ערב טוב שאלה לגבי ת.ד.

marc opolo

New member
ערב טוב שאלה לגבי ת.ד.

יחסית קלה שהיתה לי בדרכי לעבודה השבוע החלקתי עם האופנוע כיון שכל הכביש היה מוצף שמןכנראה בגלל מכונית ניקוי הכבישים של העיריה (ת"א) נגרמו לי נזקים קלים בעיקר שפשופים ביד ובברך..לא משהו רציני הייתי במיון לצורך בדיקה וצילומים ורק נתנו לי מנוחה הבנתי שבגלל שזה ת.ד. בדרך לעבודה אני צריך לתבוע את ביטוח לאומי או שאפשר לתבוע את הביטוח חובה שלי..הפול... והאם יש סיכוי לתבוע גם כשאר יש תביעות גוף יחסית קלות? ועוד שאלה שלא קשורה השוטר שהגיע למקום אמר לי לתבוע את העיריה אבל הם כמובן רוצים להתנער מאחריות.. הנזק לאופנוע הוא גדול מאוד.. האם למישהו או לעו"ד ענבר יש מושג בנושא מה אני אמור לעשות ואיך? תודה רבהההה..

בוא נעשה סדר בשאלה

שלום רב, לגבי נזקי הגוף - אני משיבה, שכן , אפשר לתבוע, ולא, כל עוד לא סיימת את לימודי הרפואה, לבטח אי אפשר להגדיר את הנזקים כ"נזק קל". יש לא מעט דברים, שזריזות לסגור תיק, בדיעבד הסתברה כטעות כשאובחנו דברים שהיו קשורים ל"פגיעות הקלות". בנוסף, לגבי נזקי הגוף אתה צריך לפנות להפול, ואולי (יש לבחון את הנתונים לעומק) כדאי יהיה לפנות גם לביטוח לאומי (לא תמיד כדאי!). לגבי תביעה כנגד העירייה, זו יכולה להתממש רק בהתייחס לנזקי הרכוש שנגרמו לאופנוע. אי אפשר לתבוע בגין נזקי הגוף גם את העירייה וגם את הפול. בנוסף, אם זאת הפעם הראשונה שהנך מעורב בתאונת דרכים אני מציעה שתעיין בקובץ השאלות הנוספות, שם מפורט מה עושים לאחר תאונה. לאחר מכן , אני מציעה לפנות לייעוץ מקצועי. בברכה,

marc opolo

New member
תודה רבה אבל..

אני אוסיף ואומר שזאת לא התאונה הראשונה שלי היתה לי תאונה גם עם האופנוע..באוגוסט שעבר ואכן תבעתי את הפול ככה שבעניינים אלה אני כבר מבין טיפ טיפה:) האם יש לזה משמעות מבחינת הפול האם לא יסכימו לשלם לי מהר כל כך את הנזקים? והאם אפשר לא לבתוע בכלל את ב.ל. אלא רק את הפול וזהו? או שבגלל שזאת תאונת עבודה כביכול חייבים לתבוע את ב.ל. כי כפי שהבנתי ממך ומאחרים זה פחות כדאי תודה רבה ושבוע טוב איך אני משיג עו"ד שיכול לעזור לי להכין תביעה לעירייה האם זה עו"ד שמתמחים בנזיקין?

אז ככה

שלום שוב, יתכן ומדובר כאן בתאונה נוספת, הפול ינסו להערים עליך קשיים, אך צריך לבחון היטב, מהם הפגיעות של התאונה הקודמת לעומת זו הנוכחית. לגבי ביטוח לאומי, אתה יכול לפנות אליהם גם לקבל את ההחזר עבור ימי העדרות כתוצאה מהתאונה. מדובר על 75% מהשכר ברוטו. תשעת הימים הראשונים לא משולמים ע"י הביטוח לאומי וסה"כ התקופה גם היא מוגבלת. לאחר מכן אם יש נזק קבוע, אפשר להגיש תביעת נכות כך שאם הפגיעה קלה אולי לא נעדרת מעבודתך ולכן אין לך טעם לפנות לביטוח לאומי. לגבי שכירת שירותי עו"ד, מוטב שזה יהיה עו"ד אחד שיטפל גם בתאונת דרכים - נזק רכוש וגם בנזק גוף. פשוט לשאול את עוה"ד אם הוא עוסק בתביעות מסוג זה, מה הניסיון שלו, לשמוע המלצות מאחרים וכו'... בברכה,

marc opolo

New member
העו"ד שאיתה תבעתי את הפול

הינה עוד מוכרת מתחופ האופנוענים אבל מתעסקת רק בתביעות גוף אני מחפש עו"ד לתביעה של העיריה לקבל יעוץ וכו... האם את עוסקת בכך?

למעלה