ערב טוב. שיתוף על קטע מתסכל!!!

Tatuirovka

New member
ערב טוב. שיתוף על קטע מתסכל!!!

רציתי לשתף או לספר כאן קטע שממש מתסכל אותי! סוג של פריקה או איך שלא תקראו לזה...

אני בחורה רווקה. כבר זמן מה ללא קשר זוגי. היה קשר בעבר אבל הסתיים בגלל שתלטנות ואלימות (מילולית בלבד) של הגבר כלפיי.
אחרי הקשר ההרסני הזה הגעתי למצב בו אני לא ממש מחפשת קשר זוגי ואני מנצלת את רוב הזמן לפירגון כל הטוב שבעולם לעצמי כדי לעשות לעצמי טוב על הנשמה. (אם אין אני לי, מי לי? -כמו שאומרים...)
כחלק מהפירגון לעצמי החלטתי לנסוע לחו"ל להשלמת לימודים במקצוע שלי. אני נוסעת בעוד 3.5 חודשים. כבר השלמתי את ההרשמה והכל מסודר. -זה סתם ככה רקע על עצמי.

בעיקרון אמא שלי תמיד לוחצת עלי ועל יתר בני הבית הלא נשואים להתחתן ולהביא ילדים לעולם (ויתר הדברים שכל האמהות תמיד לוחצות ולחוצות. דבר מוכר, אני מאמינה...) אבל אני לא ממש בקטע ומעדיפה להתרכז כרגע בעצמי ובלימודים והמשך קריירה וכו'..

לפני כחודש נסעתי עם אמא שלי לטיול של סופ"ש. זה היה טיול מאורגן מאוד נחמד. בטיול היה בחור אחד מאוד נחמד.. (חתיך בטירוף ומתלבש מיליון דולר ונראה מדהיםםם!) הוא היה עם אמא שלו וכל הזמן הסתכל עלי ולא יכל להוריד ממני את העיניים. האמת שלמרות שאני לא לגמרי בכיוון של זוגיות -די נמשכתי אליו ובהחלט היה מתאים לי איזה קשר איתו. לא יודעת לאן הקשר יכול להוביל, אבל כל סוג של קשר איתו היה מתקבל אצלי בשמחה ולא הייתי שוללת זוגיות איתו אם היינו מסתדרים מכל הבחינות.
במשך הסופ"ש לא היה לי כ"כ נעים להתקרב אליו או לדבר איתו. קצת התביישתי... אבל חיכיתי שאולי הוא ייצור איתי קשר או ינסה לדבר ומשם כבר נמשיך הלאה. זה לא קרה והטיול נגמר ואפשר להגיד שכמעט שכחתי מהעניין. (במשך השבת אגב דיברתי עם אמא שלי עליו ואמרתי לה שהוא חתיך בטירוף והיא אמרה לי שהיא שמה לב שהוא לא מוריד ממני את העיניים. דהיינו היא ידעה שהוא מושך אותי. דיברנו עליו לא מעט...)

בכל מצב, אתמול בערב אמא שלי יצאה לבילוי עם חברות. פתאום היא מקבלת טלפון... על הקו היה הבחור ההוא מהטיול. הוא אמר לה מי הוא והיא כמובן הבינה ישר מי זה... הוא אמר לה שלקח לו קצת זמן עד שהוא מצא את הטלפון שלה בגלל שהוא לא ידע מי אנחנו ומה שם משפחה או איפה אנחנו גרים. הוא רק יודע שאנחנו אמא ובת שהיו בטיול איתם. הוא הפך את העולם וניסה דרך המארגנים של הטיול עד שהצליחו להבין במי מדובר ונתנו לו את הטלפון של אמא שלי. (יש להם רק את הטלפון/ פרטים שלה כי היא הזמינה אותי ועשתה את הרישום לטיול.)

