ערב טוב
כמה טיפים...

עינבלית

New member
ערב טוב../images/Emo39.gifכמה טיפים...

רציתי לשתף אתכן בכמה הארות שהיו לי לאחרונה: 1. לתת למחלה לעבור לבד. בלי לנסות לטפל, להקל, למרוח, לשתות. פשוט לתת לה מקום כי היא באה מסיבה כלשהי. בינתיים זה עובד לא רע בכלל. אתן יודעות שאומרים על שפעת ש"עם טיפול" היא עוברת בשבוע ו"בלי טיפול" בשבעה ימים? 2. לאכול נכון ולהמנע לחלוטין משוקולד. זה ממש מרעיל את הגוף ופוגע במערכות החיסוניות. אני כמעט מצליחה. 3. להקפיד לפחות כל יום לעשות טיול קטן בסביבה, לא ליד כביש סואן, לנשום קצת גשם וחורף לריאות. ההליכה והאוויר מאוד עוזרים לנשמה
. ודבר אחרון... טוב. לחשוב חיובי, לעשות טוב, ויהיה טוב. קצת נדוש אבל נכון לאללה. ובברכת- בריאות טובה ושמרו על עצמכן! אני

cookie1

New member
עינבלית - בקשר לשוקולד

על סמך מה את אומרת שזה *מרעיל* את הגוף ? האם יש לכך סימוכים מדעיים, או שיש לך נסיון כלשהו בנושא ? אשמח למידע כי זה לא ממש מובן לי למה בדיוק.

דוקא הסימוכים המדעיים מראים ההפך

לא מזמן התפרסם מאמר שהראה שלשוקולד יש תכונות שמרגיעות שיעול וצינון לא פחות אם לא יותר מכל הסירופים לשיעול וקודאין, שנחשב עד היום לחומר היעיל ביותר להפגת שיעול. יש גם בלי סוף מחקרים שמראים כמה ששוקולד מאזן הורמונים שונים, ביחוד אצל נשים, ועוזר במצבי דכאון, עייפות, תסמונת קדם-וסתית ועוד. אני גם אשמח לשמוע מדוע אהוב ליבי המתוק נחשב ל"רעל".

עינבלית

New member
לפי שיטת התזונה לחיזוק מערכת החיסון

של הרפואה הסינית, השוקולד וגם קפאין משלים את הגוף, יוצרים מצב מדומה של "כח" מרץ" "אנרגיה" ואחריו המערכת החיסון הופכת פגיעה יותר לכל מיני הצטננויות של גרון-אוזניים-נזלת-וכו'. ולגבי המידע של איזון בשוקולד- השאלה היא האם אני מעדיפה משהו חיצוני שיאזן לי את המצב רוח, ההורמונים, וכו', או שאני מעדיפה שהגוף שלי ימצא דרך פנימית לחזור לאיזון ללא תלות בחומר חיצוני. זה בדיוק השינוי שאני עוברת כרגע- מתלות בדברים חיצוניים לשיפור ויציאה ממחלות- ללימוד הגוף להסתדר בעצמו- עד כמה שאפשר. אצלי לפחות, אחרי כל צריכה של שוקולד (אני רוב הזמן נמנעת) באה הצטננות רצינית. נזלת וכו'. שמתי לב שגם אצל חברותיי וילדיהן. זה לא מחקר מדעי, וגם לא נראה לי שיהיה לי חלק בכזה בארבע שנים הקרובות, אבל זו הגישה שלי כרגע.

למעלה