ערב טוב
כמה שאלות ברשותכם

ערב טוב ../images/Emo140.gifכמה שאלות ברשותכם

אני מתכננת לנסוע עם חברה לחודש לתאילנד בספטמבר, אני מבקשת לדעת : * כדאי לנסוטע בספטמבר או לחכות לאוק'? זה משנה בכלל? * לאיזה הוצאת כספית בגדול להתכונן? * באיזו חב' תעופה מומלץ לטוס? * אם תוכלו בבקשה לתת לי טיפים שלכם שהם ללא ספק מוצלחים ואמיתיים יותר משל משרדי נסיעות, אשמח לשמוע. תודה רבה על כל אינפורמציה שהיא...לילה נפלא !

לימור75

New member
אז ככה

לפני שנותנים טיפים צריך לדעת פרט אחד קטן: מה מעניין אותך? איזה סוג טיול את מחפשת? לראות נופים? (כולל הליכה ברגל ולינה בחוץ)? לראות ישראלים ולשבת בבתי קפה? לפגוש זרים למין מזדמן? סמים? להשתכר? למצוא חוף ים ולנוח? מסיבות? לפגוש תאים רגילים, שחיים חיים נורמליים וללמוד על חייהם? ללמוד על בודהיזם? ללמוד איגרוף תאי? ללמוד לעשות מסאג'ים? בקיצור, אין טיפים זהים, וגם התאריכים משתנים בהתאם לצפון/דרום, וגם התקציב שונה.

kkarinn

New member
קצת תשובות...

לגבי מועד נסיעה, קשה לי לענות לך כי אני הייתי שם עד סוף אוגוסט, ככה שאני לא יודעת לגבי מזג אוויר בחודשים אלו. לגבי הוצאה כספית, זה תלוי בהרבה דברים... תלוי ברמת המחייה שלך שם. אני הייתי חודש ושבוע בתאילנד, וכולל הטיסה עלה לי קצת פחות מ- 2000$. לא ישנתי במלונות ומקומות מפוארים, אבל גם לא בחורים. יותר בסגנון של אכסניות. עשיתי את הטיול עם חבר שלי, ככה שלא התחלקנו עם עוד אנשים בחדר... אפשר גם להסתדר עם פחות כסף. אני טסתי באל-על (אילוצי מילואים), אבל יש עוד חברות שטסות לתאילנד ומחיר הטיסה יותר זול. לגבי טיפים בתוך תאילנד, אם תהיי יותר ספציפית, כמו איפה את מתכננת לטייל או שאלות יותר ספציפיות, אני אשמח לענות לך. נסיעה טובה

Jack Fruit

New member
טיול סטנדרטי

שלום לך פיה בסגול, למרות שהשאלות שהוצגו לך הן רלוונטיות מאד לגבי קבלת טיפים, גם ללא פרטים נוספים הנה קצת מידע שיוכל אולי לכוון אותך. בגדול זו הצעה למסלול סטנדרטי של חודש בתאילנד, לפחות בשביל שתהיה לך נקודת התחלה. המציאות מלמדת שלמרות התוכניות - כשמגיעים אז הכל פתוח וזורמים לאן שבא. אני בעד להתחיל את הטיול בצפון, בלי להכנס לבנגקוק. קל לעשות את זה אם לוקחים טיסת פנים. אחרת צריך לקחת רכבת לילה או אוטובוס לילה, שהם 9-12 שעות, ואחרי טיסה ארוכה זה יכול להיות קצת כבד. אבל נומר שאת טסה: נוחתת בבנגקוק וממשיכה מיד בטיסת המשך לצ`יאנג מאי (כ-60$, 50 דקות עם חברת Thai): שוק הלילה, דוי סוטפ, סיבוב מפעלים, טיולים מחוץ לצ`יאנג מאי (ג`יפים או מסלול הליכה - 3 ימים ועוד). אחרי כשבוע בצפון, מציעה לרדת ישר דרומה. אם בטיסה: טיסה לקו-סמואי או לקראבי, אחרת, חוזרים לבנגקוק ומשם רכבת לסוראתני ואז מעבורת לקו-סמואי. שבוע עד עשרה ימים לאזור קו-סמואי-קופאנגאן. אחרי שבוע מעבר לקראבי (בטיסה או מעבורת+אוטובוס), אפשר לבלות קצת שם ובקו-פיפי עוד מספר ימים. אחרי שבוע באזור זה של תאילנד חזרה לבנגקוק (בטיסה מקראבי/פוקט או באוטובוס). נותר שבוע או שבוע וחצי לבנגקוק וסביבתה: שלושה ימים בקאנצ'נבורי, אפשר יום טיול לאיותיה, ארמון המלך, צ'יינה טאון, קניונים ושווקים וכל הקניות שתרצו להשלים. לגבי עלויות: המחירים עולים ככל שמדרימים. תרמילאים מקבלים תנאים הולמים ב-200-500 באט ללילה לחדר. בין 500-1000 באט ישנים בגסטהאוסים מטופחים יותר 1000-2000 באט בתי מלון חביבים מעל 2000 באט בתי מלון ברמה גבוהה ניתן להוזיל עליות משמעותית עם מתניידים ברכבות/אוטובוסים, ומתפשרים על גסטהאוסים ''עממיים יותר''. חלק גדול מההוצאות זה דווקא הקניות, שגם אם ממש מנסים קשה לעמוד בפיתוי. שרייני בין 1500-2000 דולר לטיול הזה (כולל טיסות פנים). מבחינת מזג האוויר" דצמבר הוא החודש הנוח ביותר לדעתי, כך שככל שמתקרבים אליו כך טוב יותר, אבל לאו דווקא תרגישי הבדלים מהותיים בין ספטמבר לאוקטובר. בד"כ ספטמבר קצת גשום יותר (אבל אם לא תספרי כמה זמן לא תדעי שיש הבדל), הלילות באוקטובר מתחילים להיות קרירים יותר. שנה שעברה הגשמים הפסיקו מוקדם מהרגיל. אם המצב כך גם השנה, אז באוקטובר צפוי מזג אויר נוח.

eranb1

New member
אהלן פיה בסגול

אני גם מתכננת טיול לתאילנד בספטמבר אחרי שחזרתי לפני 8 חודשים משם, אני אוכל לספר לך המון כי ביררתי המון לפני שנסעתי אבל כמובן שאין כמו בשטח. אז כן הייתי שם במקום המדהים הזה בחודש אוקטובר והמזג האויר היה אחלה חזרנו קושיות למרות שהיה פה ושם גשם זה לא ביג דיל ולא הורס את הטיול אני טסתי באל על אחלה חברה אני העדפתי לשלם קצת יותר ולהרגיש בטוחה אבל זה כבר העדפה אישית. טוב ככה בהקשר לכסף נסעתי עם 10000 שח לטיול של 3 שבועות אבל הגזמתי טיול ראשון עם חברות וכן הגזמתי. וחזרתי עם עודף וזה כלל: טיסות פנים אוכל במסעדות טובות בתי מלון ששלימנו 500 באט(50 ש"ח בערך) ללילה כ"א טרק בצפון וקניות המון המון. אז זאת כבר החלטה שלכם תפרטי לי יותר מה אתם מתכוונות לעשות. אבל שוב אני בעזרת ה' אני מתכננת לנסוע שוב בספטמבר תישלחי לי אימייל ואספר לך הכל

למעלה