המסת שוקולד לבן
אם בפולסים במיקרוגל זה לא עובד, אפשר להמיס על אדים.
לוקחים סיר בינוני או קטן, וקערה עמידה בחום (כלומר רצוי לא פלסטיק אלא זכוכית או נירוסטה) שיכולה לשבת על פתח הסיר בלי שהיא נוגעת בתחתית הסיר.
שמים בסיר כמה סנטימטרים של מים רותחים (1/4 גובה) ושמים על אש קטנה-בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות כל הזמן.
שמים את השוקולד, מפורק לקוביות או קצוץ עם סכין בקערה ומניחים אותה על הסיר. החום מהאדים ימיס את השוקולד תוך כמה דקות, צריך לערבב מדי פעם עד שהשוקולד נמס לגמרי. אם הוא סמיך מדיי, אפשר להוסיף כפית שמן לשוקולד ולערבב היטב. חשוב שלא תיכנס אפילו טיפת מים לתוך השוקולד. וחשוב להיזהר מהאדים ולהיעזר במגבת או מחזיק סירים כדי לאחוז בקערה כשמערבבים את השוקולד וכשמסירים אותה מהאדים.
כל שוקולד לבן יתאים, מה גם שאני מניחה שאת לא צריכה ממנו כמות גדולה, אלא רק מעט כדי לכתוב מזל טוב. מספיק להמיס 50 גרם שוקולד, וגם מזה יישאר לך קצת שוקולד מומס, סביר להניח.
אגב, טיפ - כשיש לך שוקולד מומס ואת רוצה לזלף ממנו אותיות ולכתוב על העוגה, אפשר לזלף את האותיות על נייר אפייה, לעשות אותן מספיק עבות, לקרר את הנייר עם השוקולד או להכניס למקפיא לכמה שקות ואז לקלף בעדינות את השוקולד מהנייר (אפשר להיעזר בסכין שטוחה כדי להרים אותן מבלי שיימסו מחום הידיים) ולהניח על העוגה. ככה אם אותיות מתפקששות בעת הזילוף, אפשר פשוט לזלף עוד פעם, בלי לקלקל את המראה של העוגה.
בהצלחה ומזל טוב!