ערב טוב

יווובי

New member
ערב טוב

שאלה בקשר לריצה. אני בן 23, והתחלתי להתאמן לפני כחצי שנה אימוני כוח + ריצה (הפרש 48 שעות בין אימונים מאותו סוג): 1. שלושה אימוני כוח בשבוע של מתח, בטן ומרפקים (שלושה סטים מכל אחד) 2. שלושה אימוני ריצה בשבוע, כשכל הריצות הן באותו משך זמן (רץ לפי דקות, לא לפי מרחק). הבעיה היא כדלקמן: באימוני הכוח לא צצו בעיות כלל - להיפך, מרגישים ורואים שיפור עצום. הבעיה היא בקשר לריצה. הזמן הראשון שאותו לקחתי כהתחלה, היה רבע שעה. כל שבועיים העליתי בשתי דקות, והגעתי למשך ריצה של 25 דקות (שלוש פעמים בשבוע, כמובן). כבר מהריצות הראשונות הרגשתי כאבים בשריר התחתון האחורי של הרגל (השריר הבולט, לא יודע איך קוראים לו - סליחה על הבורות). לאט לאט הכאב התגבר, ואיתו גם כאבים באיזורים אחרים של הרגליים. אנ כבר חודש במנוחה, והכאב חלף לגמרי. האם יש סיכוי שאלו היו שברי מאמץ? במתיחות שלאחר הריצות הרגשתי השקעה, אבל לא במאה אחוז. יכול להיות שאולי זו הבעיה? אולי יש לכם הצעה לשיפור הריצה והפגת הכאבים? כרגע אני לא רץ ואני משתוקק להתחיל מחדש. תודה מראש
-יובל-

johnniewalker20

New member
תשובה

שברי מאמץ אינם מופיעים בשריר , אלא בעצמות. היכן בדיוק היו הכאבים הנוספים? קשה להגיד בוודאות ממה נבעו הכאבים שלך , כיוון שלפי התיאורים, סרגל המאמצים שלך נשמע הגיוני מאוד. סביר להניח שמדובר בחוסר התאוששות מספקת. סיבות אפשריות נוספות: חוסרים תזונתיים, עודף משקל, חולשת שרירים, נעליים לא מתאימות/בלויות, פתלוגיה כלשהי בקרסול/ברך/אגן, טכניקת ריצה לא נכונה וכו' וכו'. לדעתי אתה יכול להתחיל לרוץ שוב , כאשר אתה מקפיד על סרגל מאמצים דומה . תנסה גם לבצע חיזוק שרירי הרגליים,מתיחות בסוף האימון, ולדאוג להתאוששות מספקת. בהצלחה

יווובי

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת../images/Emo70.gif

ומה הכוונה "התאוששות מספקת"? מי יכול לראות את הבעיה ולאבחן אותה? סוג של רופא מומחה, משהו...? תודה מראש
שבוע טוב

johnniewalker20

New member
תשובה

התאוששות מספקת = מנוחה מספקת אין שום צורך לגשת לרופאים בשלב זה. תנסה לעבוד על כל הפקטורים שציינתי, ותראה איך זה מסתדר לך. שבוע מ-ע-ו-ל-ה

למעלה