ערב טוב

Lil Kitty

New member
ערב טוב ../images/Emo39.gif

אני מתנצלת אם ההודעה שלי אינה קשורה לפורום אבל אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. אני תלמידה בתיכון ונכנסתי לתקופה מאוד עמוסה של בגרויות ומבחני מתכונת. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגלת ללמוד כמה נושאים בו זמנית; אני חייבת לפחות שבוע לפני המבחן לנקות את הראש ולשנן רק את החומר שאני צריכה. אני פשוט לא מסוגלת להתרכז ביותר מנושא אחד בו זמנית, גם אם מדובר בהפרש של פחות משבוע. הבעיה היא, שאני לא יודעת לשון.
יש לי טרום מתכונת מחר ולמדתי במשך כל היום ואני פשוט לא מצליחה. זה יותר מדי חומר, זה יותר מדי מבלבל, ואני פשוט לא יודעת מה לעשות. אם אני אבזבז יותר מדי זמן על לשון, אני לא אלמד את החומר לשאר הבגרויות, אבל מצד שני, אני לא יכולה שלא לעשות את הבגרות בלשון. אין לי מושג איך לגשת לעניין.
תעזרו לי בבקשה.

FOR THE LD

New member
למרות הקושי, את בת מזל

יש לך מבחן טרום מתכונת, מה שאומר (למיטב הבנתי), שיש לך עוד שתי הזדמנויות להפגין את ידיעותייך: במבחן המתכונת ובבחינת הבגרות. מהיום למחר "קצת" קשה לתת טיפים, אבל אפשר בהחלט ללמוד מן המבחן של מחר - על סגנון השאלות ועל מוקדי קושי עיקריים לצד תחומי החוזק שלך במקצוע. איני בקיאה בנושאים הנלמדים לבגרות בלשון, אולם ברשותי ספר משנת 2001, שעל פי הכתוב בו הבחינה נחלקת למספר נושאים: תורת ההגה, הפועל, תחביר ושחבור, הבעה והבנה. מה שהייתי מציעה לך לעשות הוא לארגן את הנושאים לבחינה באמצעות רשימה כלשהי או מיפוי, כשמתחת לכל נושא רשומים תתי הנושאים. לאחר מכן סמני את הנושאים הבעייתיים, הדורשים חיזוק וביסוס, שכן אין לך זמן וגם אין סיבה לעבור בזמן הקצר שנותר על הכל. לאחר בחינת טרום המתכונת, תהיי חכמה יותר לגבי קשייך ותחומים שבהם את בקיאה, ותוכלי "לשפץ" את הרשימה והסימונים. כשתדעי מה קשה ומה קל, הכיני לו"ז לגבי הנושאים עליהם תעברי בימים אלו ואחרים - כן! כן! מעין מערכת שעות, הכוללת הצבת יעדים. בנוסף, הייתי ממליצה לך להכין מחברת הכוללת דוגמאות של תופעות לשוניות ואופני ניתוחן. לדוגמא: "ניתוח משפט מורכב": שלב א'... שלב ב'... ניתוח משפט לדוגמא... מילים מרמזות... העזרי במחברת הלימוד שלך, לשם איסוף הדוגמאות. אם מחברתך אינה מסודרת, בקשי מחברה טובה לשאול את מחברתה ל-24 שעות, או לצלם ממנה את מחברתה. אם המבחן כולל גם את תורת ההגה, אתרי מילים מסויימות שקל לך לזכור אותן, המכילות את התופעות הלשוניות אותן עלייך ללמוד. בזמן המבחן, נסי להיזכר בכתוב במחברת הכללים והדוגמאות, ובמילים אשר יעזרו לך להיזכר בחומר. אם יש לך מספיק זמן, הכיני מיפויים לכל נושא, כדוגמת מיפוי סוגי משפטים, שכותרתו "סוגי משפטים", ומתחתיו פירוט הסוגים (פשוט, מורכב, מחובר...), ומתחתם, שלבי ניתוח ומשפט לדוגמא. נסי, אולי לחבר איזה שהוא סיפור שיקשר בין המשפטים. תמצות החומר באמצעות מיפויים, תרשימי זרימה, טבלאות, יקטין את הנפח של מה שאת צריכה ללמוד (מספר הדפים הכולל שבמחברות ובספרי הלימוד), ובזמן המבחן הדבר עשוי להקל על זכירת החומר. השתמשי בשיטת ראשי-התיבות, על מנת לזכור פרטים קטנים ומעצבנים... אם ישנו נושא ספציפי שקשה לך להבינו, אולי כאן בפורום נוכל לעזור לך להבהיר אותו, או בפורום "לימודים ושיעורי-בית", בשרשור הלשון. אל תשכחי לרשום מ י ד לאחר בחינת טרום-המתכונת דברים חשובים אליהם שמת לב במהלך הבחינה - בעיקר סגנון שאלות בעייתי, שאת מתקשה "לפצח", ומוקדי קושי הנסובים סביב אי ידיעה או ידיעה חלקית של החומר. בהצלחה בבחינה! התנסי והחכימי!

Lil Kitty

New member
תודה רבה על תגובתך ../images/Emo13.gif

כן למזלי אכן יש לי עוד זמן עד המתכונת. הבעיה העיקרית היא שאני לא מסוגלת לשנן יותר מחומר אחד. יש לי עוד 2 מתכונות בקרוב, ואין לי זמן להקדיש ללשון. ישבתי עכשיו והכנתי סיכומים קלים של חלק ממה שהיה לי במחברת. זה לא בדיוק עזר, אבל נקווה שאני אוכל להיעזר בזה בעתיד. אם למישהו יש עוד עצות אני אשמח אם תגיבו. לילה טוב

עומס יתר לבגרות - מה עושים ../images/Emo35.gif

ההודעה בטח קשורה לפורום שלנו (וגם אם לא הייתה קשורה, היינו מנסים לעזור..) הבחינה בלשון היא אחת הבחינות החשובות, אין ברירה. בהחלט צריכה ללמוד. (עוד נדבר על עזרה בזה, אם תצטרכי... פטנטים או מה שקשה, תגידי). יחד עם זאת, את מדברת על פיצול בלמידה, דבר שגם הוא הכרח המציאות, בייחוד כשיש הפרשים קטנים בין מקצוע אחד לאחר. מה אפשר לעשות
להכין מערכת עם לוחות זמנים ברורים לגמרי, ממתי עד מתי את עושה ומה עושה.. ההפסקות צריכות להיות ארוכות בין מקצוע למקצוע, וצריכות לכלול שינוי מקום, מוזיקה, טלוויזיה, משהו שלא קוראים או כותבים. למשל, תחליטי לצ'פר את עצמך, כל מעבר ממקצוע אחד לשני – את נכנסת למחשב ל-חצי שעה. רצוי מאד מאד לקבוע את לוח הזמנים לכל השבוע, ולהכניס גם את הדברים ההכרחיים וגם את מה שמתחשק. להשתדל לעמוד בזמנים. יש משהו מרגיע את המוח, בזה שהלוח קבוע, ואת עומדת בזמנים. אחרת, זה באמת מאד מעמיס וההרגשה של רדיפה אחר הזנב של עצמך, ולא מספיקה כלום. אם תרצי עזרה נוספת בארגון הזמן, תגידי... ננסה.

Lil Kitty

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

אני אנסה לסדר לעצמי מערכת שעות. בנתיים הלחץ קצת ירד, כך שזה מאפשר לי עוד זמן ללמוד.

למעלה