ערב טוב

ערב טוב ../images/Emo39.gif

ערב טוב לכולם, חופשת הפסח עברה וחזרנו לשיגרה, הרבה זמן לא כתבתי פה כי היינו במצב של אי ודאות. הבן שלי סוף סוף עבר בית ספר לאחר מאבק קשה וממושך והיום התחיל ללמוד בבית ספר החדש, אך גם שם התפרץ לפתע והיכה את עצמו ואת הסובבים אותו למרות הריספרדל שהוא מקבל היש למישהו עיצה איך להפסיק את פרצי האלימות האלו? ומדוע הוא מתנהג כך רק כשאני לא בסביבתו? תודה עינב

החורזת**

New member
תראי, רספרדל כמו כל תרופה אחרת

אינה תרופת פלא. היא בהחלט מסייעת בהפחתת תדירות ההתפרצויות ועוצמתן אך אינה מעלימה אותן לחלוטין. את מעלה שאלה, מדוע הוא מגיב בהתפרצות אלימה רק כשאת לא בשטח. לדעתי זו סוגיה שחשוב לברר ביחד עם איש מקצוע מיומן שבקי בטיפול בבעיות מהסוג של בנך. האם בנך מרגיש מאוים כשאת לא בשטח? ואולי הוא קולט חרדות וספקות שלך? אלה הן רק דוגמאות ויכולות להיות גם אלפי סיבות אחרות. לכן חשוב לברר מה המניע להתנהגות זו כדי לטפל בנה באופן נכון. ואולי יש לשקול להוסיף גם טיפול התנהגותי? יתכן שהוא עדיין לא מרגיש בטוח במסגרת החדשה. יש הרבה סימני שאלה ואני מקווה שתצליחי למצוא תשובות לפחות לחלק מהם וכך לעזור לבנך.

ispt

New member
אולי בעיית מינון

בני כבר גדול (בערך 19) והוא מקבל רספרדל שמפחית הרבה את ההתפרצויות. בתחילת הדרך עד שהגענו למינון הנכון שמנע התפרצויות (מינון גבוה מדי - לא טוב התנהגותית). הוא רגיש מאוד ליחס שהוא מקבל והיתה תקופה שלמד בשני בתי ספר במשך מספר שנים (יומיים בשבוע באחד וארבעה בשני) ונצפו התנהגויות שונות לגמרי. עד כדי הפסקת לימודים והמלצה לאשפוז בבי"ח פסיכיאטרי בעקבות התפרצויות אלימות בבי"ס אחד ולימודים רגילים בשני. בבית התנהגותו היתה טובה. בניתוח לאחור של חודשים ארוכים אלו שבהם הוא שהה בבית ולא בבית ספר 4 ימים בשבוע (חוק חינוך חובה ...), הסיבה להתפרצויות היתה שהמורה שלו פשוט לא אהבה אותו - הוא רגיש והרגיש זאת.

ההתפרצויות ירדו אבל,,,,,,,,

שוחחתי היום עם המורה החדשה שלו וההתפרצויות דיי שכיחות אך הן קיימות האם לבן שלך הפסיקו לגמרי ההתפרצויות? ואיך אפשר למנוע אותן? בבית הוא לא מתפרץ ולא מתוסכל גם בימי החופש כשהוא היה איתנו ימים שלמים לא ראינו התנגות חריגה. הגם אצלכם התחילו ההתפרצויות בגיל ההתבגרות? תודה על התמיכה ודרך אגב אנחנו במעקב אצל פסיכיאטרית ואני מאוד מקווה שהרספידל יעזור לו ולנו

למעלה