ערב טוב, שאלה על פסיכולוגים במרפאות חוץ ציבוריות.

guliver182

New member
ערב טוב, שאלה על פסיכולוגים במרפאות חוץ ציבוריות.

אני מטופל אצל פסיכולוגית כבר מעל לחצי שנה, ובכל פגישה שלנו היא דואגת לרשום חלק מהדברים שאני מספר לה על חיי האישיים. השאלה שלי היא די פשוטה: מה היא עושה עם המחברת הזו שרשומים בה רוב החיים שלי ? תודה

avishaypsy

New member
תרשומת אישית

שלום
ראשית, חשוב לי להגיד שהשאלה הזו נשאלת הרבה פעמים ולצערי, מעט מידי פעמים מול המטפל/ת. הרבה פעמים זה נובע מאי נעימות או חשש. השאלה הזו היא זכות, בדיוק כמו לשאול שאלות אחרות על הטיפול.
הסיבות לרישום יכולות להיות שונות: יש המון פרטים חשובים שלפעמים לא זוכרים. מידי פעם הקריאה בתרשומת האישית יכולה להאיר זויות חדשות על הטיפול. כמו כן, אם מדובר באיש מקצוע שלוקח הדרכה, אז הרישום מקל את הדיון על התהליך הטיפולי. סיבה נוספת היא מדיקו-לגלית (חוקית): כל איש מקצוע מתחום הרפואה מחוייב לנהל רשומה רפואית בה מתואר הטיפול. אם מדובר במסגרת ציבורית, אז המטפל חייב לדווח לתיק האישי של המטופל מה נעשה בטיפול. לפעמים, הרישום במהלך הפגישות נועד כדי לסייע במשימה הזו.
אני אצטרף למי שכתב מתחתי - הכי נכון לשאול את השאלה הזו מול המטפל/ת.
בהצלחה!

מחויבת על פי חוק

כל פסיכולוג מחויב על פי חוק לנהל מעקב וסיכום של כל פגישה אותה הוא מבצע עם מטופל. מעבר לכך, כמובן שהרישום מסייע לפסיכולוג לעקוב אחר מהלך הטיפול, להיזכר בפרטים שונים ומידי פעם לקבל פרספקטיבה על התהליך.
מצטרף ליתר הכותבים, הכי נכון להעלות זאת באופן ישיר אל מול הפסיכולוגית בפגישות.
אביאל

למעלה