העניין הבטחוני
היום לפני 3 שנים ישב יו"ר הליכוד שרון, עם יו"ר העבודה מצנע בשיחות קואליציוניות. מצנע דרש משרון לפנות שני ישובים בעזה, נצרים וכפר דרום בתנאי להצטרפות לקואליציה. שרון דחה את הרעיון על הסף. את סוף הסיפור אתם כבר יודעים... מה אני בא להגיד שהיום בישראל 70% מהאנשים יצביעו למפלגות שהכיוון המדיני שלהם לא ברור. האם מישהו יכול להסביר לי מה הבדלים בתחום הבטחוני בין קדימה, העבודה והליכוד? כולן הן מפלגות מרכז, שהבדלים בניהם בתחום הבטוחני הם הבדלי ניואנסים, שלי לא כל-כך ברורים,למרות שאני עוקב. המצב בישראל הוא דינמי ביותר, האם האופק המדיני בטחוני שנראה לפני 3 חודשים הוא דומה לדברים היום? לא, המצב תוך שבועות ספורים השתנה דרמתית, שרון ירד מן הבמה וחמאס שולט ברשות הפלסטינאית. אז למה לנו לשפוך מילים מיותרות בנושא? אנחנו אומרים שלא נהיה בשמאל ולא בימין. כפי שאנחנו אומרים כל הזמן ישראל משקיעה את כל כולה בסיפור הביטחוני, ומזניחה את האוויר, את המים, את הים ואת האדמה. אנחנו אומרים די! מספיק להרוס את המדינה בטיעוני בטחון, אנחנו מסמלים את המעבר של המדינה לשפיות. הגיע הזמן להתעסק בזיהומים שגורמים לאלפי ישראלים למות, הגיע השעה לפעול לשפר את איכות החיים, הגיע העת שיישאר משהו מן הארץ הזו שאנו נלחמים עליה כל-כך. תודה, דרור