ערב טוב, שובוע טוב! בתי בכיתה ב' צריכה להכין מוצג לשיעור מדע

תכלתt

New member
ערב טוב, שובוע טוב! בתי בכיתה ב' צריכה להכין מוצג לשיעור מדע

שיהווה הציון בתעודה.
בתי רוצה להכין לונה פארק.
אודה בבקשה לכל רעיון ביצועי.

g1u2y32

New member
שלום רב לתכלתt!

משום שלא למדתי אומנות והיצירתיות שלי מסתכמת בציור של ילד בתור 5 קווים מחוברים זה לזה - אבקש שתיקחי את דבריי בעירבון מוגבל.
לטעמי האישי, לונה פארק זה רעיון נחמד למוצג לשיעור מדע, אך ברוב המקרים, בהם ההורים הם אלו שמבצעים את הפרויקטים בפועל, זה נראה לי רעיון מסובך מדיי ולא בר ביצוע.
הייתי מציע להכין מוצג פשוט יותר - אולי שבשבת שממחישה את תנועת הרוח, אולי סכימה של גוף האדם עם ציון שמו על האיבר במקום המתאים, וישנם עוד רעיונות רבים.

אם ביתך בכל זאת מתעקשת לבנות לונה פארק - הייתי מציע לעשות מספר מתקנים שלא קשה מדיי לבנות - ניתן לבנות קרוסלה כמו בגני משחקים - על ידי גזירת פיסת קרטון בצורת עיגול וחיבור ציר מסתובב במרכזה. ניתן לחבר עמודים וחוטים בתור מעקה הקרוסלה ולהרכיב אותה על משטח קשיח.
מתקן זה ידמה תנועת קרוסלה.

רעיון נוסף שנראה לי שהוא ישים הוא מגלשה - ניתן לחתוך גם כך פיסת קרטון בצורת מלבן מוארך, לחבר אותה לסולם (יכול להיות בנוי מגפרורים או מכל חומר אחר מתאים) ויחובר באלכסון ביחס למשטח קשיח מסוים.

רעיון נוסף ואחרון שעולה לי לראש הוא נדנדות - ניתן (שוב) לקחת פיסות קרטון קשיח ולגזור בצורת ריבוע. לחורר חורים בארבע פינות הריבוע ולקשור חוטים אליהם.
את החוטים ניתן לחבר לעמוד שבו מכל צד יהיה מוט - כלומר שתי נדנדות - אחת מכל צד של העמוד המרכזי.

לפי דעתי לבנות לונה פארק (ממש לונה פארק אמיתי כמו דיסנילנד וכאלה) הוא מאוד לא ישים, "לונה פארק" במשמעות קרובה יותר לגן משחקים הוא יותר ביצועי וממחיש את הרעיון באותו אופן.

מקווה שעזרתי (עם הידע המועט שלי באומנות)
בהצלחה
g1u2y32

ybo4

New member
הצעה נוספת

כדאי להתחיל מישיבת עבודה עם הילדה:
*מה בדיוק נדרש? מתקן? ציור? הסבר בעל פה?
*מה היא רוצה להציג? לונה פארק? מה בדיוק? באיזו צורה?
לסכם עבורה את הדברים שאמרה ולבקש ממנה ציור של מה שהיא רוצה להציג.
זה יאפשר לך למקד את הרעיון, להבהיר לילדה מה היא רוצה - האם בכלל ישים, איך?
אני מציעה שרק אחרי ישיבת עבודה רצינית עם הילדה תבדקי אם הרעיונות המצוינים שקיבלת כאן אכן ישימים עבורכם.
בהצלחה

trilliane

Well-known member
מנהל

למעלה