ערב טוב-מבקשת עזרה

טלולה1

New member
ערב טוב-מבקשת עזרה../images/Emo101.gif

אני מתכוונת לגשת למע"מ לפתוח תיק -עוסק פטור בחודש ינואר הקרוב. שאלותיי: 1. חומרים שאני קונה כרגע למטרת העסק, חודש לפני שאני ניגשת למע"מ . האם הם יקוזזו לי מההכנסות העתידיות, או שרק מה שנרכש לאחר פנייתי למע"מ יקוזז 2. כעוסק פטור אני משלמת מע"מ עבור חומרים שאני רוכשת האם אקבל החזר עבור הכספים הללו באיזה שהוא אופן? תודה לכל מי שיוכל לענות לי

תשובה לעזרה

עלייך לפתוח תיק מעמ היום כאשר הטופס עלייך לציין כי העסק הינו בהקמה ואז תוכלי לקזז את מע"מ התשומות שלך. על פי חוק מעמ אין אפשות לקזז מעמ מהתקופה שלפני יום הרישום. לכן קודם להרשם כאמור כעסק בהקמה. 2. עוסק פטור אינו גובה מע"מ ואינו מקזז מע"מ כלומר ההוצאות שלך לצורכי מס ערך מוסף "אינן רלונטיות" אלא רק לצורכי מס הכנסה. לעניין מס ההכנסה ההוצאה בגיןרכישת מוצרים יהיו מחיר המוצר+מעמ כלומר כל ה-118% . אשמח לעמוד לשירותך למתן כל מידע נוסף שיידרש. טל עבודה: 03-6820068 דוא"ל [email protected]

טלולה1

New member
גדעון תודה אבל השאלה שלי

לא התייחסה למע"מ ששילמתי עבור מוצרים טרם פתיחת התיק אלא על חשבוניות שצברתי עבור מוצרים שרכשתי כלומר היו לי הוצאות עבור העסק העתידי טרם פתיחת התיק ושמרתי חשבוניות האם אלו הוצאות מוכרות לצורך מס הכנסה??? ושוב תודה

אי הבנה

טלולה סליחה על אי ההבנה. לצערי אני יודע כי אני מהלך על "ביצים " כרגע. בפק´ מס הכנסה סעיף 17 מדבר על הכרה בהוצאות שהיו בייצור ההכנסה. על פניו לפי דבריך נראה כי ההוצאות הן אכן בייצור הכנסה אך מאחר ומדובר בין 2 שנות מס עלולה להיות בעייה עם השלטונות אשר לעניות דעתי אפשר יהיה לעבור מכשול זה עם הסברים והוכחות לעניין. מקווה שה ענה לך בכל אופן אני מניח כי רו"ח יטפל בך והוא ימצא את הדרך החוקית לעשות זאת. גדעון

Rוני

New member
טלולה

למיטב ידיעתי הוצאות הקשורות לפתיחת העסק נחשבות מחצי שנה לפני יום הפתיחה שמעתי גם את הגרסה של "מרגע הפתיחה" אבל התייעצתי עם מנהלת חשבונות כי אני עשיתי עוסק מורשה לפני שבועיים והיא אמרה לי חצי שנה וגם שמעתי את זה מעוד מישהו שפתח עסק בתחום האמנות השמושית לפני כארבעה חודשים הכי טוב לשאול מנהל חשבונות או רואה חשבון

חצי שנה או לא

איני יודע מה אמרו לך האחרים אך לדעתי נושא החצי השנה הוא בלבול של מה שהיה לפני זמן מה במס ערך מוסף שיכולת לקזז מעמ תשומות עד חצי שנה. יש לשים לב לשני הגופים מעמ ומ"ה. לעניין מס הכנסה אם תוכלי להוכיח שהרכישות היו לעסק אזי ההוצאה תוכר. טלולה, אפ פתחת עוסק מורשה אז מה הבעייה? אם את רוצה לשאול רו"ח תתקשרי בבוקר לרו"ח טל שוורץ 054-897712 את המספר במשרד אין "עלי" כרגע. המשך יום נעים.

טליגלי

New member
וואו, ואני חשבתי שאתה רו"ח מוסמך

לפי כל התשובות הנחרצות שלך, כנראה שאתה עוד אחד שרודף פרסום

טליגלי

New member
וחוצפה היא הצד החזק שלך

אני לא מבינה אם אתה רו"ח מדוע אתה מפנה למישהו אחר ומדוע אתה מערפל את התשובה? או שאתה טוב רק ביחסי ציבור.

שלמה-תודה

שלמה שלום ותודה שהתייחסת. כך חונכחתי לא הייתי צריך לענות לה כך אבל כאשר עונים, מתייחסים, ללא בדיקה ועוברים לפסים אישיים זה קצת קומם אותי ולכן עניתי כפי שעניתי.חבל.

למעלה