ערב טוב פורום גיאוגרפיה :)

נוש22

New member
ערב טוב פורום גיאוגרפיה :)../images/Emo53.gif

שלום, אני סטודנט שנה א' באחת מן המכללות במרכז הארץ למדעי התנהגות וניהול וסובל! סובל בשקט .. כשסיימתי תיכון עם 5 יח' ג"ג, היה לי ברור שזה מה שאלך ללמוד, כיוון שזה תחום ההתעניינות שלי מאז ומתמיד. אני מנוי ל"מסע אחר" מזה שנים רבות, קורא באינטרנט המון על אקלים, מז"א, תופעות שונות ומגוונות וכו'. כשרציתי להירשם לג"ג, או בבר-אילן או בת"א, חצי מחבריי מנעו ממני לעשות זאת, שכן "אין מה לעשות עם זה" (כמה שהייתי מושפע מלחץ חברתי
). היום, כארבעה חודשים מאז תחילת הלימודים, אני ממש ממש לא נהנה ושוב ... בפעם המי יודע כמה ... חושב על לימודים גבוהים בג"ג. ולכן אני פונה אליכם .. חכמי הפורום :) על מנת להתייעץ. אני מעוניין לצאת מלימודיי כבר לאחר תק' מבחנים זו, כלומר לא להמשיך לסמ' ב' במכללה ולהירשם כבר לשנה"ל הקרובה לאוניברסיטה. מביקור התרשמות לפני כשנה לערך באונ' ת"א במחלקה לג"ג, לא התרשמתי לטובה מהחוג לצערי, שכן הוא היה נראה לי אז דל במשאבים, על סף התמוטטות כמעט וצמא לסטודנטים (אני מצטער מראש אם מישהו יפגע מדבריי - זו כמובן הייתה רק התרשמותי האישית). כמו כן אני שומע ביקורות טובות מאד על בר-אילן מבני משפחה בוגרים של האונ' ומכאן שכנראה ואלך ללמוד שם. הייתי מעוניין לשמוע בבקשה את חוות דעתכם האובייקטיבית בנושא הזה .. :) ואם במקרה אתם יודעים האם אוכל לקבל פטורים על הקרוסים עליהם נבחנתי:מיקרו כלכלה, סטטיסטיקה א', מבוא לפסיכולוגיה א', מבוא לסוציולוגיה א', יסודות ביולוגים א' ויסודות החשיבה ההומניסטית א' (פילוסופיה). מודה לכם מראש על העזרה
ליעד

שלום ליעד

אחלק את תשובתי לכמה חלקים... קודם כל, אני מאמינה שצריך ללמוד מה שחשקה הנפש
ובטח לא להישאר במקום שבו אתה סובל. זה לא שמישהו מבטיח לך שמשם תבוא לך הפרנסה והקריירה וממה שאני רואה סביבי, בוגרי מדעי ההתנהגות, תואר ראשון ממכללה, לא מוצאים עבודות הרבה יותר מזהירות מבוגרי ג"ג, כך שזו נקודה למחשבה. לחץ חברתי...ממ... קורה לרבים וטובים, אבל הטובים יותר זוכים גם להגיע לשלב שהם מבינים שזה מה שקרה להם ומתחילים לשחות במעלה הזרם ולא ממשיכים להיסחף
( לא קשור לג"ג, אבל מחזקת אותך). איפה ללמוד? זו בחירה שצריכה להיות מושפעת מכמה גורמים, חלקם קשורים ישירות במחלקה והלימודים וחלקם קשורים לרמה האישית, כלומר, מקום מגורים, ניידות וכו... נניח כרגע לשיקולים האישיים ונתמקד בבחירת מחלקה ברמה של הלימודים.... בר-אילן - קרוביך זוכרים את האוניברסיטה לטובה- או קיי, זה נחמד, אבל האם זה מספיק טוב כדי ללמוד דווקא שם ג"ג? לא בטוח. צריך לבדוק את המסלולים, את הדרישות וכו... גם שם המחלקה קטנטנה, נטולת תקציבים ותכנית הלימודים לא היתה כל כך יציבה שם בשנים האחרונות. יש שם מרצים נפלאים, קורסים מעניינים, אבל שוב, צריך לבחון את המכלול, בכל מחלקה יש כאלו וכאלו וגם סטודנטים מרוצים, או שלא. לגבי תל אביב - לדעתי התרשמותך מאוד שטחית ( בלי להעליב חס וחלילה) יתכן שהמצב שתיארת נכון ( מחלקה קטנה יחסית וללא הרבה תקציבים) אבל זה לא הופך אותה ללא טובה או מקצועית או נעימה וכו.... מה עם כל האחרות? ( חיפה, באר שבע, ירושלים? ) הן לא עומדות על הפרק מבחינת מרחק? אני מציעה לבחון את כל האופציות.... עוד בקשר למחלקות השונות, רק בכמה דפים האחרונים בפורום, היו כמה דיונים, אני ממליצה לך לשבת פה קצת ולקרוא, אנשים השקיעו וכתבו מנסיונם. ועוד... אם יש לך כיוון שתרצה להתמקד בו, זו גם דרך לבחור מקום ללמוד, לפי אפשרויות הלימוד במחלקה. מחלקות שונות מתמחות במסלולים שונים וכמובן שווה לחשוב קדימה על תואר שני. אומנם תמיד אפשר לעבור אוניברסיטה אבל מצד שני, יש מסלולים מהירים לתואר שני. ( ארבע שנים סך הכל.) מה אני מציעה? כנס לאתר של האגודה הגיאוגרפית הישראלית, יש שם קישורים לכל המחלקות לג"ג, קרא, התרשם, תכיר... פורום סטודנטים - שווה לשאול ולשמוע, יש שם כמה סטודנטים לג"ג ממחלקות שונות. לגבי הפטורים - מנסיוני בבר אילן - אני עברתי ממכללה לבר אילן, הכירו לי בכל הקורסים לג"ג וגם בקורסים כמו מבוא לפסיכו, מבוא לסוציו וכו.... אבל כנקודות כלליות. אם תרצה לקרוא יותר בפירוט על הפטורים והכרה בקורסים, אני ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום סטודנטים לפי שם המשתמשת שלי, כתבתי שם בפירוט רב על זה רק לפני שבועיים בערך. נראה לי שדיי עניתי על שאלותיך, אבל אתה מוזמנן להמשיך לשאול ולחקור. אשתדל לעזור. ועוד משהו חשוב.... תן דין וחשבון רק לעצמך, תאמין בעצמך ותעיז!
אה, כן... והדובדבן שבקצפת.... אם תהיה סטודנט לג"ג, תוכל לזכות להיות חבר בארגון סטודנטים אירופאי לג"ג EGEA, להכיר חברים מכל אירופה ולעשות חיים !