הבחור אמר לאמא שלי שהוא ראה אותי בטיול ואני ממש ממש מוצאת חן בעיניו והוא מאוד רוצה להכיר אותי אם זה אפשרי ואני פנוייה. והקטע המעצבן הוא שאמא שלי בשיא הטימטום אמרה לו שאני ממש ממש לאאאא פנוייה ושאני לא מעוניינת בזוגיות כרגע וחוץ מזה יש לי תוכניות של נסיעה לחו"ל ללימודים וכו' ככה שחבל לו על הזמן. הוא ניסה לשכנע אותה אבל היא הורידה אותו מהרעיון.
כשהיא חזרה הביתה היא סיפרה לי על זה. האמת היא שהייתי (ועדיין!) די בהלם וזה בא לי בכזאת הפתעה שיכלה להיות הפתעה נחמדה אם היא הייתה נותנת לה צ'אנס לפחות! אתמול לא ממש הגבתי על זה. רק שמעתי ואמרתי לה אוקיי. שיהיה. לא חשוב... אבל מקודם דיברתי עם אחותי בטלפון וסיפרתי לה ואמרתי לה שאני ממש מבועסת על אמא שלי. למה היא מתערבת ומחליטה בשבילי?! אוקיי שאני כרגע במצב של השקעת 100% זמן ואנרגיות בעצמי ונכון שיש לי לימודים על הפרק, אבל למה לשלול ולהגיד לו בשמי שזה ממש ממש לאאא רלוונטי?!!
(ואגב, היא לא הסתפקה רק בלהגיד את זה אלא גם התחילה 'להתבכיין' לו שאני ואחי רווקים 'זקנים' ולא רוצים להתחתן והלוואי שהיינו מתחתנים כבר. בקיצור: עשתה פאדיחה בטלפון ונתנה טו מאץ' אינפורמיישן לא נחוץ שאחרי זה זאת בכלל פאדיחה לדבר עם הבחור גם אם היה עוד איזה צ'אנס לדבר איתו.)

אחותי התקשרה עכשיו לאמא שלי ואמרה לה שהיא עשתה אתמול מעשה מטופש ולא נכון בזה שהיא אמרה לבחור שזה לא רלוונטי. אחותי די ירדה עליה בטלפון ואמרה לה שאם היא באמת כל כך לחוצה עלינו שנתחתן כבר ונביא לה נכדים (אני וגם אחי הלא נשואים) אז היא הייתה צריכה לעשות ההיפך וגם אם היא חושבת שיש רק 1% מתוך מאה שאני אסכים להתקשר או להיפגש עם הבחור -היא הייתה צריכה לעשות כל מה שהיא יכולה כדי שזה יקרה. לא להגיד לו לא! להגיד לו: 'אוקיי, אני אתן לה את הטלפון שלך ואם זה מתאים לה אז היא תתקשר' או משהו בסגנון כזה... אחותי גם התבעסה מזה והוכיחה את אמא על הטעות שלה ועכשיו אמא יושבת כאן לעשות לכל בני הבית 'הרצאות' (שנובעות כנראה מרגשות אשם) על כמה הבחור לא מתאים לי וכמה אני בסופ"ש של הטיול בכלל לא הראיתי התעניינות בו וכמה וכמה וכמה... בלה..בלה..בלה.. -תירוצים לא חסר לה.

האמת? אני די מבועסת. עכשיו היא הרסה קשר פוטנצייאלי. אם היא הייתה עונה לו בצורה נורמלית ולוקחת ממנו מס' טלפון אני הייתי רצה בשמחה להתקשר אליו ועוד יותר שמחה להיפגש איתו. נכון שיש לי לימודים וחו"ל אוטוטו על הפרק, אבל אני חושבת שאם היה קשר זוגי ואהבה אז מתגברים על הזמן והמרחק ומוצאים איך להיפגש ואיך לתחזק את הקשר בכל מצב. אני מאמינה שכשיש זוגיות שווה ונחמדה אז מסתדרים ומוצאים פתרונות לכל דבר.

האמת היא שאולי יש מצב להשיג טלפון שלו או שיש לה בכלל את הטלפון עדיין על הצג של הטלפון (אם הוא התקשר לא ממס' חסום) אבל למרות הכל זה כבר באמת לא רלוונטי עכשיו אחרי הפאדיחה שהיא עשתה בטלפון והתחילה להתבכיין לו על 'מר גורלה' והילדים שלה שלא רוצים להתחתן ובולשיט! -זה הבעסה אצלה. היא דופקת את המצב ואחר כך היא תמשיך להתבכיין שאין לי 'מזל' ושאני סתם 'נרקבת' ומעבירה זמן בלי זוגיות ובלי חתונה/ ילדים. -הנה, היה כאן צ'אנס לזוגיות! אני מקווה שהיא מבינה שהיא דפקה את זה. לא נראה לי שהיא כל כך קולטת משום מה...

