ערב טוב

SetoGirL25

New member
ערב טוב

שמי עדי, בת 22, לומדת כרגע לפסיכומטרי שני, אליו אגש בדצמבר הקרוב.
עברו כבר שנתיים מאז השתחררתי מהצבא, ואני עדיין אוכלת את עצמי על מה אני בדיוק רוצה ללמוד. אני יודעת שאני רוצה לעבוד עם ילדים ונוער, יש לי גם רקע מועט בזה (מדריכה מכיתה ט', שיעורים פרטיים, חניכה וכו'). המליצו לי להוציא תעודת הוראה, אבל באמת שאני מעדיפה את התחום הטיפולי. מבחינתי, למצוא את הדרך שלי לילדים, לעזור להם, לדעת לשאול אותם את השאלות הנכונות וכל עניין התקשורת מולם - זה מה שמעניין אותי. אז חשבתי ללכת ללמוד פסיכולוגיה, ומן הסתם אח"כ להמשיך לתואר שני בדגש על קלינית של הילד (אם הבנתי את זה נכון, אחרי קריאה מעמיקה ברוב אתרי האוניברסיטאות).

יש לציין שתחום הפסיכודרמה וכל הטיפול ע"י אומנויות מאוד קסם לי, והבנתי שגם פה צריך להגיע לתואר שני. איך שלא אסתכל על זה, יוצא שאני צריכה לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה.

וכאן עולות לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי ולחלוק מניסיונכם.

1. אני יודעת שפסיכולוגיה כוללת לא מעט ביולוגיה, סטטיסטיקה וכל המעטפת של נושא הטיפול עצמו, ואותי יותר מרתקות התיאוריות, האבחון, כמובן בדגש על ילדים ונוער. יש תואר אחר, שאתם חושבים שאני צריכה לכוון אליו? או שהגעתי למסקנה הנכונה, ופשוט הדרך לתואר השני רצופת קשיים?

2. אוניברסיטת תל-אביב (שאני די נעולה עליה) או אוניברסיטת חיפה (שאני גרה ממש קרוב אליה), לדעתכם?

3. הבנתי שצריך לעבור מבחן מתא"ם כדי להתקבל ללימודי תואר שני. השאלה היא, האם מדובר אך ורק עבור קבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, או שגם עבור לימודי טיפול באמצעות אומנויות?
או לחלופין - מה המסלול אותו צריך לעבור החל מלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ועד לעבודה בפועל, בכל אחד מן המסלולים האלו? (אם יש התמחות, סטאז', איפה עובדים בדרך-כלל אחרי תואר ראשון...)

4. חשבתי ללמוד פסיכולוגיה-חינוך או פסיכולוגיה-ספרות דו-חוגי, כדי שתהיה לי תוכנית גיבוי לכל מקרה. מקסימום תמיד אפשר להוציא תעודת הוראה. על מה אתם ממליצים, דו-חוגי או חד-חוגי?

וכל מידע נוסף שעשוי להאיר את עיניי יישמע בברכה.
תודה לכל מי שהקדיש מזמנו וקרא.
לילה טוב ורגוע לכולם!

manson23

New member
את יכולה

במקום לעבור את כל מסכת הייסורים בפסיכולוגיה ללמוד עבודה סוציאלית תואר ראשון ומשם לעשות תואר שני/לימודי תעודה בטיפול באומניות או פסיכודרמה.

beltal8

New member
כמה תשובות (לדעתי):

