ערב טוב,תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה:

valentino r

New member

אני יודע שקצת קשה לקבוע,ואין דבר כזה מקרה דומה בפגיעות גוף ות"ד אבל אבקש עזרה בכל זאת. כאשר יש תאונת דרכים,שהיא גם תאונת עבודה איזה גוף עדיף לתבוע? אם יש אפשרות לתבוע רק בפלת"ד?האם זה עדיף?(הכוונה לא להצהיר על תאונה בעבודה בכלל..) או האם עדיף לתבוע את הבל"ל?. בוא נגיד שמדובר באדם צעיר,אחרי צבא שכל העתיד עוד לפניו..לימודים עבודה וכו.. לטענת העו"ד אם יש אפשרות לא לערב את הבל"ל זה עדיף. ההתלבטות שלי היא החשיבה לתווך הארוך..מה יהיה הלאה? מבחינת כושר עבודה וכו',..

שלום רב, אכן יש כאלה שמעדיפים ללכת רק עפ"י הפלת"ד או לשלב. ההתלבטות שלך לגבי הטווח הארוך היא נכונה, והיא מתחזקת לכיוון בטיחו לאומי, אם ההערכות של הנכות שלך יכולות לעבור את סף ה- 20%, מתחת לכך, הטווח הארוך לא רלבנטי, כי בכל מקרה מקבלים מענק. בברכה,

Acct

New member
חייבים להצהיר שהתאונה הייתה תאונה בעבודה

בכל מקרה יש לפנות למל"ל, ולדאוג לכך שהתאונה תוכר כתאונה בעבודה. זה גם מעין ביטוח מבחינתך, כי אם תחול הרעה במצבך תוכל תמיד לפנות למל"ל. אם קיימת הערכת נכות רצינית, אני מעדיף תמיד לפנות למל"ל ולמצות הליכים שם, ואחרכך לפנות בתביעה כנגד חברה שבטחה את הרכב בביטוח חובה

valentino r

New member
תודה,עוד שאלה. כמה זמן לאחר התאונה אפשר ל

לבוא למל"ל בדרישה להכרה,אני מדגיש לא לדמי פגיעה שמצויין שנה בלבד(למעט חריגים) אלא להכרה בתאונה כתאונת עבודה.?

Acct

New member
??

כאשר אתה מודיע על התאונה למל"ל ומגיש תביעה לדמי פגיעה, המל"ל משיבים לך אם הם מכירים בתאונה ומהן הפגיעות שהוכרו. שלב זה יש לבצע מוקדם ככל האפשר. דמי פגיעה משולמים עד ל 90 ימים, בהתאם לאישורי מחלה. אם אתה נותר לסבול עדיין ולא נמצא בכושר עבודה, או בכושר חלקי, עם תום תקופת דמי פגיעה מגישים בקשה לקבוע דרגת נכות - עד שנה מהתאונה זו לרוב נכות זמנית. החל משנה מהתאונה אתה נבדק שוב וקובעים לך נכות צמיתה, כמובן, אם תשאר חלך כזאת. הקביעה של המל"ל מחייבת אף את חברת הביטוח, אשר ביטחה בביטוח החובה (למעט חריגים)

valentino r

New member
תודה שוב,נראה שלא נסחתי את עצמי כראוי

אני יודע שיש תקופת התיישנות של שנה לצורך הגשת התביעה לדמי פגיעה,אך האם יש שוני בין דמי הפגיעה שאני דורש לבין ההכרה עצמה. שאלתי היא האם להכרה בתאונה כתאונת עבודה (מבלי תביעה לדמי פגיעה,רק להכרה עצמה) יש תקופת התיישנות אחרת או האם בכלל קיימת תקופה כזו?

Acct

New member
יש לך בלבול מושגים

וכאן זה לא המקום לעמוד על משמעות המושגים הללו. אציין רק, לגופו של עניין: בלי שיש הכרה של מל"ל בתאונה שלך - הם לא ישלמו דמי פגיעה. בעצם הגשת תביעה לדמי פגיעה (שזה, למעשה, הודעה על תאונה) אתה גורם למל"ל להכיר בתאונה שלך או לא. כל עוד אין הכרה של המל"ל בתאונה - אי אפשר לפעול בעניין

valentino r

New member
אוקיי,ידוע לי כי ללא הכרת המל"ל בתאונה לא ישו

ישולמו דמי הפגיעה,זה נגזרת של התנאי הראשון. לתנאי זה יש התיישנות של שנה מקרות הארוע,למעט חריגים. שאלתי היא האם ניתן להפריד בין הבקשה לדמי הפגיעה,לבין ההכרה בי כנפגע ת"ע? כדי להמחיש: בוא נגיד שקרתה תאונה לפני שנתיים ולא באתי למל"ל בתביעה כלשהי. וגם לא לחברת ביטוח,האם כיום לאחר שנתיים אני יכול לבוא בתביעה להכיר בי כנפגע של המל"ל? בלי לדרוש את דמי הפגיעה עבור הימים שלא עבדתי אלא רק לצורך פתיחת הליך?

Acct

New member
אכן אתה יכול

אתה יכול להגיש הודעה על תאונה ותביעה לתשלום דמי פגיעה (זו חוברת אחת) גם אחרי שנתיים.

למעלה