העברת מידע לטרנרית
זהבה... לדעתי כן כדאי שהנערה תדע כדי שזה לא יבוא בבום גדול כשתהיה לה מערכת יחסים עם מישהו. היא תצטרך גם ככה להתחיל לקחת כדור כל שהוא כדי להעלות את רמת האסטרוגן והיא תראה שהיא לא מקבלת מחזור כמו כל הבנות אז היא תתחיל לחשוד. בהתאם לאופי של הנערה, יש לידע אותה בכל מה שכרוך בהדרגה בהתאם למה שצריך. אבל חייבים לידע אותה כדי שהיא לא תהיה ב"אאוט" כמו שאומרים. אמא שלי גררה אותי לרופאים כל כמה חודשים בשביל מעקב. ידעתי שיש משהו לא בסדר איתי מאז שאני קטנה (כי הייתי נמוכה מכולם כמובן), אבל אף פעם לא סיפרו לי מה בדיוק הבעיה. האמת היא שרק בכיתה י' כשרציתי לספר לשכבה בתיכון על התסמונת (כדי שיפסיקו להציק לי) דיברתי עם אמא שלי והיא הסבירה לי מה זה בדיוק. וחוץ מזה היום המידע נגיש לכל מי שרוצה בספריות ובאינטרנט אז הנערה סביר להניח תתחיל לחפש מידע. לכן רצוי שזה יבוא ממי שקרוב אליה ולא ממקורות ספרותיים (גם אם הם מדעיים) שהם לא תמיד מעודכנים ונכונים. הדבר הכי חשוב כמובן הוא להראות לה שהיא נערה רגילה כמו כולם, רק שיש לה בעיה קטנה. זה לא צריך להפריע לה בלימודים (גם אם זה לא בא בקלות, לא להתייאש), ואם היא חברותית, אין שום סיבה שלא יהיו לה חברות אמתיות שיראו מעבר "לגובה". נורית