ערב טוב

קיפודים

New member
ערב טוב

אהלן לכולם, הצצתי בקומנה ובפורום וממש התחשק לי להצטרף - אז הנה. זה תיק שסרגתי במסרגה אחת וסיימתי היום . אני יודעת באחת וגם בשתיים אבל הבעיה היא שאני לא יודעת לקרוא תרשימים ומילים כמו "עין מתה" או "חצי עמוד " הם כמו סינית בשבילי...( זה בטח נשמע קצת מוזר אבל זה כמו מי שמנגן ולא יודע לקרוא תווים) למרות זאת אני ממש רוצה ללמוד עוד דברים ולקרוא תרשימים, אז אם יש לכן עצה... אני אשמח

יפה מאד. גם אני עושה כאלה

ורק לידיעה בשבילך. מה שסרגת נקרא חצי עמוד. כל השורות שלך כאלה. ושאלה קטנה ממי שקצת מתקשה בתפירה האם יש לתיק הזה בטנה ואיך תפרת אותה?

ofelya

New member
לגבי הסינית...

במאמרים של הפורום יש סדרה של שיעורים בסריגה שכתבה שרון. אם תעברי עליהם תוכלי לחבר שמות למה שאת סורגת ואולי ללמוד עוד כמה דברים חדשים.... ...והתיק שלך נהדר!

קיפודים

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה לכולכן על הפירגון

ולגבי הביטנה- התלבטתי והחלטתי שלא לתפור אחת כזאת , התיק נראה לי מספיק חזק ...

יכולה להגיד לך איך אני עושה

אני מתחילה עם שרשרת של 80 עיניים וסורגת משהו בין 35 ועד 40 ס"מ גובה. מניחה בצד. עכשיו אני סורגת רצועה רחבה של 20 עיניים. אני מודדת כל הזמן כמה אורך אני צריכה בשביל שהיא תתחיל למטה בתיק עד הסוף. ככה שיש רצפה לתיק ורוחב. אחרי שסיימתי עם זה ותפרתי אותה בשני הצדדים אני ממשיכה לסרוג רק את המקום של הרצועה עוד 80 ס"מ כפול (ככה זה לא נמשך יותר מדי ואפשר לשים כובד בתיק). את התפר אני עושה שלא יראו כאילו תפר נסתר או שאפשר לסרוג חצי עמוד משני הצדדים גם יוצא מאד יפה. בהזדמנות אני אעלה כאן תמונות של תיקים כאלה שעשיתי.

קיפודים

New member
אני עשיתי- קודם את התחתית ואז

במעגלים את דפנות התק וובסוף הרצועות , אם הבנתי נכון את סרגת קודם את הרצועה , נשמע לי באמת יותר פרקטי כי אז התיק חזק יותר ולא נמתחח למטה בגלל הכובד. אני אנסה בפעם הבאה , תודה

סרגתי קודם את התיק ורק אז את

התחתית. אבל זה לא ממש משנה כי אם זה סרוג ביחד ולא תפור (אצלי זה תפור) זה יותר חזק. ובכל מקרה התיק שלי לא נראה סמרטוטי ולא איבד צורה ואין לך מושג איזה כובד של דברים היו בתיקים האלה. הם נראים כמו חדשים. ועוד משהו אני עושה תיקים גם מהחוטים של הכיפות (אבל אני משלבת את זה עם חוט מס' 5 של ווג של הקרושה) יוצא מאד חזק ועכשיו אני סורגת אחד בשחור לבן רק עם החוטים של הכיפות ורוצה גם לתפור מלמלות למעלה. מעניין איך זה יצא בסוף.

למעלה