ערב טוב- שאלה נוספת

ערב טוב- שאלה נוספת

מה עמדתכם (ומה תעשו) בנוגע לצייד הלא חוקי המשתולל בארץ? כיום קשה להעריך את מימדי התופעה (מעבר להיותה רחבה), וישנם רבים הטוענים לגרימתה לדילול אוכלוסיות חיות בר עד לכדי סכנת הכחדה. אם בהכחדות עסקינן- אוכלוסיית הנשרים בארץ סבלה מס' פעמים בשנים האחרונות, מהרעלות. הנה הודעה של אוהד הצופה- -אוסיף רק שגם לדעתי, ייתכן מאוד ואנו חוזים כיום בתהליך ההכחדה של הנשרים מהארץ! מה בכוונתכם לעשות בנושא הצייד הלא חוקי וההרעלות הרבות? (2 נושאים שונים כמובן). תודה וערב נעים

Inoni

New member
אולי פשוט תנסה לרוץ לרשימה שלהם?

אתה נשמע כמו מישהו שמתוסכל שגונבים לו את הבמה (ולא בשירשור זה, אלא בהודעות קודמות), יש מעט אנשים שאכפת להם באמת מהסביבה, ואותם מעט צריכים להיות מאוחדים ולא להילחם, אני בטוח שאפילו אתה תעדיף 2-3 חברי כנסת מהירוקים הנוכחיים על פני עוד 2-3 כסאות לח"כים שרק יעסקו בכמה עוזרים פרלמנטרים להעסיק, או שאני טועה? ינון.

מסכימה עם ינון (חלקית לפחות)

אתה נשמע בקיא בהרבה בנושאים, ממועמדי המפלגה. לא מסכימה עם ינון לגבי ההעדפה לח"כים שאינם מקצועיים, בדיוק בגלל הסיבות שהעלת אתה (בכך אני מסכימה איתך). דעתו של ח"כ המוגדר רשמית ירוק, בהחלט תהווה תעודת הכשר לקבלת החלטות. המערכת הפוליטית, כפי שאני מכירה אותה, חלקלקה ועקלקלה. גם אני חוששת (כמוך) מכניסת מפלגה כזו לכנסת, וגם אני משתוקקת להכיר. איני מכירה את מפלגת "הירוקים" (פועלם, דעתם, וכוונותיהם). עם זאת, גם אני קוראת לאיחוד שורות! די לריב. כולנו באותו צד. גם אני אשמח אם תוכלו להתייחס עניינית לשאלות שהועלו כאן -שאלות חשובות, אקטואליות, ואני מצפה מכם להיות בקיאים בתחום, כאלו שייצגו אותו בכנסת.

לא להאמין! אני מסכים עם רמת חובב...

(משחק מילים...). ככל הנראה, בחירות אלו כבר אבודות. כפי שציינתי אני משער שלאחר הבחירות הקרובות אפנה זמן לסייע לירוקים. עד כה, הן משיחות טלפוניות, והן מפניות שלי אליכם דרך מייל, לא נענתי, וכך חשבתי שאתם מפלגה שלא צריך לדאוג לה (רק לתמוך). לצערי התבדתי. גם לדעתי כל קול חשוב, ומכיוון שכולנו באותו צד הגיע הזמן לפיוס. עם זאת, יותר מאשמח אם נפתח דיון בנושאים שהועלו (הן על ידי והן ע"י אחרים). האם תוכלו לענות על השאלות שנשאלו כאן עד כה? חוסר התשובות מכוון? איני מצליח להבין את האסטרטגיה "השיווקית" שלכם.

Inoni

New member
אני מעדיף ח:כים לא מקצועיים? איפה??

