ערב טוב

ערב טוב../images/Emo20.gif

הערב, הייתי מעוניינת לנסות ולפתוח בדיון בנושא שהוא גם כותרתו של פורום זה "העצמה" מהי עוצמה? איך מתעצמים, כשנמצאים במקום מאוד נמוך כמו משבר? איך עוזרים להעצים אחרים? רוצה לציין כי מכרה שלי נמצאת היום במשבר מאוד קשה ואפילו מדברת בצורה מאוד אובדנית, חושבת לעצמי.....אם לאדם יש כלים לתעצומות נפש האם הוא קם ממשבר בצורה שמחזקת ומחשלת אותו יותר מאשר אחד שאין לו כלים??????

ערב מצוין גם לך

ההודעה שלך מרגשת. אני אנסה לענות ומקווה שאהיה ברורה. איך מתעצמים? צריך נורא נורא חזק לרצות את זה.זה לא כיף גדול... להיות אמיצים לעמוד בסערות שיתקפו, לא רק מבחוץ אלא דווקא מבפנים... להיות מחוייבים לאמת ולא רק למה שחושבים... ובעצם, לעמוד במצב הכי חרא שיכול להיות (סליחה על הביטוי) כי רק משם אפשר לעלות... או לא להיות... צריך חבר, מישהו שאפשר לשים עליו את הראש, בלי שיתן הוראות הפעלה לשמחה גדולה... שיטות של "להיות בסדר" או "העצמה"... העצמה מתחוללת מעצמה מעצם היותנו אין מרשם ואין מתכון כמו שאין מתכון ל...אהבה...

תודה לכל מי שכתב והשתתף....../images/Emo20.gif

קראתי את ההודעות המקסימות שכל אחת כתבה מנבכי נשמתה כשברור הוא שכל אחת הביאה את נסיון החיים שלה לדיון... כל אחד מאיתנו חווה משברים בזמן זה או אחר במהלך חייו, זמן המצריך התבוננות פנימה אל תוכנו, על מנת להראות ולשקף לנו את מה שלא עובד טוב...... זמן שקורא לנו לשינוי, כיוון שמה שהיה נכון ומתאים לפרק זמן אחד, אולי כבר אינו משרת את מטרותינו עוד, ועתה זה זמן לחולל שינויים מתבקשים. להבנתי, כאב נובע כאשר אנו מתנגדים לבצע את השינויים המתבקשים, כאשר הפחד משתק אותנו מהלא ידוע, ואנו מעדיפים לדבוק במוכר, גם אם אינו מתאים יותר עבורנו.... אדם המכיר בצורך בקבלת שינויים (כי הדינמיקה של החיים היא דבר משתנה) ומסתגל אליהם מתוך אהבה וקבלה, הוא אדם בעל מודעות עצמית לכך כי לכאב יש תפקיד חשוב ביצירת השינוי, והוא מאפשר לכאב ולסבל לשהות בתוכו ולא בורח ממנו ע"י כך שהוא ממהר לעמעם את הסבל ב"מסיחי דעת" שונים. משתפת אתכם ב"כותרות" של השיחה עם חברתי אמש, אשר שהתה את מרבית היום במיטה מתוך כך שקשה לה לתפקד עם משבר גדול שנקלעה אליו. בברכת יום טוב ושלו

כאב נובע מהרבה דברים...

לא רק מהתנגדות לשינויים. לפעמים הוא מורה דרך לפעמים תמרור עצור בעיקר הוא כאן כדי... להזכיר ולהכיר...

1234ab

New member
הקושי הגדול הוא.....

"להיות מחוייבים לאמת ולא רק למה שחושבים".... ציטוט באיזה שהוא מקום יש לנו קושי גדול לזהות את האמת למרות שאנחנו מאמינים שזוהי האמת שלנו... לרוב אנחנו באשליה.. זוהי אמת שניתנה לנו במתנה לפני הרבה זמן והיא מושרשת אצלנו כל חזק ועמוק שברוב המקרים אנחנו חושבים שהיא שלנו..... איך מזהים את האמת?? ומהי האמת?? יום נעים

אמת או לא...

לפעמים קורה שמחליפים בין "נכון" לאמת. וזה יוצר בילבול. נכון - זהו מושג שמתאר הסכמה כללית רחבה ואולי אפילו עד דבר מוחלט. אמת- היא מצב של התודעה, ההכרה שלנו, מצב שמאפשר לנו לראות את המציאות בלי הפרעה של מחשבה אחרת. עכשיו רק נותר לשים לב אם זה קורה בכלל, מה מידת התדירות שזה קורה, ו...מתי... ה"מתי" כאן חשוב. אמת אינה נימצאת. אמת יוצרים כל פעם מחדש.

האהבה 100

New member
אוקינוס,ערב טוב.