תתנתקי מאמא שלך, ואז לשתיכן לא יהיה את מי

להאשים במצב? לא. מי שמחפש תירוצים שימנעו ממנו להסתכל
במראה תמיד ימצא.

היה נחמד לך עם אמא שלך בטיול? זה הכל. בגילך כדאי שתטיילי בטיולים
של בני גילך בלבד. כל עוד את גרה איתה שתיכן מקרינות אחת לשניה
את כל המצב הנוכחי עם כל האירוניה. כשתצאי מהבית עוד 3.4/5 חודשים...
את תנשמי עמוק ותרגישי קצת רווחה ופתאום תעשי מה שצריך לעשות
כי אין אמא, ואז בזמן שישאר מה שאת רוצה לעשות. בלי קשר לאמא.
זה שראית בן אדם והוא ראה אותך, והיו מבטים...זה לא קשר פוטנציאלי.
הגדרת את זה יפה בעצמך, אם "היה מסתדר איתו מכל הבחינות"
אז אולי היה מתאים לך גם קשר. יש לך רשימה, יש לך מצב לא אידיאלי
ויש לך אמא מיוחדת....
את לא כל כך קולטת משום מה שאין מה להאשים את אמא כשאת בגילך אחראית על דברים שנדפקים
או מסתדרים בסוף, נכון?

תראי איזה קטע!

בדיוק כמו אמא שלך את רק מקטרת ולא עושה כלום ותכלס רק מנפחת את הסיפור הזה למימדים לא מציאותיים.

או שאת עושה משהו כדי למצוא את הבחור- או שאת משחררת!

סאטוריס

New member
בואי נעשה סדר

1. שום דבר לא נהרס. אם הוא מעוניין שום שטות שאמא שלך אמרה לו לא ישנה לו.
קחי את הטלפון שלו ותתקשרי אליו ותגידי לו את האמת בחינניות ותתקדמו.

2. קחי אחריות על עצמך : את משדרת לעצמך ולסביבה ולאמא שלך - שאת לא רוצה זוגיות
אמא שלך קולטת ושידרה לבחור בחזרה את מה שאת מצהירה עליו בקולי קולות , באופן נחרץ שאיננו משתמע לשני פנים.

האחריות על עצמך מתחילה במודעות - את נפגעת מקשר עם בחור ויש לך חששות מאינטימיות ואת נסגרת כמו בונקר - ומצהירה הצהרות ומצד שני את בהחלט מעוניינת בזוגיות
יש לך אמפיוולנטיות

כשנכנסים לקשר עם בחור - כדאי ומומלץ להגיע בפתיחות רגשית עם לב פתוח ולתת לו צ'אנס.
ולא להגיד דבר והיפוכו - אני רוצה להיות לבד וללמוד בחו"ל (אגב גם בח"ל יש גברים כך הבנתי..) ומצד שני אם יגיע גבר אני רוצה..
כי את מצפה ממנו גם שיעשה את "כל העבודה" של צות אותך על הטראומה הרגשית שלך מגברים. וזה לא תפקידו.
יש לך תפקיד להיות פתוחה ולשתף איתו פעולה מלא.

ולגבי אמא שלך אותו דבר
היא רק אמא שלך
היא לא מחליטה לגבייך כלום
לא מעניין מה היא רוצה ומה היא לא רוצה עבורך - זה לא באמת קשור אלייך
תשחררי אותה מהאחריות הזו.

אתם במשפחה עושים דרמה על כלום. את.. אמא שלך ואחותך..וכל מי שהוא קהל למונולוגים של אמך - והדרמה הזו לא תביא אותך לזוגיות בריאה

אני מציעה לך - ללכת לצג הטלפון ולקחת את המספר
ולדבר עם הבחור ולהיות הכי כנה איתו
לספר לו בקצרה
שאמא שלך חשבה שאת לא מעוניינת בזוגיות ולכן סילפה את האמת
זה לא נכון - כי הוא כן מוצא חן בעיניך.

הכי פשוט ובלי דרמה.

הדרמה אצלכם זו מחלה משפחתית. נסי להיגמל מזה כמה שאפשר

Survivor Man

New member
אמא שלך היא חתיכת פולניה ניג'סית,

ואת היית צריכה להעמיד אותה ישר במקום. תשיגי את המספר ותתקשרי! אז היא עשתה לך פאדיחה, זאת סיבה לוותר על זוגיות טובה פוטנציאלית?

