ערב טוב

danchen

New member
ערב טוב

אין לי הרבה מה להוסיף על הדברים שמיטל ובצלאל כתבו פה היום ובימים האחרונים אבל לאור חלק מההודעות שקראתי פה במהלך השבוע אני רוצה בכל זאת לשתף אתכם בכמה דברים. קודם כל חשוב לי שיהיה ברור שהתקלות בתפוז, ובבלוגיה בפרט, שאולי חוויתם במהלך השבוע, היו בראש סדר העדיפויות שלי, של מחלקת הפיתוח וכמובן של מחלקת הקהילות בתפוז. כפי שמיטל אמרה לכם, בשבוע האחרון חווינו עומסים כבדים על השרתים ומדי פעם גם בעיות בגלישה וזאת עקב גידול משמעותי בכניסות לתפוז ולבלוגים בפרט. מרגע שזיהינו את הבעיה התחלנו לטפל בה בכמה מישורים – הן בצד של החומרה והן בצד של הקוד של האתר. הצוות הטכני של תפוז התעסק השבוע בנושא הזה בלבד. שלשום התחלנו ביישום חלק מרכזי בשדרוג וייעול הבלוגיה, אשר אמור להסתיים בתוך מספר ימים ולשפר בצורה ניכרת את הגלישה באתר. כמו כן בצענו ונמשיך לבצע עבודות תחזוקה יזומות (בעיקר בלילות) מתוך מטרה להפחית את העומסים, אשר יוצרים את מרבית הבעיות (בשעות השיא). במהלך השבוע אני באופן אישי ביחד עם סמנכ"ל הפרויקטים של תפוז ומנהל הפיתוח מטפלים בנושא ועובדים מול מיטל ובצלאל באופן שוטף על מנת לקבל מהם את הפידבקים שלכם ולהעביר עדכונים בחזרה. אנו מודעים לכל הבעיות שציינתם ומטפלים בהן (הבעיות החמורות ביותר מטופלות כמובן ראשונות). אני מקווה שבתוך כמה ימים כל זה יהיה מאחורינו ומבקש מכם עוד טיפה סבלנות והבנה. בצלאל ומיטל ימשיכו לעדכן פה. שבת שלום וסוף שבוע נעים. דן.

עופר D

New member
שלום דן, וערב טוב לך

שמח שהגעת לכאן לומר את דבריך. האמת, כפי שגם כתבתי לבצלאל ולמיטל - קצת מאוחר. אבל כמו שאומרים, מוטב מלעולם לא. לדעתי דווקא יש לך הרבה מה לומר פה, ולהוסיף על הדברים של מיטל ובצלאל. כי עיקר הטענות היו למעשה על התנהלות בדרג שלך. התחושה הכללית כאן היתה שיש משבר. במשבר שכזה, צפינו כולנו שגם קולך יישמע. ולעניין עצמו, לא אחזור על הטענות שהועלו פה באינספור השרשורים, אבל התחושה הקשה שהולידה את השביתה של היום, עלתה מתחושה של התעלמות מאיתנו כאן כחלק הכרחי מהמשוואה של תפוז-מפרסמים-ספקי תוכן(אנחנו)-גולשים (גם אנחנו, כחלק מהכלל). ההחלטה שנתפסה שגויה להתעקש על המעברונים בתוך ים של תקלות שידרה סוג של אטימות בנוגע לצד שלנו. ההחלטה הנוספת להעלות את הפרסומת לספרייט, בעיצומה של תקופה סוערת עוד יותר של תקלות שגורמות לקריסה ממש, היתה הקש שהכריע את הסבלנות של רבים. טוב עשיתם שהורדתם אותה, ולו זמנית. זה בהחלט חלק מהשיפור פה. והטענות שאין קשר בין הפרסומות לתקלות, פשוט מביכות. כולנו חשנו בקשר הזה. ומעבר לכן, עצם העניין של הקצאת משאבים לנושא הפרסומת החדשה, כשכל המערכת מקרטעת וזזה בקושי, חיזקה את תחושת האטימות כלפינו מהצד שלך. ועוד, הגיע הזמן להוריד מסדר היום את האמירה הרווחת שלפיה הפרסומות הן מה שמאפשר לתפוז לספק פלטפורמה חינמית. האמת שונה, והיא שהפלטפורמה שלכם מאפשרת לנו להכניס כאן תכנים שמושכים אותנו וגולשים אחרים, ומהווים בנוכחותנו גורם משיכה למפרסמים שמשלמים לתפוז לצורך התפעול ולרווחים למשקיעים. בלי הפלטפורמה החינמית לא נהיה כאן, ובלי פלטפורמה תקינה טכנית גם לא נהיה כאן. וכך גם אם תגבר תחושת הנתק בינינו לבינכם. גם ככה יותר מדי עזבו, לצערינו ובטוח שגם לצערך. אז טוב שבאת, והבהרת, וטוב שבכך אתה משדר סוג של איכפתיות שרבים פה לא חשו. ובאמת, כולנו תקווה שהמערכת תשוב, כדי שנוכל להמשיך וליהנות יחד מהתחביב הזה שלנו, ושהתפוז יוכל להרוויח בכבוד. ומילה אחרונה - לשם הבהרה, הטענות לא היו כלפי בצלאל ומיטל. גם להם הובהר העניין, אבל ראוי שתדע גם אתה. בתקווה לעתיד טוב אף יותר וסופ"ש מוצלח לכולנו עופר

