ערב טוב. שאלה בקשר למזוזות וחנוכיות כשרות

שני 192

New member
ערב טוב. שאלה בקשר למזוזות וחנוכיות כשרות

אני מתעסקת עם עיצוב ואמנות, וברצוני לעצב תשמישי קדושה מסויימים- פמוטים, חנוכיות ומזוזות ברצוני לדעת האם יש הגבלה על גודל, צורה, חומרים וכו' בכל הקשור לשלושת תשמישי הקדושה הנ"ל. כיצד אני מצרפת את הקלף לאחר סיום הכנת המזוזה (האם אני פונה לסופר הסת"ם או שמא זה תפקידו של הלקוח?) אם יש עוד מידע שידוע כי הוא קיים אבל לא שאלתי לגביו- זה יעזור לי מאוד אם תוסיפו לי. תודה.

אופירA

New member
מנהל
התאמה

חנוכיות ופמוטים יש לדאוג שיהיו יציבים ומתאימים הן עבור נרות חלב והן עבור כוסיות זכוכית המכילות שמן או נריות, ושהכוסיות יישבו בהן בנוחיות וביציבות. גודל וחומר - לא משנה (כמובן, שיהיה פרקטי). לגבי צורה - לא לעצבם בצורת פסלים כגון דמויות אדם או בע"ח או סמלים כגון שמש או כוכבים (המציינים עבודה זרה). גם אם זה לא יהיה לגמרי אסור - זה יהיה צורם מאוד להשתמש בזה לצורך המצווה הקדושה של הדלקת הנרות. לגבי מזוזות - אינך מעצבת את המזוזה, אלא את בית המזוזה. גם בית המזוזה המכיל קלף קדוש אינו יכול להיות בצורה שצורמת לעין ולרגש מול מטרת הקדושה שלו (צורה של בע"ח וכו'). גודל בית המזוזה צריך להיות באופן שחללו הפנימי יוכל להכיל ברווח קלף מגולגל באורך של לפחות 10 ס"מ (ורצוי לפחות 12 ס"מ). רוחב הקלף המגולגל הוא בערך 1 ס"מ. (קני בית מזוזה סטנדרטי מפלסטיק ב-2 ש"ח, ויהיה בידייך המרחב הפנימי המינימלי הדרוש). את בית המזוזה קונים בלי המזוזה שבתוכה, וכ"א אמור לקנות לעצמו את הקלף בחנות של מוצרי סת"ם.

שני 192

New member
תודה רבה. עזרת לי מאוד

כשיהיה מה להראות ולמכור אני כבר אטרח ליידע

arriy80

New member
בקשר לחנוכיות

הנרות חייבים להיות שווים בגובהם.

למעלה