זה לא מה שכתבתי. אני טוען שגם אם נהיה הכי אופטימיים ונשתדל אני בספק אם המפלגה תוכל להשיג מעבר ל-3 מנדטים (דרור אני מאחל לך ולנו שיותר!), לכן כשכתבתי שעדיף 2-3 ירוקים מהרשימה הנוכחית התכוונתי מין הסתם למקומות הראשונים, אני מודה שאני מכיר רק את פאר ויסנר (וגם בשם של הדס נתקלתי פעם), העניין שהטענות כלפי חוסר מקצועיות הופנו לא כלפיהם (אני מניח) אלא לשמות כמו סופי צדקה (מודה שמעט תמוה, אבל שמח על כל תמיכה). לכן אני חושב שהויכוחים על חוסר מקצועיות לא רלוונטים כי על אלה שיש להם סיכוי ריאלי להיכנס אין ויכוח לגבי רצינותם וניסיונם (ושוב אני מניח). אגב במידה מסויימת ורק לצורך הדוגמא, אולי אני כן מעדיף ח"כ ירוק לא מקצועי על פני ח"כ רגיל לא מקצועי... אבל כאמור זה לא המצב, בבחירות הבאות הרשימה תוכל להשתפר ולהתעצם. ינון.

ח"כים ירוקים

ח"כים שייצגו מפלגה ירוקה, הם אלו שיתנו כביכול לגיטימיות להחלטות. כאשר משרד התשתיות נניח, ידון בהחלטה מסויימת, יהיה קל מאוד לגורמי הפיתוח והקרקעות להתהדר בהסכמת "הירוקים". אי היכרות של הנושאים (אי בקיאות), מהווה לעניות דעתי מכשלה אדירה לתת חוות דעת בכל נושא! לכן, לדעתי, כן עדיף ח"כ הדיוט שאינו ירוק, מח"כ הדיוט המוצהר ככזה. לי כאזרח יהיה קל בהרבה להאבק בתחומים שלא קיבלו "תעודת הכשר". את פאר ויסנר והדס שכנאי איני מכירה. אי לכך רצינותם וניסיונם (ברמה הארצית) כן מוטל בספק (אצלי לפחות). אני בכלל לא בטוחה שנכון יהיה להכניס לכנסת מפלגה לא בשלה.

הסכמת הירוקים

מי שעוקב אחרי הקרידט שלנו יודע שהסכמה שלנו לא בקלות מסיגים! אנו בהחלט נשתמש בקרידט שלנו להשיג הישגים סביבתים, כמו שאנו עושים ביומיום. כמו שהיום אנו נבחנים על העשייה שלנו במקומות בהם נבחרנו כך בעוד 4 שנים נבחן על סמך הפעילות הסביבתית שלנו בכנסת! למי שאיכות מן הסביבה יודע שצריך ירוקים בפרלמנט כדי למנוע החלטות רעות לסביבה שעומדות על המדוכה בשנים הקרובות. לפי מה שאני מבין, דעתך שעדיף שיגרם נזק לסביבה מאשר שיהיו ירוקים בכנסת? אני מנחש שרבים בפורום לא שותפים לדעה זו! תודה, דרור

Inoni

New member
ואני אחד מהם... בקיצור אנחנו יכולים

"להרשות" לעצמנו להתאמץ ולהכניס את המפלגה לכנסת ולהעמיד אותה במבחן הזמן, לא הלך? לא נורא... גרוע יותר לא יכול להיות, לפחות אם הם בפנים יש סיכוי למשהו. ינון.

ציד לא חוקי - עד מתי?

אקילה שלום קודם כל ברצוני להחמיא לך על השאלות המעניינות שאתה שואל בפורום זה. אני שמחה גםששינית את הטון ועברת לפסים עניינים יותר. לעניין הציד - בעיה מאוד כאובה, שאני נתקלתי בה באופן אישי בעת טיולי הרגליים ברחבי הארץ (הרבה פעמים עם ציוד על הגב ולינה בשטח). כדורי הציד מפוזרים לכל עבר. לפני ימים ספורים הצענו לשאול מופז שר הבטחון להקים שרות לאומי סביבתי מפני שהרשויות הקיימות כיום לא משתלטות על הפיקוח. נשמח לקבל ממך חיזוק בעניין זה, אפשר לשלוח אליו עוד מכתבים. בברכה הדס שכנאי מזכל הירוקים

למעלה