danchen

New member
הי עופר

אני שמח על תגובתך. אני מקווה שברור לכולם שאנחנו באותו צד ובעלי אותו אינטרס והוא שתפוז יעבוד הכי טוב שהוא יכול ויספק פלטפורמה ראויה ומעולה לגולשים שלנו שהם הרי יצרני התוכן. אין שום נתק בין הנהלת תפוז, שאני בראשה וחברה בה גם מיטל, לבין יתר העובדים. לכולנו אכפת מאד מתפוז. זה האתר שלנו. מן הסתם אתם מרגישים ביום יום את בצלאל ואת מיטל מכיוון שהם אמונים ואחראים על הבלוגים והקהילות אבל עדיין האחריות והדאגה לאתר היא שלי ושל כל עובדי תפוז. בקרוב נקיים מפגש של בלוגרים (אליו אני מקווה שגם אתה תגיע) ובו אני אשמח להתייחס לחלק מהדברים שכתבת פה כמו המעברונים, הפרסומות בכלל, הפרדס והתפוזים. שתהיה לכולנו שבת שלום וסופשבוע מצוין ונעים. תודה רבה על הסבלנות. דן.

הערה

אכן אנחנו מרגישים היטב את מר בצלאל וגב' מיטל G. מר בצלאל מתנכל לאנשים פה. גב' מיטל G (שמעולם לא ראיתי שיצרה תוכן מושקע ואיכותי כלשהו) סוחרת באנשים. מבטיחה קידומים לאנשים מסוימים (ומקיימת), ומבטיחה גם אי קידום לאחרים. לפני כמה חודשים היא רמזה לי שאני לא אקודם, ואכן מאז ועד היום אף תוכן שיצרתי לא הופיע בעמוד הבלוגיה. לא מעט רשומות שלי קודמו לפני זה. שני הגורמים הלא מקצועיים, העוינים והמתנכלים האלה צריכים לראות את הדרך החוצה. זה לא "תפוז אנשים", זה תפוז נגד אנשים.

"היכן ישנם עוד אנשים

כמו האיש (הזה)"
ע.ה.

שלום מר חן

אני לא אחזור על מה שכבר אמרו, רק אוסיף לגבי השחיתות במערכת. בחודשים האחרונים פרסמתי שתי רשומות מקיפות על מה שמתחולל מתחת לאף שלך ללא ידיעתך (או שכן) - איומים, מחיקות, חסימות וחרם. הכל מופיע בשני הפרוייקטים המיוחדים שפורסמו אצלי: התנהלות הבלוגיה ופורום הבלוגיה: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1726088 המדריך השלם לפורומים: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1697619

שתי השאלות שלי עברו לכאן.

שאלה מספר 1 - לפניה ציטוט שלך שאומר: "קודם כל חשוב לי שיהיה ברור שהתקלות בתפוז, ובבלוגיה בפרט, "שאולי" חוויתם במהלך השבוע.." - למה התכוונת במשפט, ואנא התייחסותך בדגש למילה "אולי". שאלה מספר 2 - לפניה ציטוט שלך שאומר: "בשבוע האחרון חווינו עומסים כבדים על השרתים "ומדי פעם" גם בעיות בגלישה" - למה התכוונת במשפט הזה, אנא התייחסותך על צמד המילים "מדי פעם". ועוד משהו. כתבת: "במהלך השבוע אני באופן אישי ביחד עם סמנכ"ל הפרויקטים של תפוז ומנהל הפיתוח מטפלים בנושא ועובדים מול מיטל ובצלאל באופן שוטף על מנת לקבל מהם את הפידבקים שלכם ולהעביר עדכונים בחזרה." מר חן, אם הפידבקים שלך נשענים על שתי התשובות לשאלות למעלה, מצבינו הרבה הרבה יותר גרוע משחשבנו. מצבך בהתאמה - גם! שבת של קריאה מרובה, (פורום הבלוגיה טכני, פורום משוב ופורום הבלוגיה מומלצים - בסדר הזה. - כמו כן, אין להפסיד את הקריאה בבלוג של תושב חוץ), תובנות מעמיקות ומסקנות מועילות. ושלום גם. ע.ה.

למעלה