לגבי שאלתך האחרונה,לדעתי התשובה חיובית. בנוסף לכך,את הכלים רוכשים דרך החוויות השליליות...ויש מיומנות כזו... לדעתי כמובן. לגבי חברתך: במידה והיא מדברת על אובדן,בגדול ניתן להסיק מכך שמאד קשה לה להתמודד, עד כדי רצון לצאת מהמשחק... אני כחברה,הייתי מפעילה שיקול דעת,מה להמליץ לה לעשות,על פי ההכרות שיש לי איתה. במידה ואני לא מצליחה לגייס הרבה נתונים על מצבה הנפשי מין ההיבט המסוכן יותר,או פחות,הייתי ממליצה לה לגשת בלי להתביש לקבל טיפול מקצועי. אני מחזקת את דבריה של אביבה בנוגע ל"הישענות"... מאד חשוב שהיא תהיה סמוכה לצידם של אנשים בהם היא בוטחת,ושאיתם היא מרגישה מוגנת,ואהובה... מקווה שעזרתי במעט. מאחלת לה החלמה מהירה. לילה טוב.

spectacular

New member
שלום,אוקיאנוס../images/Emo39.gif

לכל אדם יש כלים, אומנות היא לדעת במה להשתמש, אני מציעה שבמצב של משבר, יוקדש זמן ומאמץ לזיהוי ואיתור ודירוג כל הגורמים, כמו לפרק את הבעיה לחלקים קטנים ורק לבחון אותם, להכיר את הבעיה, להבין את הדרך שלה והשפעתה, זה מאוד אישי, האדם עצמו יכול לעשות את זה לבד, טוב לעשות את זה גם עם מישהו אחר , זה עוזר לאדם להגיד את המילים בקול ולא רק לחשוב בלב, כאשר הבעיה מוכרת, היא נעשית "ידידותית" יותר,ופחות מפחידה, שאלת מפתח בכל שלב: מה הדבר הכי גרוע שיכול לנבוע מכך וכך? בדרך כלל מגלים שאפילו ההכי גרוע ניתן לפתרון, והרי לא בטוח שיקרה הכי גרוע. קביעת יעד כללי רצוי, אפשר לצייר מפה, לצייר עיגול ובתוכו פרטים קטנים וגדולים,כל מה שרוצים, למשל-שמחה, שלות נפש, חברים, נעליים חדשות...כלום לא טפשי, ומחוץ לעיגול כל מה שרוצים שיסתלק מאיתנו, להיות נאמנים למפה המסמלת את רצוננו , לא לשנות מטרות ויעדים באמצע דרך מסוימת, חשוב להיות נאמנים לעצמנו, השינויים הם בדרך כלל נטיה להתפשרות,וחוסר אמונה בעצמנו, מתככננים תוכנית פעולה אפשרית, עם המון התפצלויות לדרכים חלופיות, להיות גמישים בביצוע התוכנית בפועל, ולשנות בכל רגע נתון את הצעד הקטן הבא,לפי הצורך, לשמוע מוסיקה שמחה, לראות סרטים משעשעים ולנסות לקחת יותר בקלות, להשתדל להפגש עם חברים טובים, לנסות להתבדח ולראות את הצד המצחיק,לפעמים אפשר, לנסות לראות בזה אתגר,משחק על במה, משחק נושא פרסים.... להפשיל שרוולים ולהסתער, לעשות לעשות לעשות... הפתעות בדרך,מה שבטוח,לא יהיה משעמם, לקרוא את ספר קוהלת, הכל,מומלץ, לקרוא פרקי תהילים אם זה עושה הרגשה טובה, אמבטיות מרגיעות לאור נרות.. בקיצור-כל מה שנותן כוח. מקוה שעזרתי במשהו, כמו שאפשר לראות הייתי בסרט...ושוב..ושוב.. ועוד... עד שהתפחלצתי החוצה משם...והיום זה מאחורי,

spectacular

New member
אביבוש,בוקר טוב לך,../images/Emo42.gif

הכל יופי, עובדת הרבה,וזה טוב. האומנות חסרה לי, אני צריכה ללמוד לשלב. איך מזג האויר אצלך? יש שמש? כאן גשום ביותר,ומעונן ואפור, אני רוצה לצלם תמונות של העיר ולשלוח לכם, אבל די ערפילי,מחכה למזג אויר יפה יותר.

כן, "שמעתי בקולך"

שאת עובדת הרבה... כשאני שומעת את המילה "צריכה"...אני מיד רצה להוריד את הווליום... היום, עכשיו עכשיו יצאה השמש. איזה הרגשה נהדרת. נקבל את תמונותיך בשמחה ובצעם עולה כרגע רעיון הראשי... אולי נעשה גלריה מיוחדת שלך, עם כל התמונות שאת העלית לכאן? ואולי אפילו אעשה גלריה לכל אחד? מה את אומרת? מה אתם אומרים? מעניין איזה רעיונות יעלו...

spectacular

New member
תעלי את הווליום,מהר...

צריכה,צריכה וצריחה, אז הכנסתי את עצמי לסדר ומשמעת, קמה בבוקר מוקדם,עוד חושך, ובסגפנות מזוכיסטית הולכת לעמל יומי, זה לא ממש הכי כיף שבעולם, אבל זה חלק מהתוכנית שלי, זה אמור לתת לי בטחון,יציבות וכח... אהבתי את הרעיון של גלריה,אולי משותפת? וגם שמתי לב שאין לנו מאמרים וקישורים, אפשר לבוא עם רעיונות?

רעיונות! כן, כן, כן,

רק שיהיו מקוריים, לא דברים שנמצאים ברשת ומוכרים טוב? אני יעלה את הווליום... חייבת? אפשר להעלות לאט? כדי לא להסתנוור? את יודעת שכשומעים מוסיקה חזקה, גם לא רואים טוב? את הצריחה אני רוצה לשמוע. קדימה! תני את זה...

spectacular

New member
נחשוב על משהו,ובנתיים..

אצרח לי אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאני כאןןןןןןןןןןןואני בכלל לא מתההההההההההההה

למעלה