כמו שהציע מנסון, עו"ס קליני מוסמך לטפל גם הוא וזה יכול להיות טוב לך.
בלי קשר, אני חושב שאת לא צריכה להירתע כל כך מהסטטיסטיקה ומהפיזיולוגיה, הם ברמה יחסית בסיסית. אאל"ט, בכל האוניברסיטאות יש 2 קורסי חובה בפיזיולוגיה (יסודות פיזיולוגיים + מבוא לנוירופסיכולוגיה), וקורס אחד בסטטיסטיקה ואחריו עוד שניים שקשורים לעניין (אבל עו"ס עושה גם הוא סטטיסטיקה..). ובכללי, את התואר הראשון אולי תמצאי פחות מרתק משאת מקווה (למרות שאני נהנה ממנו), ובתואר השני יהיה המיקוד בתיאוריות, באבחון..
2. הייתי ממליץ על מה שיותר נוח כלכלית (אני מאמין שזאת חיפה), מפני שהתארים הראשונים שווים בין האוניברסיטאות. וגם.. להבנתי חיפה נחשבת טובה בפסיכולוגיה, אבל אין לי משהו קונקרטי יותר..
4. מן הסתם זה מאוד אינדיבידואלי, אבל הייתי ממליץ על תואר דו-חוגי. גם ככה התוספות של הפסיכולוגיה לחד-חוגי הן לא מספיק משמעותיות (בחיפה זה עוד 16 נ"ז, לא יודע איך בשאר). ומבחינת התואר השני, אין לעניות דעתי העדפה לחד-חוגיים (עקב התמקדות בפסיכולוגיה או משהו כזה), אז עדיף, כמו שאמרת, שיהיה עוד תואר ביד. אם אלה תארי B.A אז אפילו אין עד כדי כך פקטור של עומס, כי מכסת הנקודות נשארת זהה.

שלום לך עדי

אני לומדת תואר שני בטיפול באמנות (פלסטית) באוניברסיטת חיפה.
אם את שוקלת ללכת לתחום הזה, תואר ראשון בפסיכולוגיה יכול להתאים, וכך גם תואר ראשון בעבודה סוציאלית (אולי עם השלמות מסויימות, לא בטוח).

אם תחליטי ללכת לכיוון של פסיכולוגיה קלינית- אכן תצטרכי לעשות מבחן מתא"ם.

בטיפול באמנות לא צריך מתא"ם, צריך לעמוד בתנאי הקבלה שקשורים לממוצע התואר הראשון, ניסיון בשטח, המלצות ולעבור ראיונות. בנוסף, מי שמגיע מתחום הפסיכולוגיה / עבודה סוציאלית / מדעי ההתנהגות- צריך לעשות השלמה של 300 שעות באמנות כדי להגיש את המועמדות. אני עשיתי את השעות האלו במסגרת של לימודי חוץ בשנקר ובבית ברל- פיסול, רישום וציור.

אני יודעת שיש תוכנית באוניברסיטת חיפה שנקראת "פסיכודאלי"- http://multiba.haifa.ac.il/index.php/he/programs-of-study/pshycodali
לומדים שם גם קורסי פסיכולוגיה וגם קורסים באמנות, ולאחר התואר הזה לא תצטרכי ככל הנראה בהשלמות לתואר השני בתרפיה באמנות (כך לפחות טוענים באתר שלהם).

אני למדתי מדעי ההתנהגות וקרימינולוגיה, וממש לא ידעתי שטיפול באמנות זה הכיוון שלי, זה משהו שהתגבש עם השנים. אילו הייתי יכולה לחזור אחורה בזמן והייתי יכולה לקבל החלטה מושכלת בידיעה שאלמד טיפול באמנות בעתיד- כנראה שהייתי הולכת ללמוד עבודה סוציאלית. עבודה סוציאלית נותנת לך מקצוע, בהיעדר (עדיין) חוק של מטפלים באמנות- אין ספק שמי שמגיע עם מקצוע מהבית- זה מאוד עוזר במציאת עבודה ותקנים כשרוצים לעבוד כמטפלת באמנות.

אם יש לך שאלות נוספות- אשמח לעזור.
בהצלחה!

Optimistic Girl

New member
ממליצה

על פסיכולוגיה + חוג בחינוך בדגש על לקויי למידה
זה מרחיב לך יותר את לימודי ההמשך בתארים השניים...

למעלה