את צריכה להתחיל להתנתק מזרועה הארוכה של אמא, והבחור הנ"ל הוא דרך טובה לאותת לה שהיא לא תחליט בשבילך. ובכלל, אם יש לך אפשרות לעבור דירה אז קדימה. אם לא, כדאי שתתחילי כבר לחסוך ולהתארגן בהתאם בשביל המעבר בעתיד.

Shamy

New member
פייר לא מבינה אותך

יש לך את כל הזכות להתבכיין מפה ועד טימבקטו לא אגיד לך שלא

אבל ...תסלחי לי היא בסה"כ עשתה מה שאמרת לה...אמרת לה אני לא רוצה קשר אני רוצה להתרכז בלימודים אני נוסעת לחו"ל...ולפי מה שהיא אמרה לו והפדיחה שהיא עשתה היא מקבלת את זה בחוסר רצון אבל לא מתוך כוונה לעשות לך דווקא

אז לכעוס עליה הוא לא המקום הכי נכון לדעתי האישית

בכל אופן , אם את מממש רוצה את זה וכמו שאמרת שאהבה יכולה להתגבר על כל הקשיים כמו העובדה שאחד גר בחו"ל אז קחי תטלפון שלו מאמך תתקשרי ותתנצלי על התנהגותה ותמשיכי משם כאילו כלום לא קרה...(במילים אחרות...אם את נותנת או מכתיבה חשיבות פטאלית למקרה מסוים כך הוא יהיה, אם תבחרי לקחת אותו כאילו הוא מאומה, כך הדבר יהיה. אנחנו מכתיבים בסופו של דבר את גורלנו לעצמנו)

שיהיה בהצלחה ופעם הבאה אל תצאי בהצהרות כ"כ נחרצות אם את לא באמת מאמינה בהם בצורה שכזו

כמהאפשר

New member
האמת?

צר לי שהיית במערכת יחסים אלימה מילולית- אבל אולי תפסיקי להיות אלימה מילולית בעצמך?

חוסר הכבוד שלך לאמא שלך פשוט צורם לעין-
אם את משתמשת בכאלו ביטויים ומילים בפורום של אנשים זרים, אני לא יודעת כיצד את מדברת אליה בבית ועליה עם חברות.
פשוט מגעיל לקרוא, סורי.

ולגבי תוכן ההודעה עצמה-
אמא שלך כיבדה את הרצון שלך ולא העבירה לאדם זר את הפרטים שלך ללא רשותך. וואו.
מה שדרך אגב, גם החברה לא אמורה לעשות. זה לא חוקי.
אמא שלך דואגת לך, אוהבת אותך ורוצה שתתחתני- נורא, גם.
צודקת.

הורים הם לא מושלמים, את יודעת.
הם לא פועלים איך ש"אנחנו רוצים"- פשוט צריך להיות מספיק בוגרים ואוהבים וסלחנים כדי לראות את זה.
כמו שהיא הייתה ועדיין סלחנית אלייך ולכל החרא שאנחנו מאכילים אותם בו במשך החיים.
וסלחניים, לפחות כמוהם.

היא לא את. אין לה דרך לדעת איך היא "הייתה אמורה" להתנהג כדי שאת תהיי מרוצה- והיא גם לא קיימת כדי לרצות אותך.
היא יודעת שאת לא מחפשת קשר? היא יודעת שאת נוסעת? שאת מתאוששת עכשיו?
היא יודעת שאת חושבת שהוא נראה טוב ומתלבש טוב.
את כל ה"בדיעבד" אין לה דרך לדעת.

והדבר האחרון שמגיע לה, גם אם היא הכי טעתה או הכי מסורבלת בעולם- זה שתדברי עליה או אליה בצורה כזו. בוודאי מול אנשים זרים.

AlabamaW0rley

New member
אויש, אל תהי מפגרת, תשיגי את הטלפון

ותתקשרי.

תגידי, סליחה על השיחה עם אמא, תתעלם ממה שהיא אמרה לך.

