ערב טוב....

magic goldfish

New member
ערב טוב....

הרבה זמן לא כתבתי פה. נראה שהכל עומד על תילו. שמח לראות
. שאלה: בשעה חמש בכל יום מתנגת בכל יפן מנגינה עתיקה האומרת כי נגמר היום וקוראת לכולם לחזור הביתה, המבוגרים ממשרדיהם והילדים ממשחקיהם. מישהו יכול לתת לי קצת יותר מידע על זה? או איפה אני יכול למצוא מידע? אריגטו

לא שמעתי על זה אף פעם.....

מאיפה המידע? ואיך זה שהשמועה אומרת שגברים יפנים לא יוצאים מהמשרדים על הערב, וגם אחרי זה הם לא בדיוק חוזרים הביתה?

MaNitma

New member
אני חושב שזה יותר משמועה

המורה שלי אמרה שרוב החברות מסיימות בסביבות 5 אבל כמעט תמיד נשארים במשרד עד הרבה יותר מאוחר כדי להשלים עבודה. חוץ מזה אחרי העבודה הגברים יוצאים לשתות משהו או לקריוקי או משהו אחר (לפי הספר "חוויה יפנית"), אבל זה עדכני ליפן של שנות השמונים. אני לא יודע מה קורה שם היום.

maula

New member
עדכני גם לגבי היום

לרוב הבוס לוקח תעובדים שלו לשתות אחרי העבודה.

magic goldfish

New member
אז מה?

המנגינה לא מכריחה אותם לחזור, זה איזשהו מסורת עתיקת ימין של יפן. כנראה, שבימים עברו ב-5 האנשים סיימו באמת לעבוד. אני לא המצאתי את זה, למעשה, אפילו שמעתי את זה כמה וכמה פעמים כשביקרתי ביפן. תודה בכל זאת על ההתייחסות
. שבת שלום

maula

New member
אף פעם

לא שמעתי ביפן מנגינה שמתנגת ,לפחות לא ברחובות העיר(כמעט כל יום הייתי מסתובב בחוץ בשעה הזאת),

magic goldfish

New member
סביר להניח....

שלא תשמע ברחובות העיר, גם עקב המולת העיר, וגם יכול מאוד להיות שבאמת לא שומעים את זה בעיר. אבל באיזורים יותר כפריים, וכן גם בהרים אפשר לשמוע את הניגון. אני ידוע שזה איזשהו שיר ילדים עתיק, אבל זה כל מה שאני יודע. מישהו?

Aozora

New member
כל יום כמו שעון

ב5 יש מנגינה שאומרת לילדים לחזור הביתה! שמעתי אותה כל יום במשך כמה שנים, ואחרי כמה זמן זה לא נשמע מוזר או מחוץ לשגרה...חלק מההווי.... אם מישהו מוצא אותה, בבקשה להגיד!!! יכול להיות טריפ נחמד לשמוע את זה פתאום.

למעלה