ערב טוב,

ערב טוב,

קיבלתי לפני כשעתיים תוצאות של בדיקות שנערכו לי, הד"ר שלי התקשר אלינו ומסר שיש לי CMV חיובי!!! אני בלחץ היסטרי כרגע ולא מצליחה להפסיק לבכות משום שהתינוקת שלי (שנולדה ב-7/5 בשבוע 31 ובמשקל 930 גרם ונמצאת בפגייה כרגע) מקבלת את החלב שאני שואבת לה כבר כמעט שלושה שבועות!! דיברתי עם הפגייה ומסרתי להם את התוצאות של הבדיקה והד"ר נתנה מיד הוראה לזרוק את כל החלב השאוב שלי שמאוחסן שם במקפיא. ומה על החלב שקיבלה במשך כל הזמן האחרון??? אני מתייפחת פה ולא מצליחה להרגע, אודה לעזרה.

כותבת לך עד שהרופאה תענה

מעט מאוד וירוסים עוברים דרך החלב- ועד כמה שידוע לי רק אידס וצהבת.ואז את צריכה לשמוח שהיא לא בבטן כבר כי שם הסיכוי יותר גדול להדבק (אם אני לא טועה כמובן) בכל מקרה דרך החלב העברת לה גם נוגדנים והרבה ויתכן שאלה יגנו עליה מהמחלה הרבה יותר מאשר את היית מוגנת כשקיבלת אותה. מעבר לכך הבדיקות למחלה הזו חיוביות זמן רב לאחר שנעלמת, ויתכן שהיית חולה רק לפני ההריון (יש לך בדיקות ישנות?) נראה לי שבפגיה יש נטיה להלחץ ולהלחיץ ויתכן שזרקו רק ליתר ביטחון. בכל מקרה מקווה שקצת הרגעתי. נסי גם לשאול בפורום יעוץ הנקה האם הוירוס עובר בחלב ובדוקטורס יש גם רופא ילדים טוב.

מקווה שירגיע אותך

מצרפת לך תשובה של ד"ר ליבוביץ מנהלת פורום הנקה בסטארמד על אותה שאלה

CMV בחלב אם אצל פגים

מצטערת על האיחור בתשובה. קודם כל חסרים לי מספר פרטים על מנת לתת לך תשובה מבוססת: .איזה סוג של בדיקה הראתה שאת חלית ב CMV . מתי עשית את הבדיקה ביחס לתאריך הלידה? האם בדקת את קיום הנגיף בחלב עצמו? נניח שאומנם הנגיף נמצא בחלב עצמו ונניח שהוא היה קיים שם מתחילת תקופת ההנקה, גם אז אין סיבה להיות היסטרית. היום ידוע שאצל אחוז ניכר מהנשים שעברו את המחלה זמן רב לפני הלידה וההריון, הנגיף עובר ראקטיבציה, זאת אומרת קם לתחייה בזמן ההנקה, ולא משנה אם התינוק הוא פג או לא. לרוב אנחנו המטפלים או ההורים לא מודעים כלל והאם ממשיכה להניק. רוב התינוקות לא יפתחו מחלה קשה או לא יפתחו מחלה כלל.אומנם קיימת סכנה לגבי הפגים הקטנים, הם עלולים לפתח מחלה יותר מפושתת, עם סימנים נשימתים ועם פגיעה גם בגורמים אחרים, אך זה לא תמיד המיקרה. אם הרופאים אסרו על המשך הנקה זה רק בגלל שלא רוצים לקחת סיכון. מצטערת שכאן אני צריכה לחלוק על דר' ליבוביץ. אך אני היתי נזהרת מלהמליץ המשך הנקה גם אצל פג קטן. האמת שכל המידע לגבי הנקה ו CMV הוא די חדש ויש חילוקי דעות בין הרופאים. הרוב הזהיר ממליץ על המתנה לתקופה של מספר שבועות עד שהתינוק הפג מגיע לגיל הריון מתוקן 34-36 שבועות, ואז לחזור להנקה, כמובן אם עד אז היה לך סבלנות והמשכת לשאוב. בסיכום אם בסה"כ התינוקת בסדר , תמשיכי להנות ממנה, בתיקווה שבעתיד הקרוב תוכלי לחזור להניק. אשמח לקבל תגובה. דר' מילה ברק

למעלה