ערב טוב

ערב טוב

בתפוז יש פורום בשם "ערבים" והמשתתפים בו אינם חשודים באהבת ישראל, אתמול הגזימו לדעתי כאשר אחד הכותבים שרצה להביע מחאה על התרדמה שאחזה בפורום, הביא את הקדיש ככתבו וכלשונו בצירוף אייקון של נר נשמה. מענין מה היו עושים אם מישהו היה לוקח קטע מהקוראן או מהתפילה המוסלמית או מהברית החדשה אם הם נוצרים ומשתמש בה כמהתלה. אני כתבתי בר תגובה בפורום בה איחלתי לעצמי לקרוא בקרוב מאד קדיש על אותו כותב המרשה לצמו לצחוק מהתפילה היהודית, מענין אם יפרסמו את תגובתי. אני מצרף קישור ומבקש מכל מי שיכול להכנס לפורום "ערבים" ולהגיב על עצם הבאת ה"קדיש" לצורכי מהתלה.

ליבליך

New member
ויהודים לא השתמשו בקדיש שימוש מטאפורי?

ואני לא רואה מה ה"מהתלה" בשימוש בקדיש כדי לסמל את מותו של הפורום. לא שונה מאשר להגיד עליו "אללה ירחמו" או "צלא עליה אללה וסלם" או "requiescat in pace". כנראה שאותם ערבים הם חלק מן התרבות הישראלית במידה כזו שה"קדיש" היהודי נגיש להם כמטאפורה, ואני לא חושב שזה דבר רע. ואגב, איזה בעיה של "חוסר אהבת ישראל" יש בהודעה הזו (המוקדמת מדי, כך מסתבר) על מותו של הפורום?

אני לא ממש יכולה לקרוא

בפורום ששפתו ערבית... זה נראה די תמים נהוג לא לצטט ולהעתיק ולשנות קוראן אך המקביל היהודי לקוראן הוא סידור התפילה או התנך??? אני מסכימה עם ליבליך שיעשו בפורום שלהם מה שבא להם זה אפילו לא עובר על תקנון תפוז.. שהו תעלומה בפני עצמה.

למעלה