ערב טוב, שאלה

ערב טוב, שאלה

האם ניתן לדון בעניינו של תלמיד בוועדת ההשמה ללא הזמנת הוריו וללא יידועם? אם מוטלת חובה ליידע את ההורים:-מי אמור ליידע? כמה זמן מראש? מהם זכויות הורים בנוגע לתוצאות הוועדה במידה שהללו לא מקובלות עליהם? ניסיתי להכנס למאמרים אך לא נפתח לי ה"וורד"... ליל מנוחה

זהבה נ

New member
בוקר טוב לך תאומה

חשוב לי להבהיר: 1 ההורה חייב להיות מוזמן לוועדת השמה והמכתב להורים נשלח בדואר רשום, כך שיש על כך תיעוד. 2 יו"ר הוועדה ומרכז הנושא ברשות המקומית חלה החובה עליו לשלוח ההזמנה. 3 לפחות בן12 ל 14 יום לפני מועד הדיון בוועדה אמור לצאת משלוח ההזמנה. 4 כאשר הורה לא מגיע לוועדה ואינו מבקש בכתב דחיית הדיון למועד אחר נוח יותר(הוא רשאי לבקש זאת לפחות פעם אחת), הדיון ייתקיים מבחינה חוקית אם נשלחה הזמנה בדאר רשום והיא לא חזרה. 5 אם הורה אינו מסכים להחלטת הוועדה, יכול לפנות תוך 21 יום לוועדת ערר אצל מנהל המחוז מטעם משרד החינוך. זה מה נקרא "על יבש" התשובות לשאלותייך ואני אצרף עד הערב קישור מתאים לעוד חומר בנושא (אני חייבת לצאת לפגישה). להשתמע.

זהבה נ -תודה רבה. מאחר

שהועדה אמורה להתקיים ביום א' הקרוב .לא קבלתי זימון לועדה בכלל [כולל לא מכתב רשום]. תודה על דברייך. אפעל בהתאם.

זהבה נ

New member
שלום שוב ל-התאומה האחת

אם יש באפשרותכם להגיע לישיבה ביום א' אני הייתי מנסה להגיע, אם זה בסדר מביחחנתכם. במעמד הוועדה לחדד ולומר שלא קבלתם זימון מספיק בזמן!!! במידה ואת מעונינת לבטל את הדיון ואינך יכולה להגיע, את רשאית לפקסס מכתב כזה ליו"ר הוועדה ולבדוק אם הוא התקבל ולבקש תאריך אחר אם את רוצה ולעדכן את הכתובת שלכם באותה הזדמנות בכדי להבטיח את משלוח הזימון החוזר. ככלל, הוועדה אמורה להיות לסיוע לילד, אך רק אם יש לך סיבה מוצדקת לבקש דחייה אז עשי זאת , אך לא בכל מקרה. סיבה מוצדקת היא לקבל חוות דעת נוספת מאיש מקצוע או תוצאות אבחון פרטי של הילד וכדו'. תמיד יש לך גם את הזכות לבקש וועדת ערר בכדי לשנות את החלטת ועדת ההשמה, כך שלא תמיד יש צורך לבטל, גם אם הזימון לא הגיע בזמן. בכל מקרה, אני כאן בכדי לסייע בידך. בהצלחה ולהשתמע בינתיים.

זהבה נ,תודה- א ב ל לא קבלנו

זימון כ ל ל . מתוך כך,ומאחר שנסיונותי עד כה לברר באיזו שעה מתקיים הדיון-עולה בתוהו-נאלץ זוגי ואני להגיע משמונה בבוקר ולהמתין. לא מעוניינת לדחות מועד קיום הוועדה! חבל שאלו פניה של מערכת החינוך וגם של השפ"ח. בכל מקרה,הילד טרם סיים איבחון שהחל. לא מתכוונת לאפשר פגיעה בילד. תודה לך.

זהבה נ

New member
ראוי וחשוב שתגיעו לדיון ותסבירו

את הטיעונים שהעלית כאן: 1 שלא הגיע ההזמנה. 2 שהאבחון טרם הסתיים. 3 שלא היה לכם למי להתקשר בכדי לתאם את המועד למרות שנודע לכם לא רשמית. 4 שאתם מבקשים דחייה של הדיון. אגב, בכל זאת כיצד ידעתם על קיום ועדת ההשמה? אני בטוחה שהדבר ש שתיהיה איזו פגיעה לילד וחשוב שתיהיו שם תמיד בשבילו. בהצלחה לכם ואל תשכחי לשוב ולעדכן אותנו כאן.

זהבה נ,

תודה לך. הנה המסקנות מהועדה כפי שנקבעו: 1. אנחנו ההורים נקבל זימון כחוק בהקדם לוועדה אחרת. 2.בננו יישאר בשלב זה במסגרת הנוכחית עד תום האיבחון,גיבוש מסקנות והמלצות הנובעות ממנו. 3.נודע לי אודות הדיון דרך מישהי שמכירה אותי , והאמינה שידוע לי על כך. היא פעלה בתום לב כששאלה אותי אם אני יודעת שב 24 מתקיימת ועדת השמה. מייד הרמתי טלפון למישהי אחרת באגף החינוך והיא אמרה לי שלא ידוע לה באיזו שעה תתקיים הועדה. כמו כן אישרה באוזני שאכן תתקיים ועדה. 4.אנחנו תמיד שם עבור ילדינו NO MATTER WHAT. תודה על הכל. אשמח לעדכן כשיהיו בידי פרטים נוספים. כרגע-אנחנו מרוצים מההחלטות שגובשו בשלב זה. שוב תודה.

למעלה