ערב טוב

ערב טוב

אני חדשה כאן, אמא לתאומים מתוקים בני חמישה שבועות.נולדו בשבוע 36+5. במשקלים 2.140 ו2.110 . אני מנסה להאכיל אותם לסירוגין תמ"ל והנקה. והביעה שההנקה לא מספיקה להם והם מקבלים תוספת........ ואני חוששת שההנקה תלך לי. על שאיבות אין מה לדבר. התאומים בל"ע מספר 5 ו6 ואין לי כוחות וזמן לשאוב. כיום הם שוקלים באזור 3. יש עצות?

מזל טוב !!

מרגישה הזדהות רבה כי גם אצלנו התאומים הם מספר חמש ושש... את ודאי יודעת שהעניין עם הנקה הוא ביקוש והיצע ככה שאם את משלבת להם תמ"ל הגוף לא מקבל תשדורת שצריך יותר חלב ולכן אין עליה בתפוקת החלב. בתחושה האישית שלי, בשונה ממה שזכרתי משאר ילדיי שינקו, תחילת הדרך עם התאומים היתה כרוכה בהמון המון שעות הנקה ולקח לי זמן "לבסס את משק החלב". אני לא יודעת עד כמה את יכולה ופנויה להניק לפי דרישה ולנסות להתגבר על הפערים שנוצרו בעקבות מתן התמ"ל, אם תחליטי שכן, כדאי אולי לקחת יועצת הנקה, שמתמחה בתאומים, כמו הדר מנהלת הפורום, שתלווה אותך בנסיון הזה. כל הכבוד שעל אף היותם מספר חמש ושש את מתאמצת כל-כך להניק !!

צפיתי שתגיעי לכאן אחרי קריאה בתו״ש

אני בטוחה שתיכף תקבלי כאן עצות ממומחיות גדולות ממני, רק לעניין השאיבות.
אני בהתחלה מאוד ניסיתי להימנע משאיבות, כי גם ככה ניסיתי להניק כל הזמן וזמן שאיבה היה בא על חשבון זמן הנקה שהיא יותר מועילה. בסופו של דבר אחרי התייעצות עם יועצת הנקה מאוד מקצועית הייתי שואבת וזה הציל לי את ההנקה (לא מלאה של שניהם, ורק אחרי הרבה זמן וגם זה בחסד). לקח לי המון זמן להגיע למצב שיונקים טוב, ובלי השאיבות פשוט לא היה נשאר לי חלב. רוב הזמן שאבתי פעמיים- שלוש ביום בנוסף להנקה, ככה שזה לא חייב להיות כל שלוש שעות או בכלל לא.

לדעתי הבלתי מקצועית בעליל, התייעצי עם יועצת הנקה אם יש לך אפשרות (אם כי עם ניסיון ההנקה שלך את כנראה יודעת אם הקטנים יונקים טוב), כדי לעשות ״תכנית״ ריאלית. בדיעבד הייתי הרבה יותר מנסה להניק ביחד, מה שבזמנו נראה כמו סוג של הר אוורסט בלתי אפשרי בלי עזרה, אבל היום נשמע הרבה יותר סביר.

על כל מקרה הרבה בריאות לכולם, וכל הכבוד לך!! אני אפילו לא יכולה לדמיין תאומים אחרי ארבעה ילדים, אני מצדיעה לך על מלחמת ההנקה. ממדגם לא מייצג של מכריי - ביסוס הנקה אצל תאומים ארוך בהרבה מאצל ילד אחד, אבל הוא יכול להגיע. בהצלחה.

הנקה ושאיבות

הי ניקה

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב כפול ומכופל ( אולי בעצם משושה.. ). ואוו-תאומים אחרי ארבעה... איזה נהדר!!!!
אני מניחה שהנקת את הגדולים, וזה יתרון גדול.

לא כתבת איך היו ההנקות של הגדולים-האם זה הלך בסדר, האם היו בעיות, האם היה מחסור בחלב או לא.

מה שאמא גם כתבה נכון מאוד. ככל שאת נותנת יותר תמ״ל-את בעצם גורמת לירידה בכמויות החלב שלך.
אבל-השאלה היא קודם כל-מה את רוצה לעשות, לאן את רוצה להגיע? האם הנקה מלאה ? האם איזה שהוא שילוב?

בהתאם לתשובה שלך-אוכל לעזור ולתת טיפים להמשך.
הם גם עוד קצת קטנים-אמנם כבר חמישה שבועות..אבל עדיין קטנטנים וזה גם גורם שישתפר עוד מעט.
ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע וכשאת מניקה מעט וגם לא שואבת-הגוף מקבל מסר להוריד את כמויות החלב שהוא מייצר.
נסי לפרט קצת יותר מה היית רוצה לעשות וגם קצת לגבי כל כמה זמן הם יונקים, כמה פיפי ויקי ומה שאת יכולה לפרט ואז אמשיך לענות.

קודם כל,תודה רבה על התגובות.

עד שאני מגיעה למחשב לוקח זמן. אני מאד רוצה להניק. התפשרתי שאניק לסירוגין. פשוט דרך אחרת נראית לי בלתי אפשרית. הלחץ שלי הוא פשוט שהם כאלה קטנים.(הם עוד לא הגיעו למשקל שהאחרים נולדו). ולכן אני חוששת שההנקה תגיע על חשבון המשקל שלהם. היום ביקרה אותי חברה אמא לתאומות ולימדה אותי איך מניקים בשתיים.זה נראה מסובך. לגבי היציאות-יציאה אחת או שתיים ביממה והטיטולים רטוובים. כמובן שביחד עם מטרנה. בוא נאמר שמטרנה נותנת לי את הביטחון.

למעלה