Hermineh

New member
ככה זה אמהות. אמא שלי התקשרה פעם אל בחור

שנפרד ממני והתחננה שיחזור אלי כי אחת כמוני לא תמצא עוד אחד כמוהו ואמרה לו שאני נורא אוהבת אותו. והקוריוז הוא ששמעתי על זה מהבחור עצמו יותר מ-10 שנים אחרי שזה קרה.
הוא צלצל אלי אחרי שניפרד מאישתו ורצה לבדוק אם אני עדיין פנוייה ואז הוא סיפר לי שאמי צלצלה אליו. שאלתי את אמי אם זה נכון והיא אישרה במשיכת כתפיים. היא אמרה שנורא אהבתי אותו בזמנו והיא ניסתה לעזור.
אני מוכנה לאמץ את אמא שלך

אבל לעיניינו, אולי תעשי מה שהוא עשה? תתקשרי לחברת הטיולים
ותבקשי את הטלפון שלו ואם זה ילך יהיה לכם סיפור מדהים לספר לילדים שלכם על איך הכרתם!
(וגם זכרי שיש הרבה סיפוד בים, אם לא הוא אז לא סוף העולם. יבואו אחרים.)

את בטוחה שבאמת היתה שיחת טלפון?

אולי אמא שלך המציאה את הסיפור שהוא התקשר כי היא ראתה שנקשרת אליו, ורקחה רעיון לספר לך סיפור כזה כדי שתתקדמי.

p0st

New member
אני לא מבינה

כמו שאמרת
אם הוא לא התקשר מחסוי - לכי לאמא שלך וקחי ממנה את הטלפון שלה. (לדעתי רוב האנשים בימינו לא מתקשרים לחסוי).

אם הוא היה מספיק מעוניין כדי להפוך עולמות ולמצוא את הטלפון שלך, כנראה שהפאדיחה עם האמא לא תהיה כ"כ משמעותית, אלא די מבדרת.

כמה שזה מעצבן, אני משערת שהיא ניסתה לעשות את הדבר הנכון ולומר לו בדיוק את מה שהיא יודעת - שאת רוצה לבנות קריירה וכרגע לא מעוניינת בקשר.
תבהירי לה לא להתערב בעניינים שלך, ושפעם הבאה תפנה את הבחור אליך ואת תחליטי מה לעשות איתו.

אמא שלך כנראה צודקת

לא אומרת שמה שהיא עשתה היה בסדר, כי זה לא, הייתה צריכה להעביר את הפרטים שלו אליך ולתת לך להחליט אבל תכלס מה יש לנו פה:
- אתם הסתכלתם אחד על השני ואפילו לא דיברתם
- את נוסעת בעוד 3.5 חודשים לחו"ל
- עכשיו יש פנטזיה על איזשהי אהבה גדולה שיכול להיות שלא תקרה...

אני לא יודעת למה את (ושאר המגיבים פה) חושבים שאת פיספסת איזשהי זוגיות מדהימה... את לא יודעת כלום על הבחור, לא דיברתם, ופתאום זה שהוא התסכל עלייך בטיול ועכשיו מצא אותם גרם לך לחשוב הנה - הנה הצ'אנס שלי לזוגיות? לפעמים אין התאמה אפילו אם מישהו חתיך בטירוף (וילדון של אמא) ומסתכל עלייך כל הטיול... ראיתי בחורים מדהימים, פשוט דוגמנים ואז דיברתי איתם וזה היה נורא... בעעע

בכל מקרה, מסכימה עם השאר - תשיגי את המספר שלו ותתקשרי אליו או שאת כל הזמן הולכת לחשוב על זה ועל מה שיכל להיות ולהמשיך לנטור טינה לאמא שלך...

הקבלן דפק אותי.

נגיד שנפגשתם והתאהבתם וכו' וכו',
מה בעוד שלושה חודשים? הוא טס איתך ואתם מקימים משפחה שוודית בחו"ל?

סאטוריס

New member
החיים זה דבר דינמי

אם הם אמורים להיות יחד
הם ימצאו את הדרכים והכל יסתדר.

קשר מרחוק
תלמד בישראל במקום בחו"ל
אולי הוא ימצא משהו ללמוד בחו"ל

למה לפסול על סמך עתיד כל כך רחוק?

יש עכשיו פוטנציאל יפה למשהו טוב.
לדעתי כדאי למצות אותו עד תום.

אתה יודע מה אני הכי אוהבת אצל אנשים?

לפעמים הם מספרים לעצמם כאלה סיפורים יפים, שלא חופפים בשיט למציאות.
מה קרה ביניהם בינתיים? כלום. איפה ראית פוטנציאל?

סאטוריס

New member
מה זאת אומרת?

כל הטיול היא רצתה אותו
הוא הפך עולמות כדי להגיע אליה

איפה את לא רואה פוטנציאל?

למעלה