ערב טוב. מחר ביתי חוגגת יום הולדת

מלכה90

New member
ערב טוב. מחר ביתי חוגגת יום הולדת

ועם המצב כרגע אין לנו חשק לחגוג לכן רק אכין לה עוגה.
איך ממיסים שוקולד לבן ?רוצה לרושם לה מזל טוב על העוגה. לפני כשבוע ניסיתי להמיס במיקרו שוקולד לבן פשוט וכל כמה שניות הפעלתי-ולא נמס לי. יש שוקולד לבן מסוים שצריך?אשמח לעזרה.תודה
 

bali

New member
מנהל
המסת שוקולד לבן

אם בפולסים במיקרוגל זה לא עובד, אפשר להמיס על אדים.
לוקחים סיר בינוני או קטן, וקערה עמידה בחום (כלומר רצוי לא פלסטיק אלא זכוכית או נירוסטה) שיכולה לשבת על פתח הסיר בלי שהיא נוגעת בתחתית הסיר.
שמים בסיר כמה סנטימטרים של מים רותחים (1/4 גובה) ושמים על אש קטנה-בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות כל הזמן.
שמים את השוקולד, מפורק לקוביות או קצוץ עם סכין בקערה ומניחים אותה על הסיר. החום מהאדים ימיס את השוקולד תוך כמה דקות, צריך לערבב מדי פעם עד שהשוקולד נמס לגמרי. אם הוא סמיך מדיי, אפשר להוסיף כפית שמן לשוקולד ולערבב היטב. חשוב שלא תיכנס אפילו טיפת מים לתוך השוקולד. וחשוב להיזהר מהאדים ולהיעזר במגבת או מחזיק סירים כדי לאחוז בקערה כשמערבבים את השוקולד וכשמסירים אותה מהאדים.

כל שוקולד לבן יתאים, מה גם שאני מניחה שאת לא צריכה ממנו כמות גדולה, אלא רק מעט כדי לכתוב מזל טוב. מספיק להמיס 50 גרם שוקולד, וגם מזה יישאר לך קצת שוקולד מומס, סביר להניח.

אגב, טיפ - כשיש לך שוקולד מומס ואת רוצה לזלף ממנו אותיות ולכתוב על העוגה, אפשר לזלף את האותיות על נייר אפייה, לעשות אותן מספיק עבות, לקרר את הנייר עם השוקולד או להכניס למקפיא לכמה שקות ואז לקלף בעדינות את השוקולד מהנייר (אפשר להיעזר בסכין שטוחה כדי להרים אותן מבלי שיימסו מחום הידיים) ולהניח על העוגה. ככה אם אותיות מתפקששות בעת הזילוף, אפשר פשוט לזלף עוד פעם, בלי לקלקל את המראה של העוגה.
בהצלחה ומזל טוב!
 

מלכה90

New member
תודה רבה.

את הטיפ שרשמת עשיתי שהכנתי עוגת זילוף עם שוקולד צימקאו שדרך אגב המסתי במיקרו בפולסים ויצא נהדדר.
כנראה עם שוקולד לבן -זה לא עובד.
בא לי לרש'ום פשוט.תודה על העזרה
 

מלכה90

New member
תודה רבה.

את הטיפ שלך אני מכירה והכנתי כך את הצורה של קיטי על עוגת זילוף.שדרך אגב המסתי בפולסים במיקרו שוקולד צימקאו.כנראה עם שוקולד לבן זה אחרת.תודה
 
למעלה