה את המתכון איתה. המלאכים שם למעלה כנראה נהנים..........

בכל אופן הכינותי בינתיים לפי המתכון שנתנה לי מיקי מהי.

תודה ושבת שלום ומבורכת בכל טוב משביק
 
משום שקישקע זה בעצם

קמח עם שומן ותבלינים הרי שאפשר להכין אותו בכלי קיבול אחר מהמקובל -
1 כוס קמח
עוד כוס קמח מצה או סולת או קמח תירס (או כוס נוספת של קמח)
2 בצלים קצוצים. מטוגנים להשחמה.
שומן, , כל שמן יצלח כל עוד מתבלים כראוי. נניח 150 מ"ל שמן.
שורש סלרי מגורר גס. שני תפוחי אדמה מגוררים גס
מלח פלפל שחור .אפשר גם פפריקה וכורכום. בעיקרון אפשר להוסיף גם שום כתוש, וגזר או בטטה מגוררים ואפילו פטרוזיליה אם קצצת דקדקדק.
מערבבת הכל היטב. לשה לגליל .
את יכולה להכניס את התערובת לשקית קוקי מנוקבת או לגלגל בניר אפיה לגליל, ולהניח מעל מה שבסיר
 

שביק

New member
בקר טוב מיקי מהי, תודה, זה בדיוק מה שהיה

חסר לי למתכון.
המון תודה. שבת שלום חמימה ונעימה משביק
 

שביק

New member
שבוע טוב מיקי מהי ולכולם!

איך יצא? ראשית נחטף !!!!!!!!!!

השאיר טעם של עוד............... מאד טעים

בכלל חמין טבעוני אני ומשפחתי תמיד אוהבים. עוד טרם הפיכתי לטבעונית
הכינותי אותו טבעוני. הבשר בחמין מפריע והפריע לי.

אז המון תודה ושבוע מצויין משביק
 

שביק

New member
שלום מיקי מהי, את המלילוי הכינותי בצורת

קציצות מאורכות שהנחתי מעל הכל. לא התפרק ויצא יופי.
המשך ערב נעים שביק
 
הכנתי חמין טבעוני- לטבעוני שלי ולכל המשפחה

הכל נראה נפלא כשנכנס לסיר....
אפילו ג'חנון שמתי מלמעלה

הוא- לא אהב- גיליתי שהוא שונא בטטות
אני לא נוגעת בקטניות, בררתי לי את תפוחי האדמה והגזר
המשפחה אכלה אבל הפרצוף שלהם לא הביע אושר וגם לא התלהבות (מנומסים אמרו שבסדר), חיפשו בסיר דברים שלא היו

אבל כן- הג'חנון היה נפלא

לא חושבת שאעשה חמין שוב....
 

ladybug6

New member
קורעת

אם הוא לא אוהב בטטות ואת לא אוהבת קטניות, למה עשית את החמין ככה??
דעתי היא שחמין עושים באהבה או לא עושים בכלל.. :) חוץ מזה שיש גם עניין של נסיון, לא תמיד יוצא משהו בפעם הראשונה, אבל תנאי הבסיס לחמין טעים זה שאוהבים את המרכיבים שלו..! אחרת זה לא יעבוד.
באופן אישי אני מתה על בטטות אבל בחמין הן ממש לא מסתדרות לי.

בכל מקרה, תודה שחזרת להצחיק אותנו עם התיאור..
 

שביק

New member
בטטות? אצלי בחיים מעולם לא הי בטטות בחמין.

אני מכינה עם שעועית, חומוס גריסים ותפוחי אדמה והתוצאה כל כך טעימה שסיר המיועד לגדוד מתחסל בקלי קלות.
בהצלחה בפעם הבאה. נא לא להתיאש.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצלי יש תמיד בטטות בחמין

שמים שתי בטטות מקולפות מעל כל התכולה והן יוצאות מעולה.

מאחר והן למעלה מי שלא אוהב לא סובל מאחר והן לא משפיעות על הטעם של החמין.
 

שביק

New member
שייח סלימאן ערב טוב. ראית תודה על התיחסותך.

אני בהחלט פתוחה לנסות ולהוסיף 2 בטטות בחמין שלי מאחר ואני אוהבת בטטות באופן כללי.
החמין אצלי הוא בסגנון אשכנזי, ואצל האשכנזים זה לא מקובל.
אני פתוחה לניסיונות לטעמים חדשים.
ליל מנוחה משביק
 
למעלה