נוש22

New member
wow, ללי אלפי תודות ../images/Emo24.gif

אני ממש מודה לך על התשובה המעמיקה :) לאחר שקראתי קצת על נושא הפטורים, בהנחה וציוניי לא יהיו מזהירים דיו בקורסים שרשמתי בהודעת הפתיחה, ישנה אפשרות לא להציגם בכלל בקבלה? ז"א להתקבל על סמך בגרות ופסיכומטרי כתלמיד מן המניין? דבר נוסף ברשותך, ההשתייכות לאגודה הגיאוגרפית הבינלאומית הזו (שזה דבר מגניב בפני עצמו) ... מה הרעיון מאחורי זה? כלומר, ישנן פעילויות שסטודנטים מישראל ומאירופה נניח, לוקחים בהם חלק פעיל במשותף? שוב, המון תודה והמשך יום נפלא
ליעד

תשובות

ליעד, אתה מבלבל שני נושאים... קבלה לאוניברסיטה - יכולה להעשות או על סמך בגרות+פסיכו או על סמך ציונים ממוסד מוכר. זו החלטה שלך. לא משנה באיזו דרך תבחר להתקבל ( אחת מהשתים), אתה לא חייב להגיש בקשה לפטורים בכלל. גם אם תתקבל על סמך לימודים קודמים שזה אומר על סמך ההצלחה שלך, זה עדיין לא נותן לך פטורים. הפטורים זה תהליך נפרד שמתבצע מול מחלקת סטטוס ( שעובדת מול המחלקה לג"ג שאמורה להמליץ לתת לך פטורים) ואתה יכול להגיש בקשה לקורס מסויים ולא בהכרח לכולם. גם אם אתה מתקבל על סמך לימודים קודמים, אתה יכול להיות תלמיד מן המניין, אלה אם העמידו לך דרישות השלמה מסויימות, אבל לסטטוס של " לא מן המניין" אין השפעה שלילית ולא צריך לחשוש ממנו, זה משתנה ברגע שאתה ממלא חובותיך. בקשר לארגון סטודנטים.... בהחלט תוכל להשתתף בכנסים ופעילויות של הארגון, אם תעשה חיפוש בפורום, תראה שכתבתי על כך לא מעט, אני אישית השתתפתי בשני כנסים בחו"ל ואני גם הנציגה של הסניף, אבל דייה לצרה בשעתה ( הלוואיעלינו צרות כאלו
) שוב, אתה מוזמן להמשיך לשאול ולחקור.... אני רק רוצה להזכיר שאני כותבת מנסיון אישי אבל בשום אופן התשובות שלי לא מוסמכות ולא מחליפות את החובה שלך לברר את כל הפרטים מול האוניברסיטה שבה תחליט ללמוד.

נוש22

New member
המון תודה ללי ../images/Emo140.gif

לא אהסס ואפנה לאוניברסיטה כבר בשבוע הבא .. לפני כן, מבחן ביסודות השיווק
. אשמח להשתמש בפורום גם בעתיד - ישר כוח! לילה טוב ליעד

למעלה